Stjepan Radeljić i Veldin Hodža

 GORAN SEBELIC Cropix
PREVID ILI NE?

Sudački ekspert: ‘Igrač Rijeke trebao je zaraditi isključenje, ta situacija ima sve elemente za drugi žuti‘

Ukupno gledano, Tenžera je pohvalio nastup rumunjskog djelitelja pravde
Piše: SNObjavljeno: 07. travanj 2024. 22:59

Slavit će se u Rijeci do dugo u noć. I klicati ime Marca Pašalića, koji je u 70. minuti ubojitom ljevicom presudio Jadranski derbi u korist momčadi Željka Sopića.

Bio je Pašalić i prije pogotka jedan od najboljih igrača na terenu, u prvom poluvremenu dvaput je opasno zaprijetio, a zatim i pao u duelu s Diallom tražeći kazneni udarac. Međutim, sudac Horațiu Feșnic samo je odmahnuo rukom. Rumunj se nije dao smesti, nametnuo je autoritet, a i nije se baš razmahao kartonima budući da su bilježnicu ušli jedino Anthony Kalik i Stjepan Radeljić.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Sudački ekspert Goran Tenžera ponudio je Dalmatinskom portalu komentar na izvedbu rumunjskog suca, kazavši da je odradio doba posao, ali i imao jedan previd:

- Trebala je ovo biti najbolje odsuđena utakmica od ove tri u kojima su angažirani strani suci, da nije bilo propusta u 80. minuti. Nesmotren prekršaj Radeljića na Krovinoviću je imao sve elemente za dodjelu opomene koja bi bila druga, što bi bilo i isključenje iz igre za tog igrača. U ostalom djelu utakmice je sudio vrlo dobro, pokazao istančan osjećaj za igru - rekao je Tenžera pa pohvalio Feșnicu izvedbu:

- Puštao je igru kada je to bilo primjereno, odnosno istu zaustavljao kada su to okolnosti zahtijevale. Imao je ujednačeni kriterij. Posebno se svidio što nije u nekoliko navrata prihvaćao dramatiziranje igrača Rijeke kada bi bili zahvaćeni laganim, slučajnim kontaktima rukom u predjelu glave. Naši suci takve situacije često precjenjuju i pokazuju nepotrebne žute kartone. Zadržao je potpunu kontrolu nad utakmicom do samog kraja, igrači su njegove odluke prihvaćali bez značajnijih prigovora - zaokružuje bivši sudac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. travanj 2024 23:36