Niko Galešić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
SVAKI TJEDAN - JUNAK JEDAN

Sopićev adut s manirima Maradone: ‘Na benzinskoj sam dobro prošao, dečki nisu kupovali autiće‘

U ne odveć kvalitetnoj predstavi briljirao je mladi stoper s bombetinom
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 01. ožujak 2024. 23:26

Svaki tjedan - junak jedan, ovo bi, uz iznimku nes(p)retnog poraza na ionako “ukletom” Maksimiru”, mogla biti nit vodilja Rijeke u 2024. godini.

Nakon tog poraza protiv Dinama očekivala se teška utakmica protiv Rudeša na njihovom terenu u četvrtfinalu Kupa, bila je izrazito bitna utakmica i u konačnici pobjeda za Rijeku, što zbog “ispiranja” tog gorkog ligaškog poraza, što zbog činjenice da Rijeka ove sezone ne krije svoje tradicionalno visoke ambicije u Kupu.

Sopićev junak u ne odveć kvalitetnoj predstavi, no u potpuno zasluženoj pobjedi u njegovom kvartu bio je mladi stoper Niko Galešić koji je “bombetinom” s 30 metara riješio sve dileme u ovom susretu.

- Znali smo da će to biti jako teška utakmica, pogotovo na njihovom stadionu gdje je teren i nešto manji, mogli su se dobro braniti u gustom bloku protiv nas. No, mislim da smo dobro odradili cijelu utakmicu, imali smo kontrolu igre, a falio nam je samo taj zadnji pas ili neka zadnja odluka da dođemo do gola. Na kraju smo zasluženo pobijedili i prošli dalje - kazao je Galešić koji se ove sezone pretplatio na fantastične pogotke.

Dobro prošao na pumpi

I ne samo oku lijepe, već i jako bitne. Prvo je u maniri Maradone nanizao nekoliko igrača i donio Rijeci tri boda maestralnim pogotkom u Koprivnici, njegov pogodak protiv Gorice također je bio odlučujući na ledom okovanom travnjaku dok je fantastično izvedenim slobodnim udarcem u Rudešu Rijeku uveo u polufinale Kupa. Nije loše za jednog stopera?

image

Niko Galešić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

- Bili smo nekoliko puta blizu gola, no Marković je odlično branio kroz cijelu utakmicu. Na kraju je bila takva situacija gdje sam morao probati udarac. Toni Fruk i ja s jedne, te Janković i Pašalić s druge strane vježbamo takve stvari i na treningu. Čim je neka udaljenost preko 25 metara, rekao bih da ja to uzimam, ako je po sredini, ako lopta nije idealna za centaršut. Uzeo sam tu loptu i da, dobro mi je sjela, ha, ha... Moji sjajni golovi ove sezone? Pa da, iako meni je svejedno kakvi su, samo da ih zabijem. Ako su ljepši, naravno da se onda više priča o njima, no meni je samo bitno da mogu pomoć ekipi, to je najvažnije - dodao je sjajni Galešić koji je po povratku, kako je i obećao, na sebe preuzeo račun na benzinskoj pumpi.

- Nisu dečki ovog puta kupovali autiće, dobro sam prošao, ha, ha... Bilo je samo slatkiša i nekih sokova - sa smijehom je dodao Galešić koji je Rudeš već zaboravio, baš kao i suigrači.

Novi teški ispit i povratak na pobjedničke staze Rijeku čeka u nedjeljnom ogledu protiv Varaždina na domaćem terenu. Gosti iz baroknog grada su im dužnici, u prvom riječkom dvoboju odnijeli su bod s Rujevice, a Rijeci, da se ne lažemo, nasušno trebaju nova tri boda i povratak ligaškim pobjedama...

Moramo nastaviti raditi

- Naravno da nam je Varaždin prilika za popravak izgubljenog na Maksimiru. Već smo krenuli s tom misijom, a imat ćemo i analizu Varaždina. Ono što sam vidio je da su protiv Hajduka odigrali odličnu utakmicu u Varaždinu, a i u Splitu su bili jako dobri prvo poluvrijeme. Mislim da ćemo morati biti na maksimumu, ispraviti kiks kod Dinama i zadržati prvo mjesto - kazao je Galešić čija će momčad u tom dvoboju biti lišena usluga najboljeg strijelca (Jankovića) i najboljeg asistenta kluba (Fruka). No, koga nema, bez njega se mora i može...

image

Niko Galešić

MARKO JURINEC Cropix

- Imamo mi 25 odličnih igrača, pogotovo u veznoj liniji, Banda, Petrović, Selahi, pa tu je i Hodža koji je trenutno u odličnoj formi. Imamo puno dobrih opcija, uopće se ne brinem da nećemo biti dobri prema naprijed i imati dobre, kreativne ideje - dodao je Galešić čiju momčad poraz u Maksimiru niti najmanje nije poremetio u smislu dugoročnih ciljeva ove sezone.

- Iskreno, nije nas nikako to poremetilo, znamo da je nogomet takav sport gdje smo, hvala Bogu, nakon tri dana već imali novu utakmicu gdje se opet moraš pokazati i dokazati. Nije to kao u boksu, da moraš čekati šest mjeseci nakon poraza da dođeš do neke prilike. Znali smo da moramo proći Rudeš... Naravno da smo bili razočarani nakon Dinama, da smo bili i malo ljuti, ali isti dan smo se okrenuli Rudešu, a sada Varaždinu. Moramo nastaviti raditi, biti na 100 %, raditi na sebi i izboriti najbolji rezultat - podvukao je Galešić za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 19:47