István Kovács i Luka Modrić

 HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
DERBI NA RUJEVICI

Stiže novi strani sudac! Poznato tko sudi Rijeci i Hajduku, Vatrenima i Dinamu ostao je u lijepom sjećanju

U svibnju 2022. sudio je finale Konferencijske lige između Rome i Feyenoorda.
Piše: SNObjavljeno: 02. travanj 2024. 14:37

Nakon Daniela Sieberta, koji je sudio derbi Dinama i Hajduka u prvenstvu, te Fabija Maresce, koji će suditi derbi u Kupu u srijedu, u hrvatski nogomet stiže novi strani sudac.

Dvoboj između Rijeke i Hajduka, na Rujevici u nedjelju od 19.30 sati, sudit će István Kovács. Poznatom rumunjskom sucu pomoćnici će biti njegovi sunarodnjaci, Vasile Florin Marinescu i Mihai Ovidiu Artene.

Kovács je 39-godišnji sudac iz grada Carei, a dvaput je sudio i hrvatskoj reprezentaciji. Vatrenima je sudio kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa 2019., u kojoj je Dalićeva momčad pobijedila 2:1, ali puno svježija sjećanja vučemo s polufinala Lige nacija, iz lipnja prošle godine, kada je Hrvatska pobijedila Nizozemsku s 4:2 nakon produžetaka, a sudio je upravo Kovács.

Dvaput je sudio i Dinamu, i to u povijesnoj pobjedi protiv Chelseaja na Maksimiru prije godinu i pol dana, kao i u uzvratnoj utakmici u nokaut fazi Europske lige protiv Viktorije Plzen 2019., kada su Modri slavili 3:0 i osigurali daljnu fazu natjecanja.

Hajduku je sudio jednom, u srpnju 2018., kada su Bijeli pobijedili Slaviju iz Sofije 1:0 u kvalifikacijama za Europsku ligu. U svibnju 2022. sudio je finale Konferencijske lige između Rome i Feyenoorda.

Što se tiče ostalih dvoboja 29. kola HNL-a, Mateo Erceg sudit će Slaven Belupu i Varaždinu, Ante Terzić Osijeku i Rudešu, Igor Pajač Dinamu i Istri, a Duje Strukan sudit će dvoboj Lokomotive i Gorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. travanj 2024 14:52