Igrači Rijeke

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
PREDSEZONSKE AKCIJE

Sopićeva Rijeka upisala prvi poraz na pripremama, Nijemci iz druge lige matirali ih u 98. minuti

Igrala su se dva poluvremena, svako je trajalo punih sat vremena
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 13. srpanj 2024. 20:37

Nogometaši Rijeke u četvrtoj su, predsezonskoj, pripremnoj utakmici upisali i prvi poraz, bolji od izabranika bili su nogometaši Karlsruhera, petoplasirane momčadi druge njemačke lige iz prošle sezone.

Momci trenera Eichnera u konačnici su do pobjede stigli jednim pogotkom u smiraj susreta koji se, kao i svi prethodni pripremni, kada je Rijeka u pitanju, igrao u dva poluvremena koja su trajala punih sat vremena, odnosno po 60 minuta. Nakon “nule” u prvom dijelu tijekom kojih je prva postava bila na travnjaku, iskustvo njemačkih pričuva došlo je do izražaja u nastavku kada su kaznili jednu neopreznost riječke posljednje linije i poentirali preko Schleusenera.

Fruk u glavnoj ulozi

Već u prvoj minuti Rijeka je mogla povesti, Ivanović, koji je ovog puta zaigrao u vrhu napada, primio je dugu loptu Hodže i pucao u bliži kut, no njemački vratar bio je dobro postavljen. U 23. minuti ponovo je Ivanović, ovog puta sam sebi, stvorio priliku za udarac, iskosa s lijeve strane, ali je lopta otišla pored suprotne vratnice. Isti ishod bio je i u 27. minuti kada je pucao Niko Janković, odnosno u 40. kada je Marco Pašalić, koji je susret počeo od prve minute, sjajno podvalio loptu Hodži koji je slabijom nogom iz okreta, pucao preko gola.

Bila je Rijeka nešto bolja momčad u tim trenucima, međutim izostala je završnica koja bi bila nagrada riječkim dečkima. Između 42. i 49. minute glavnu ulogu je imala nova riječka “desetka”, Toni Fruk. Prvo je u 42., nakon sjajnog prodora Smolčića, s 22-23 metra pogodio vratnicu, u 45. je udarcem gotovo sa sredine terena zamalo iznenadio njemačkog vratara koji se ipak uspio vratiti i zaustaviti njegov pokušaj. Konačno, u 49. minuti je na sredini terena izborio loptu i u kontru gurnuo Jankovića čiji udarac ipak nije bio toliko dobar, vratar Weiss je osujetio njegov pokušaj.

Prijetili su i gosti, Posavec je u 15. obranio udarac Beifussa, pa u 50. sjajnom reakcijom ispod grede izvukao udarac glavom Hunzikera. Blizu pogotka bio je i Geller koji je u 60. minuti, nakon kornera, pogodio vanjski dio vratnice.

U srijedu sa Salzburgom

U nastavku utakmice mlada riječka momčad nije se uspjela kvalitetno suprotstaviti iskusnijoj postavi Karlsruhera u čijoj su, nominalno drugoj, postavi, bili igrači koji imaju troznamenkasti broj nastupa u Bundesligi i 2. Bundesligi. To je i rezultiralo inicijativom Karlsruhera koji je do pogotka Schleusenera imao dvije odlične prilike od kojih je jednu Zlomislić obranio. U 98. minuti Schleusener je ipak poentirao, Bauer je iskosa pucao u blok Majstorovića, lopta se odbila u peterac, a Schleusener pogodio - 0:1. Bio je to, pokazalo se, pogodak dovoljan za slavlje iskusnije njemačke momčadi.

Iduću provjeru nogometaši Rijeke igraju u srijedu kada će im suparnik biti austrijski doprvak RB Salzburg.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. rujan 2024 17:24