RONALD GORSIC Cropix
SVE JE ČISTO

Sudačka analiza: Evo zašto je Dinamu opravdano poništen, a Hajduku ispravno priznat pogodak

‘Suci su jako dobro otvorili proljetni dio prvenstva‘ - kazao je Kovačić
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 22. siječanj 2023. 21:07

Bivši međunarodni sudac, a danas kontrolor UEFA-e, Draženko Kovačić nije imao težak posao komentirajući u emisiji "Studio HNL" na MAXSportu suđenje u prvom proljetnom kolu. Osijek se doduše javno bunio zbog 11-erca za Rijeku. Po Kovačiću - bez razloga.

- U 35. minuti opravdano je dosuđen kazneni udarac za Rijeku u Osijeku. Igrač Osijeka desnom rukom, odnosno dlanom, zaustavlja loptu, što je kažnjivo. Sudac je to odlično vidio. U 88. minuti opravdano je poništen pogodak Osijeka, jer je bilo zaleđe. Provjera je dugo trajala, jer VAR nije zbog uvjeta na terenu bio do kraja u funkciji.

I dinamovci su bili ljuti zbog poništenog gola Špikića u 2. minuti, jer mu je prethodio prekršaj.

- U toj je situaciji bila opravdana VAR intervencija, jer glavni sudac nije vidio prekršaj. Igrač Dinama nije udario loptu u spornoj situaciji, nego je udario suparnika po gležnju. U 87. minuti gosti su tražili kazneni udarac, ali sudac je ispravno procijenio da tamo nije bilo intenziteta za prekršaj.

I Hajduku je VAR pomogao u srazu protiv Šibenika.

- Hajduk je izjednačujući pogodak postigao iz situacije koja je bila jako teška za suca, ali Livaja u toj situaciji nije bio u zaleđu, te je VAR donio ispravnu odluku.

U zaključku.

- Suci su jako dobro otvorili proljetni dio prvenstva - kazao je Kovačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 15:47