GORAN MEHKEK Cropix
NAJVEĆI MOGUĆI MOTIV

Sopić u posjetu kod bivšeg poslodavca: Rijeka je poželjna lovina i čeka je momčad koja je u krizi

Momčad Željka Sopića ne smije se ponovo dovesti u situaciju da lovi rezultat
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 07. veljača 2024. 21:34

Nogometaši Rijeke, nakon pobjede nad Istrom u nedjeljnom derbiju della Učka, dobili su od trenera Željka Sopića dva slobodna dana. Naravno, ne svi, samo oni koji su participirali u ogledu protiv susjeda s istarskog poluotoka, a već danas jutarnjim treningom, odnosno, dvostrukim programom, započinje misija zvana – Gorica.

Prvoplasirana Rijeka i domaćin ponovo će ukrstiti snage nakon nešto više od dva tjedna pauze kad su u zaostaloj utakmici 4. kola Riječani uspjeli preokrenuti 2:0 na terenu koji je više nalikovao na turopoljsku zaleđenu, blatnjavu njivu, nego na prvoligaški travnjak.

Ako je Rijeka po svim parametrima trenutno najbolja hrvatska momčad, s najviše osvojenih bodova u posljednjih šest kola, onda je Gorica, pomalo neočekivano, u tom periodu najgora momčad lige sa svega jednim osvojenim bodom.

Izabranici Dinka Jeličića većinu su prvog dijela sezone, uključujući i onih par utakmica sa Željkom Sopićem na čelu, bili ugodno iznenađenje Hrvatske nogometne lige, no posljednju pobjedu upisali su još u studenom (26. studenoga 2023.) kad su na svom terenu svladali sada već gotovo sigurnog putnika u niži rang, Rudeš. U sljedećih šest odigranih utakmica jedino su protiv Istre u Velikoj Gorici remizirali (0:0), a čak pet puta su izgubili. Istina, od tih pet utakmica tri su bile s vodećim momčadima lige (Rijeka, Hajduk, Dinamo), no Turopoljci su upisali poraze i protiv Varaždina te Lokomotive, oba na svom terenu.

image

Dinko Jeličić

GORAN MEHKEK/Cropix

Donedavno četvrta momčad lige tako je pala na šestu poziciju prvenstvene ljestvice (iza Osijeka i Lokomotive), dok im se i sedmoplasirani Slaven približio na svega bod zaostatka. U tih posljednjih šest kola novi protivnik Rijeke postigao je svega tri pogotka (dva Rijeci), ali su zato i primili čak 13 pogodaka, što im je bitno narušilo gol-razliku koja je sada na nuli.

Vrijeme je...

Da su mogli birati na kome će se u konačnici vaditi iz svoje krize, to sigurno ne bila trenutno vodeća momčad lige s najboljom igrom, no sve te statistike i teorije padaju u vodu kod prvog sučevog zvižduka.

Rijeka, iako dosta mlada, dovoljno je već iskusna momčad da zna da ovaj nedavni susret apsolutno neće imati veze s ovim predstojećim, bez obzira na to što ovog puta u Veliku Goricu dolaze u bitno drugačijem raspoloženju kao vodeća momčad lige.
Upravo u tome možda i leži potencijalni problem, Sopićevi puleni isključivo su svojim zaslugama ugrabili ligaški “pole position”, no samim time postali su i poželjna lovina za svakog, posebno za kvalitetnu momčad koja je sigurno u rezultatskoj krizi, kao što je to danas Gorica.

Rijeka se ne smije ponovo dovesti u situaciju da lovi rezultat, ovog puta trebala bi biti puno sigurnija i konkretnija od prvog zvižduka splitskog suca Duje Strukana, koji će dijeliti pravdu u predstojećem susretu. Maksimalni učinak u 2024.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Riječani će sigurno željeti još jednom potvrditi na gostovanju u Velikoj Gorici protiv kluba s kojim, uz Hajduk i Dinamo, jedino nemaju pozitivan ukupan omjer. Nije li ostanak na prvom mjestu dovoljan motiv sam po sebi, a trebao bi biti, možda će i to biti dodatna stavka koja će riječke nogometaše gurati ka pobjedi. Naime, fali im upravo ta jedna pobjeda kako bi se izjednačili na toj vječnoj ljestvici - Gorica ih dosad ima ravno 10, Rijeka jednu manje. Vrijeme je, stava su svi na Rujevici i oko nje!

ZADNJIH PET MEĐUSOBNIH

09/10/22.

Gorica - Rijeka 0:2

12/02/23.

Rijeka - Gorica 2:0

23/04/23.

Gorica - Rijeka 1:0

29/10/23.

Rijeka - Gorica 1:0

24/01/24.

Gorica - Rijeka 2:3

Ulaznice za Veliku Goricu

Svi oni navijači Rijeke, koji će htjeti uživo pogledati još jedan dvoboj Gorice i Rijeke, a ima ih prema najavama već sada jako puno, karte za gostujući C2 sektor na istočnoj tribini moći će kupiti samo online putem platforme ulaznice.hr do nedjelje u 15.00 sati. Iz velikogoričkog kluba napominju kako na dan utakmice neće biti moguće kupiti ulaznice na blagajnama čija cijena iznosi 6 eura. (sl)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 11:13