DAMIR SKOMRLJ Cropix
POLOŽILI VAŽAN TEST

Sve miriše na šampionsku godinu! Ovakvu Rijeku nitko ne može pratiti, strahovati može samo Dinamo

Riječani se imaju pravo nadati trijumfu, koliko god teško bilo napraviti završni korak
Piše: Toni RoićObjavljeno: 21. travanj 2024. 22:53

Samo nešto manje od tri sata radovali su se u Dinamu prvom mjestu poslije trijumfa nad Lokomotivom, uz nadu da bi Gorica mogla zakočiti Rijeku, ali to se ipak nije dogodilo jer su Turopoljci potpisali poraz 0:3 primljenim golovima u drugom poluvremenu. Rujevica je ostala neosvojiva tvrđava, gdje je samo Slaven Belupo u ovom prvenstvu uzeo sva tri boda, a trinaesta pobjeda u 16 utakmica doma ostavila je sastav trenera Željka Sopića na čelnoj poziciji uoči posljednjih pet kola.

Riječani su ujedno položili i važan psihološki test jer ih je uoči utakmice Dinamo bodovno preskočio, ali ništa ih nije omelo da se poslije nje vrate u poziciju lidera, premda su prvo poluvrijeme odigrali s malo grča i ispod očekivane napadačke razine.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Velikogoričani su bili tvrd i organiziran suparnik, ali samo u tom prvom poluvremenu kad su domaće limitirali u kreaciji i ostavili bez prilike, ali nisu imali odgovor na riječko ubacivanje u barem dvije brzine više u drugom poluvremenu. Ključni potez Sopić je povukao u 53. minuti kad je na teren poslao Marka Pjacu i Mirka Marića, tek tada počela je prava magija igre lidera, koji je goste prisilio na povlačenje u šesnaesterac i bilo je pitanje trenutka kada će turopoljski bedem popustiti, a vratar Banić morati po loptu u mrežu.

Najavili su to Ivanovićev udarac u gredu i Maločino izbacivanje lopte ispod nje, ali u 68. minuti Pjaca je glavom pogodio na ubacivanje Pašalića i tu je bio kraj otpora gostiju. Uzvratiti nisu bili u stanju, a spretno i sretno odbijanje lopte od Marićeve (ili Jurićeve) noge za drugi gol Riječana riješilo je bilo kakvu dvojbu o pobjedniku. “Točku na i” stavio je Bruno Goda i prepuna Rujevica opet je bila u transu, dok je najveću pažnju plijenio transparent 2024. = 2017.

Da, sve na Kvarneru opet miriše na šampionsku 2017. godinu jer Rijeka drži dva boda ispred Dinama, a jedinog konkurenta za prijestolje dočekat će 5. svibnja u svom sljedećem domaćinstvu. Prije toga gostovat će kod Lokomotive u Kranjčevićevoj. Razloga za strah mogu imati jedino zagrebački suparnici jer Sopićeva momčad u stanju je nametnuti takav ritam kojeg u HNL-u malo tko može pratiti. Uz individualnu kvalitetu na svim pozicijama i granitnu obranu, koja kao da je “zaboravila” primati golove, Riječani se imaju pravo nadati konačnom trijumfu, ma koliko završni korak nikada nije lako napraviti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 23:49