DAVOR PONGRACIC Cropix
REPOVI NAKON GORICE

Strahonja jasan: ‘To nije bio penal, ali moram reći da je u drugoj situaciji sudac pogriješio, to nije crveni‘

Sudački je ekspert prokomentirao najzanimljivije situacije s utakmice Gorice i Rijeke
Piše: SNObjavljeno: 23. travanj 2023. 22:36

Završeno je 30. kolo HNL-a u kojem su više sreće imali domaći sastavi, uz Istru koja je remizirala s Dinamom, no na taj bod pulski sastav može gledati sa zadovoljstvom.

Deveta Gorica sada ima 26 bodova, dva više od posljednjeg Šibenika, dok je treća Rijeka ostala na 41 bodu, jednom više od četvrtog Slavena Belupa, a dva više od petog Osijeka i šestog Varaždina.

Na vrhu je Dinamo sa 67 bodova, 10 manje ima drugoplasirani Hajduk.

U HRT-ovoj emisiji Stadion sudački je ekspert Marijo Strahonja prokomentirao možda i najzanimljivije trenutke ovoga kola - dvojbene situacije s utakmice Gorice i Rijeke:

image

Marijo Strahonja

CROPIX Cropix

1. situacija - pogodak Tonija Fruka:

- Svojim tijelom Bralić je utjecao na suparničkog igrača, dakle bio je u poziciji zaleđa i utjecao je na igrača koji nije imao komfornu zonu, zato je dosuđeno zaleđe. Svojim mu tijelom nije omogućio normalno kretanje pa suparnički igrač nije mogao izaći u blok Toniju Fruku. Svaka čast nogometašu Gorice na prekrasnom pogotku, međutim u tom trenutku njegov je suigrač bio u nedozvoljenoj poziciji i bila je to ispravna odluka zagrebačkog suca Ante Čuline.

2. situacija - duel Krešimira Krizmanića i Matije Frigana:

- Tu se jasno vidi da je Krizmanić prvo igrao nogom, a tek potom je došlo do kontakta s Friganom - i to minimalnog. Dakle, još jedna ispravna odluka suca Čuline što nije dosudio najstrožu kaznu.

image

Sudac Ante Čulina

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

3. situacija - crveni karton igraču Gorice Momčilu Raspopoviću:

- Moram reći da je sudac Čulina tu čak i pogriješio jer je zapravo došlo do kontakta između Raspopovića i Galešića, pa i laganog zaokreta nogom. Vjerojatno je sucu djelovalo da igrač želi iznuditi prekršaj, ali nije tu trebalo dati opomenu, jer kod opomene - pogotovo za drugi žuti karton - prekršaj mora imati težinu. To mora biti jasan prekršaj za isključenje. Zaključak je da igrač Gorice nije trebao biti isključen - zaključio je Strahonja.


Slaven Belupo - Osijek

Izgledalo je da će Osijek u Podravini prekinuti niz od 11 utakmica bez pobjede, no Slaven Belupo je pokazao karakter te je nakon drame u sudačkoj nadoknadi stigao do velikog preokreta te se vratio na četvrto mjesto. Slavenovi junaci bili su Zekićevi džokeri Ivan Krstanović i Marco Boras.

Debitant Filip Mažar u 93. je minuti igrao rukom u kaznenom prostoru. Riječki sudac Ivan Bebek prvotno je dosudio kazneni udarac zbog prekršaja, a zatim je nakon intervencije VAR-a, a i nakon što je i sam pogledao snimku, dosudio kazneni udarac zbog igranja rukom Mažara.

image

Sudac Ivan Bebek

RONALD GORSIC Cropix

Marijo Strahonja dao je svoj sud i za ovu situaciju zbog koje su Osječani vrlo žustro negodovali:

- Sudac je bio dobro pozicioniran i sve je dobro vidio, odmah je dosudio kazneni udarac, potom je i VAR soba ustanovila da je nogometaš igrao rukom. Sudac u VAR sobi Fran Jović također je ispravno odlučio, pohvale i njemu i sucu Ivanu Bebeku koji je odmah reagirao te ispravno dosudio kazneni udarac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 07:26