SCREENSHOT Screenshot
ANTE ERCEG U FOKUSU

Strahonja jasan: ‘Njega čeka jedna ozbiljna kazna‘; Ivković: ‘Ovo nema veze s temperamentom, to je faza ludila‘

Regionalni derbi između Istre 1961 i Rijeke ovoga petka ponudio je antinogometan događaj
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 05. ožujak 2023. 22:27

Sudački ekspert Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion komentirao sudačke odluke netom odigranog 24. kolo Supersport HNL-a .

- Kolarićeve odluke su uvjerljive i prihvatljive od strane igrača. Očekujem da podigne ljestvicu u smislu koncentarcije jer je međunarodni sudac i ima prostora za napredak - rekao je Strahonja, a zatim rekao da je gol Goričana u 37. minuti ispravno poništen.

- Aliyu je utjecao na vratara jer se u početku akcije nalazio u poziciji zaleđa i išao prema vrataru. To je apsolutno kažnjivo kao zaleđe, sjajna reakcija VAR sobe i Kolarića, jer odluka o utjecaju na igru isključivo se pita glavnog suca.

Strahonja tvrdi da se kazneni udarac iz kojeg je Marko Livaja postigao gol za izjednačenje u 65. minuti trebao ponoviti. A prekršaj Marića - koji je skrivio kazneni udarac - po njegovu je mišljenju dovoljan za žuti karton. Bila bi Mariću to druga opomena i isključenje.

- Radi se o prekršaju s leđa, to su prekršaji za žuti karton jer je, dakle, s leđa i bez mogućnosti igranja loptom. To su detalji na koje Kolarić mora obratiti više pozornosti. Jedan od napadača uletio je u kazneni prostor prije Livajinog izvođenja, zato se kazneni udarac trebao ponoviti - zaključio je Strahonja o utakmici Hajduk - Lokomotiva, a zatim se prebacio na onu s najviše sudačkih detalja, derbi između Istre 1961. i Rijeka.

- Nimalo lagana utakmica za suđenje. Trebao je suditi Pejin, ali imao je jednu lošiju procjenu na Kup utakmici tijekom tjedna, pa je Komisija dodijelila ogled Titliću - započeo je.

- Crveni karton za Mlinara je opravdan, takav start je za isključenje iako Mlinar nije potpuno nagazio protivnika. Mislim da nije imao nikakve loše namjere. Kazneni udarac? Jasno da se radi o prekršaju za kazneni udarac i za žuti karton, zato Titlić treba biti oprezniji jer nije dodijelio žuti karton. Trebao se ponoviti i taj kazneni udarac, nije mi jasno kako glavni sudac to nije primijetio. No, mislim da su glavni suci stavljeni u nepravedan položaj u odnosu na ostale. Zašto VAR ne bi mogao voditi brigu o linijama na 16-ercu? Ipak, to je stvar Sudačkog odbora, koji bi trebao donijeti takvu odluku.

Ogled Istre i Rijeke obilježila je neslavna scena Ante Ercega, koji je nakon isključenja u 90. minuti otrgnuo bilježnicu iz ruku glavnog suca Titlića, poderao ju i bacio na travnjak. Kasnije se ispričao.

Strahonja o Ercegu:

- Ovo nije prikladno ni za naš ni za ijedan drugi teren. Oba kartona su ispravno dodijeljena. Sve što se dogodilo apsolutno ne spada na terene i definitivno mislim da bi ga mogla čekati ozbiljna kazna, iako mi je drago da se javno ispričao. Znači da je svjestan i da ima spoznaju da je pretjerao. Mora raditi na svom temperamentu, jer ovo proljeće je jako dobro startao.

Tomislav Ivković o Ercegu:

- Ovo nema veze s temperamentom, ovo je faza početka ludila. Već tri utakmice pričamo o njemu. Ja ga poznajem, on je fantastičan dečko, ali pitam se ima li kakvih problema? Nešto se s njim dešava, ne može se tako ponašati, ovo ne dolazi samo od sebe.

Sergej Jakirović o Ercegu:

- On igra dosta temperamentno i s emocijama, dosta se unosi u igru. Ali mora postojati neki razlog za ovo ponašanje, ja to nikada nisam vidio, moram priznati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 09:16