Oscar Hiljemark

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
TEŽAK OKRŠAJ

Šveđani pobijedili i sad kreću odmorni na Rijeku: ‘Možemo na svom travnjaku pobijediti i izboriti prolaz‘

Bila je to riječkom suparniku deseta utakmica u nešto više od mjesec dana
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 14. kolovoz 2024. 07:03

U dvoboju 18. kola švedskoga prvenstva Elfsborg je na svom travnjaku svladao GAIS Göteborg 2:1 (2:1) i zasjeo je na petu poziciju na ljestvici, sa 28 osvojenih bodova, čak 13 manje od vodećeg Malmöa. Strijelci za Elfsborg bili su Baidoo (8) i Čardaklija (30-ag), dok je pogodak za goste postigao Holmström (14). Istaknimo da je Elfsborg od 66. minute bio na travnjaku s igračem manje, budući da je bio isključen napadač Qasem. No, domaćin je ipak sačuvao pobjedu i sad u dobrom ozračju čeka dvoboj s Rijekom.

Elfsborg je igrao u ovom sastavu (3-4-3): Pettersson – Holmen, Henriksson, Yegbe – Hedlund, B. Zeneli (od 81. Thomasen), Ouma, Hult – Qasem, Baidoo, Abdullai (od 75. Östman). U odnosu na prošlotjednu utakmicu s Rijekom na Rujevici, bile su dvije promjene u startnoj postavi švedskoga sastava. Umjesto Baldurssona, u veznom redu pojavio se Ouma, dok je na desnom napadačkom boku igrao Qasem, a na klupu je sjeo kosovski reprezentativac Arber Zeneli, koji je na Rujevici radio dosta problema Rijeci.

Bila je to riječkom suparniku deseta utakmica u nešto više od mjesec dana, taj non-stop ritam sveo se na putovanja i igranje utakmica...

- Na žalost, nemamo vremena za pravi trening, dan nakon utakmice odrađujemo regeneracijsko vježbanje i prije sljedećeg ispita imamo praktički samo jedan trening u kojem pokušavamo uvježbati neke taktičke inačice za novog suparnika. Imamo dovoljan broj igrača, tako da zasad uspijevamo dobro funkcionirati u ovom ritmu. Nadam se da ćemo spremni i odmorni dočekati Rijeku, vjerujem da možemo na svom travnjaku pobijediti i izboriti prolaz - kaže trener Elsborga, Oscar Hiljemark.

Linker
18. rujan 2024 21:16