Željko Sopić

 GORAN MEHKEK Cropix
POLUFINALE U KRANJČEVIĆEVOJ

Sopić uoči bitke za finale: ‘Ne osjećam pritisak. Nemamo se što lagati, idemo po prolaz u 90 ili 120 minuta‘

‘Protiv mlade i trkački moćne ekipe ne želite ući u njihov mlin i igrati napad za napad‘, kaže Sopić
Piše: SNObjavljeno: 02. travanj 2024. 13:19

Nakon pobjede nad Rudešom prošle subote, nogometaši Rijeke u srijedu će se ponovno zaputiti u Kranjčevićevu ulicu. Na rasporedu je polufinale Kupa, a momčad s Rujevice u borbi za finale gostovat će kod Lokomotive. Utakmica počinje u 16 sati, a trener Riječana, Željko Sopić, najavio je novu bitku u glavnom gradu.

- Čeka nas zahtjevna utakmica na zahtjevnom terenu protiv jako dobre, mlade, poletne, rastrčane Lokomotive. U jako su dobroj formi, ali imam maksimalno povjerenje u svoju momčad. Nemamo se što lagati, idemo sutra pobijediti i osigurati prolaz, nakon 90 ili 120 minuta. Nema prevelikih skrivanja, istrčat ćemo s respektabilnom momčadi i nadam se da ćemo gledati Kup na Rujevici. Ozlijeđenih nema, svi su spremni. U Zagrebu je padala kiša, taj je teren nešto bolji od onoga u Puli ili Koprivnici, ali u principu to je "klizalište" - poručio je Sopić na početku.

Rijeka i Lokomotiva susreli su se sredinom veljače na Rujevici, a slavila je domaća momčad s 4:0.

- Protiv mlade i trkački moćne ekipe ne želite ući u njihov mlin i igrati napad za napad, nego želite imati kontrolu utakmice. Ako ćete dozvoliti njihovim brzim igračima da vas kontriraju, onda i puno jače ekipe imaju problema.

U polufinalu se igra jedna utakmica, bez mogućnosti za popravni ispit u uzvratu.

- Ne osjećam pritisak. Treniramo kao i dosad. Napravit ćemo sve da prođemo u finale, pokazati što bolju igru i neka bolji pobijedi.

Jeste li vježbali udarce s bijele točke?

- Jučer smo radili uvodni trening, danas ćemo ponoviti malo prekide. Onda imamo trojicu, četvoricu igrača koji izvode 11-erce, tako da ćemo to ponoviti danas, jer je to osnova koju bi svaki trener trebao raditi prije utakmice u Kupu jer uvijek postoji mogućnost produžetaka i penala.

Što mislite o tome da se polufinale igra samo na jednu utakmicu?

- Zagovornik sam toga da se sve igra na jednu utakmicu jer draž Kupa je da "mali" imaju priliku pobijediti "velike", a da se to dogodi onda "mali" moraju igrati jednu utakmicu i to kod kuće. Kod nas je to do finala tako, možda je to i pravično jer imate jednake šanse. Može se dogoditi da se finale igra kod jednog od finalista, nažalost, u Hrvatskoj nemamo puno stadiona pa se ne može puno "kemijati".

Linker
11. travanj 2024 03:02