ANTE CIZMIC Cropix
STAV KONTROLORA UEFA-e

Stigla konačna presuda ludnice u završnici: Drugog kaznenog udarca za Hajduk nije trebalo biti!

‘VAR se nije trebao uključivati! Prvi penal? To je prihvatljiva odluka suca.‘
Piše: SNObjavljeno: 05. veljača 2023. 20:10

Nogometaši Rijeke slavili su u Jadranskom derbiju, pobijedili su u utakmici 20. kola HNL-a na Poljudu Hajduk s 2:1 čime su Splićani upisali drugi ligaški poraz u nizu.

Posebno je dramatična bila završnica u kojoj su dosuđena dva jedanaesterca, ali uz još nekoliko dvojbenih situacija.

Sudački ekspert Draženko Kovačić, inače kontrolor UEFA-e prokomentirao je na Maxsportu suđenje glavnoga suca Ante Čuline, ali i VAR sobe:

- Prvi dosuđen kazneni udarac, vidi se da je napadač Hajduka uspio staviti nogu ispred obrambenog igrača i da ga je ovaj zahvatio s leđa i možemo prihvatiti odluku suca. Kod drugog je stav Komisije da nije trebalo biti VAR intervencije jer se ne radi o očiglednoj pogrešci suca, već je trebalo prepustiti odluku sucu na terenu. Ono što mu je ponudio na televiziji ne vidi se jasan kontakt. Stav Komisije je da se sigurno ne radi o kaznenom udarcu i da nije trebalo biti VAR-intervencije. Pozivom je glavnog suca stavio u vrlo tešku situaciju.

Kovačić je još dodao:

- Vrlo zahtjevna utakmica za suca s obzirom na vrijeme, gdje se događa dosta nepredviđenih situacija i kontakata. Do same završnice je bilo izuzetno dobro suđenje.

Nije komentirao situaciju iz 60. minute, kada je Frigan u napadu napravio prekršaj na Simiću i prošao bez žutog kartona, koji bi mu bio drugi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 02:52