Ronald Goršić/Cropix
BRILJIRAO I NA PRESICI

Sopić se opet raspištoljio: ‘Rekao sam igračima da bace dresove navijačima, sve ću platiti‘

Trener Gorice Dinko Jeličić odgovorio je na pitanje osjeća li se opljačkanim
Piše: Toni RoićObjavljeno: 11. veljača 2024. 21:11

Jednom snijeg, drugi put kiša, pet penala i šest bodova za Rijeku u Velikoj Gorici. Željko Sopić rastužio je klub kojeg je prošle sezone spasio, a uz brdo sreće Riječane održao na prvoj poziciji.

- Jako teško je govoriti o utakmici koja je više sličila vaterpolu, ali pokazali smo htijenje, želju i gard pobjednika i zato smo i pobijedili u ovoj močvari gdje nema plana, već dobije tko više želi ili ima više sreće - kazao je Sopić.

- Pobijedili smo samo jednu utakmicu i uzeli tri boda, uvjeti su druga priča, a bodovi su isti protiv Gorice i Hajduka. Ovakve utakmice pobjeđuju samo karakterne momčadi, a podrška navijača strašno nam znači i rekao sam igračima da im bace dresove. Neki su se nećkali, ali onda sam rekao, sve ću ja platiti - otkrio je trener Rijeke i dodao:

- Bogojević je imao crijevnu virozu pred utakmicu, šest igrača nam je nedostajalo, a Janković je ozlijedio gležanj i magnetna rezonanca će pokazati stanje stvari. S Obregonom sam i prije i sada pričao i objasnio mu zašto ne počinje. Ugodno me iznenadio kako je to primio i stavio se u službu ekipe, a sada moramo ostati čvrsto na zemlji i u utorak započeti pripreme za Lokomotivu. Očekujem punu Rujevicu.

- Nemam puno komentara, čestitke Rijeci na čiju stranu su još jednom otišli detalji, a ja ozbiljno razmišlja o pokretanju biznisa sa samoljepivim markicama - kazao je trener Dinko Jeličić.

Ovako je odgovorio na pitanje - osjeća li se opljačkanim s pet kaznenih udaraca u dvije utakmice s Rijekom?

- Osjećam se rezignirano i frustrirano jer momci su se na glavu bacali. Krenuli smo dobro dok nije bilo kiše koja je definirala način igre, oni su se opet bolje snašli. Imali smo dovoljan broj udaraca, nije ih Rijeka imala više od nas, a u ovim okolnostima nije se lako ni pripremiti, duga lopta i preskakanje igre, oni su isprovocirali tri jedanaesterca i na taj način došli do pobjede. Mi idemo dalje, moramo smanjiti pogreške, a i našem crnom nizu doći će kraj - zaključio je Jeličić.

Linker
27. srpanj 2024 02:40