Šarlija i Mierez

 VOJKO BASIC Cropix
ANALIZA SUĐENJA

Strahonja: Hajduk je morao ostati s igračem manje, a Istra je oštećena na utakmici protiv Rijeke

Sudački ekspert je komentirao sve događaje iz 12. kola SuperSport HNL
Piše: SNObjavljeno: 22. listopad 2023. 22:12

U HRT-ovoj emisiji Stadion Mario Carević je komentirao poraz Hajduka na Poljudu od Osijeka:

- Dva vezana poraza su zabrinjavajuća s obzirom na ambiciju Hajduka. Ne samo da nisu pobijedili, nego su izgubili i to od izravnih konkurenata, Rijeke i Osijeka. Kada utakmicu završiš bez udarca u okvir vrata, onda je jasno da je protivnički termin dobro skautirao. Svaka čast Zekiću na pripremi ove utakmice. Što se tiče Lekine izjave da se neće večeras puno spavati, sigurno nije ugodno izgubiti ovu utakmicu, posebno kada je Dinamo izgubio, a Rijeka kiksala u gostima.

Šarlija je u 25. minuti dobio žuti karton, a u 44. su Zekić i cijela klupa Osijeka tražili njegovo isključenje nakon još jednog dvoboja s Mierezom. Argentinac se u toj situaciji uhvatio lice signalizirajući kako ga je stoper Hajduka udario u lice.

- VAR soba je mogla puno toga napraviti jer je postojala situacija izgledne šanse za postizanje za gol, odnosno izravnog crvenog kartona za Šarliju. Čak i ako ne bi bio crveni karton, Jović je trebao pokazati drugi žuti stoperu Hajduka jer je, kod pružanja njegove ruke, evidentno da on ne ide na loptu. Jović je ovdje pogriješio, a i ranije je imao problema s dodjeljivanjem opomena. U 20. minuti je Caktaš trebao dobiti žuti karton, šest minuta kasnije je i Duarte trebao dobiti javnu opomenu - komentirao je Marijo Strahonja.

HRT-ov stručnjak za suđenje je ustvrdio kako je sudac Ante Čulina pogriješio u utakmici između Istre 1961 i Rijeke.

- U 65. minuti igrač Istre Hujber je bio prvi na lopti, Pjaca je zakasnio na njega i srušio ga s leđa i tu ne možemo pričati o intenzitetu. Mislim da je ovo kazneni udara. Što se tiče dvije situacije u kojoj su traženi jedanaesterci nakon igranja rukom u šesnaestercima, po jednom na svakoj strani, u obje situacije je sve ispravno, to nisu ruke za kazneni udarac.

Utakmicu između Gorice i Dinama je sudio Patrik Kolarić

- Nije se toliko nadao agresivnoj igri Dinama i mislim da mu se dogodila poneka greška u pretjeranom dodjeljivanju žutih kartona, ali ništa nije ostavilo traga na rezultatu utakmice. Što se tiče padova Baturine i Emrelija, kontakt s Baturinom je postojao, ali to je bio mali kontakt nakon kojeg je igrač uspio uputiti udarac. Kolarić je tu dobro procijenio. Kod pada Emrelija igrač Gorice koji je bio u skoku s Kulenovićem bio je odgurnut pa je onda on u padu uzrokuje pad Emrelija. Ovo je čista nogometna situacija - rekao je Strahonja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 12:05