Duel Ristovskog i Ivanovića

 Screenshot: Max Sport
SUDAČKA ANALIZA

Strahonja riješio situaciju koja je podijelila Hrvatsku: Rijeka ipak nije oštećena protiv Dinama!

Sudački ekspert HRT-a pohvalio je suđenje Patrika Kolarića u maksimirskom derbiju
Piše: SNObjavljeno: 28. kolovoz 2023. 21:32

Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion analizirao suđenje na utakmici između Dinama i Rijeka s naglaskom na situaciju iz 26. minuta kada je sudac Patrik Kolarić dosudio prekršaj Ivanoviću nad Ristovskim. Rijekin napadač je nakon tog kontakta bio u prilici postići gol.

- Nema razloga za ljutnju, ispravna odluka suca. Vidi se kako igrač ulazi u kontakt s obrambenim igračem. Nije imao namjeru igranja s loptom jer je išao u tijelo obrambenog igrača, napravio je klasični bodiček, i to prema nazad, umjesto da ide prema naprijed - rekao je Strahonja.

Video s utakmice Dinamo - Rijeka pogledajte OVDJE.

HRT-ov sudački ekspert je rekao i kako je ispravno poništen pogodak Ristovskog u 6. minuti.

- VAR soba je sjajno reagirala. Radi se o prekršaju Mišića koji je prethodio udarcu - objasnio je Strahonja koji je Kolarića pohvalio i kada u 47. minuti nije dosudio kazneni udarac za Dinamo.

Što se tiče utakmice između Varaždina i Hajduka, Strahonja je komentirao spornu situaciju iz 83. minute kada su navijači domaće momčadi tražili drugi, isključujući žuti karton za Niku Sigura. Rezultat je tada bio 1:1.

- Nema niti jednog elementa da je ovo prekršaj kategorije za žuti karton, a pogotovo za drugi žuti karton za jednog igrača - rekao je Strahonja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 17:45