Sergej Jakirović i Željko Sopić

 RONALD GORSIC Cropix
IZ RIJEČKOG KUTA

Sopićeva ideja nije uspjela, a čeka ga još teži posao! Ni sam nije znao kako stati na kraj genijalcu Modrih

Francuze će Rijeka trebati izdominirati, a bude li postavka ovakva, pitanje je koliko će to moći
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 28. kolovoz 2023. 06:01

Kad igraš na 0:0, kao što je to ove nedjelje u Maksimiru činila Rijeka, dobro proći - ne može. Ne ove večeri, ne protiv ovakvog Dinama koji bi, da je trebalo, do sudnjeg dana držao loptu, kreirao akcije, prijetio, a shodno tome i zabijao. Konačnih 2:1 moglo je, dakako, po svemu viđenom, biti i mnogo uvjerljivije u korist Modrih. Rijeci ostaje pouka, šablona po kojoj više ne smiju dolaziti na megdan aktualnom prvaku. Nije da početna zamisao Željka Sopića nije bila dobra, naprotiv, ali za realizirati ono što je on zamislio, danas jednostavno nije bilo dovoljno elemenata.

Prvotno, zbog samog postavljanja njegovih igrača. Defenzivnost sama po sebi iziskuje manjak učinjenoga prema naprijed, a to je ono što ove sezone nosi Rijekine rezultate. Ne možeš očekivati golove od Pašalića i Ivanovića ma koliko god oni bili dobri, kad jednostavno za njih ne kreiraš ništa. I zaista, zažmirimo li na jedan udarac Pašalića iz sredine prvog poluvremena, Rijeka do 65. minute u ofenzivi gotovo da nije postojala.

image
RONALD GORSIC Cropix

Sopićeve različite misli vrzmale su mu se po glavi upravo od tih trenutaka. Nije znao kako bi podignuo linije momčadi. Probao je s Djouahrom i Obregonom, kasnije se odlučio za Grgića za kojim je donedavno potezao i prethodnik mu Jakirović. U posljednjih pola sata, notirajmo i to, izgledalo je sve to nešto bolje. Ukrasilo se sve skupa i golom Pašalića iz slobodnjaka, no bodovi su ostali u Zagrebu. Da je ostalo još desetak minuta...

Dinamo je bio bolji i zbog genijalca u modrom dresu - Brune Petkovića. U konstelaciji snaga u kojoj se Rijeka zabetonirala ispred Labrovića, njegova dva malonogometna poteza odlučila su sve. Dodavanje Bulatu za gol u prvom, odnosno Baturini nakon čega je Vukčević skrivio penal... To je samo njegova vrijednost, zbog njega je Dinamo u startu (i sada je bio) za barem 20 posto jači. Teško je reći što će biti ako ode do kraja prijelaznog roka, ali i ovaj novinar ustvrdit će da ga se na Maksimiru treba zadržati po svaku cijenu. To mora biti klupski prioritet broj jedan. Turci će biti opaki, kod njih je prijelazni rok otvoren do 15. rujna, trebat će se oduprijeti njihovom zovu...

Rijeci, s druge strane, predstoji nova teška utakmica s Lilleom. Bod bi, da je kojim slučajem bio osvojen, došao sjajno u smislu psihološkog podražaja. Sopić i struka s Rujevice moraju pronaći dobitnu kombinaciju u utakmici potpuno drugačijih zahtjeva, ali s još jačim protivnikom. Francuze će, želi li se u europsku jesen, trebati dominirati, nadigrati, a taktički sputana kakva je bila danas, teško će to uspjeti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 20:08