VOJKO BAŠIĆ/Cropix
ALARM U RIJECI

Sopić pronašao zamjenu za Pjacu, ali jedan od ključnih igrača mu je pod velikim upitnikom

Može trčati, no još uvijek nije u treningu i malo je vjerojatno da će zaigrati u prvoj natjecateljskom susretu
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 16. srpanj 2024. 18:14

Mladi ofenzivac Gabriel Rukavina, koji je prošlu polusezonu bio na posudbi u Gorici i gdje je u 16 utakmica imao učinak od dva pogotka, u utorak je i službeno iz Dinama preselio u Rijeku.

Ne radi se o posudbi, igrač za kojeg je veliki PSV nudio dva milijuna eura prije godinu dana u Rijeku dolazi “čistih papira” i postao je punopravni član Bijelih, vjerojatno uz određenu klauzulu, odnosno postotak od buduće prodaje kojeg će Dinamo ipak zadržati za sebe.

image

Gabriel Rukavina

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Nije Rukavina sigurno prvi, a još manje zadnji igrač koji se nije uspio nametnuti u Dinamu, a koji je sreću potražio u mirnim vodama riječke luke, u klubu iz sredine koja je pokazala i dokazala da itekako zna i može revitalizirati (Pjaca) ili u pravom smjeru usmjeriti (Kramarić) onih igrača kojima Maksimir naprosto nije bio suđen...

Rukavina bi u Rijeci trebao biti svojevrsna zamjena upravo za Marka Pjacu koji se, nakon što je na Kvarneru pokazao da još uvijek može igrati nogomet barem približne razine zbog koje je i dalje najskuplji HNL igrač u povijesti, vratio u Dinamo i u kojem mu je namijenjena uloga jednog od nositelja igre i mentora mlađim igračima.

Baš onim sličnima kao što je to Rukavina koji će svoju nogometnu sreću nastaviti tražiti na Kvarneru i nadati se da će tu pronaći svoje mjesto “pod suncem” i dobiti priliku u kontinuitetu pokazati zašto je jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa posljednjih godina.

Neovisno o dolasku Rukavine, trener Sopić i dalje ima akutnih zdravstvenih problema u momčadi koji se očito neće tako brzo riješiti. Bruno Goda sa svojom ozljedom pubične kosti i dalje je daleko od terena i treninga, dok je Selahi jučer otišao na ultrazvučni pregled koji će pokazati konkretniju težinu ozljede koju albanski internacionalac rođen u Belgiji vuče od prve pripremne utakmice s Koperom.

image

Lindon Selahi

GORAN MEHKEK Cropix

Selahi može trčati, no još uvijek nije u treningu i malo je vjerojatno da će ga Sopić koristiti u prvoj natjecateljskoj, europskoj utakmici. Dobre vijesti su pak da se Obregon vratio normalnom treningu, baš kao i jedini riječki reprezentativac Marco Pašalić koji je nakon viroze u punom trenažnom procesu.

U svakom slučaju, čekaju se daljnje reakcije klupskih uposlenika koji brinu o sportskom segmentu, odnosno pojačanjima koja će svakako dobro doći Rijeci s obzirom na sve ono što Sopićeve pulene čeka tamo do početka rujna...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 15:54