Željko Sopić

 DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix
PROMJENA U SVLAČIONICI

Sopić: ‘Taj dečko je po svim ljudskim i nogometnim parametrima zaslužio biti kapetan Rijeke‘

Trener Rijeke prokomentirao je aktualnosti nakon prva dva tjedna priprema za novu sezonu
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 07. srpanj 2024. 21:49

Nakon prva dva tjedna priprema uoči nove sezone, trener Rijeke Željko Sopić ističe da momčad još uvijek nije na svom fizičkom vrhuncu.

- Što se tiče same fizičke pripreme, odradili smo jako naporna dva tjedna, dva mini ciklusa. Uvijek se može i treba više, no moramo voditi računa s obzirom na roster da nam se netko od igrača ne ozljedi i ode u crveno. Znamo da igrače za Europu možemo prijaviti do 18. srpnja, to je vrlo bitna utakmica za klub. Na kraju će se samo gledati rezultat, no moram reći da smo odradili ozbiljan dio priprema po pitanju fizičke spreme i da su momci na zavidnom nivou. Naravno da će momci, koji će nas s vremenom pojačati, raditi po drugačijem programu i da ćemo ih ubacivati pomalo u trenažni proces, ali o tom potom - pojasnio je Sopić koji je prokomentirao igrače povratnike, kao i juniore koji su se priključili prvoj momčadi.

Momčilovski potpisao ugovor

- Dečki su se snašli, naravno da im nije lagano, ja sam trener koji voli mlade igrače, no nije baš tek tako lako doći iz juniora u prvu momčad Rijeke. Dosta griješe u nekim stvarima, a ako ćemo uzeti primjere Galešića i Smolčića, i oni su se prvo išli kaliti u neke Orijente pa u Hrvatski dragovoljac... Mogu reći da predano rade i daju sve od sebe, no znamo da je ovo Rijeka i da je letvica jako visoko dignuta. Posavec? Rekao sam i Zlomisliću na početku priprema da će 51% braniti on, a 49% neki drugi golman, koji god bio. Oba će dobiti jednaku priliku, dobit će i jednak broj minuta s prvom i drugom postavom i, jednostavno, tko se više dokaže, taj će braniti. Posavec se dobro uklopio, pozna ligu, a bio je i dugo vani. Mislim da je to veliki dobitak za naš klub nakon odlaska kapetana i reprezentativca Labrovića.

Prokomentirao je trener Rijeke i izbor Smolčića za kapetana, kao i njegovog zamjenika.

image

Ivan Smolčić

DAMIR KRAJAČ/Cropix

- Smola je mladi dečko koji je dugo u Rijeci i po svim nogometnim i ljudskim parametrima zaslužio je biti kapetan Rijeke, kao i njegov brat prije njega. Tek se privikava na novu funkciju, no sve će to sjesti na svoje mjesto. Zamjenik je Niko Galešić, sve su to izdanci kluba, pravi sportaši i pravi dečki i ja mislim da smo napravili pravi izbor. Ja nisam pobornik toga da vratar bude kapetan, pričao sam o tome i sa Zlomislićem, mislim da je nemoguće očekivati da bi golman s gola išao nešto prigovoriti i ukazati na neke nepravilnosti prilikom igre, pa je jedino normalno da tu budu igrači.

Inače, Matej Momčilovski, talentirani 19-godišnji napadač Rijeke potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor koji će ga uz klub vezati do 2026. godine. S obzirom na to da još uvijek nema iskustvo seniorskog nogometa, Rijeka ga je za predstojeću sezonu proslijedila Orijentu gdje će se, vjerujemo, izboriti za prve prave seniorske minute.

Linker
07. srpanj 2024 21:49