IGRAČ ODLUKE

Toliko su ga kritizirali da mu nije bilo ugodno šetati po Rijeci, a sad je Sopićev kamen temeljac

Lindon Selahi bio je prvo ime derbija na Rujevici. Izvrsno je čitao igru, pokrenuo brojne akcije i zabio gol
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. studeni 2023. 21:30

Iako nije igrao završnicu u kojoj je Rijeka zabila za 2:2 pa bi junak utakmice mogao biti i Matej Mitrović koji je zabio taj gol i tako poništio uradak kolege stopera Dine Perića, prvo ime utakmice na Rujevici bio je Lindon Selahi. Na terenu je boravio do 87. minute.

Veznjak Rijeke izvrsno je čitao igru, imao tri oduzete lopte, jedno presječeno dodavanje, odradio je puno u defenzivnom dijelu u veznom redu Rijeke, a ujedno od njega su kretale brojne akcije. Toliko je pokretljiv, žustar i mudar da omogućava treneru Željku Sopiću formaciju s čak petoricom ofenzivnijih igrača ispred njega. Koliko je bitan, to se najbolje vidjelo u prošlom kolu kad ga nije bilo s Lokomotivom jer Hodža nije bio u stanju sam odraditi jednako kvalitetno taj posao.

No Selahi nije samo radni i trkački spremni veznjak, demonstrirao je to pogotkom glavom za 1:1, osim toga imao je još jedan udarac izvan okvira, dva ključna dodavanja, a u toj velikoj borbi s igračima sredine terena Dinama dobio je sedam od 15 duela.

Jedan je od igrača od kojih na Rujevici očekuju dobar transfer kad za to dođe trenutak

Selahi je u Rijeci od 2021. godine i postao je jedan od kamena temeljaca Sopićeve momčadi, povremeno je albanski reprezentativac rođen u Belgiji. Jednostavno, Rijeke ne bi mogla igrati takav ofenzivan nogomet kakav prezentira kad njega ne bi bilo.

Nije prvi put da je u središtu zanimanja jer imao je već vrlo zapažene igre u Rijeci, tako je proteklog ljeta postojala i opcija da napravi transfer, spominjala se Turska i neke druge destinacije, bitno je za Bijele s Kvarnera što se to nije dogodilo. U Rijeci je prošao put od kritika, kad je govorio da mu nije ugodno šetati gradom jer ljudi su prije godinu dana bili ogorčeni kako je momčad igrala, do pohvala, a posebno ističe kako je sjajna atmosfera u ekipi.

Iako uglavnom komunicira na engleskom i francuskom jeziku, dosta je napredovao i u hrvatskom jeziku, kaže da razumije sve što trener govori, to mu je također pomoglo da napravi novi iskorak u svojim izvedbama na terenu. Jedan je od igrača od kojih na Rujevici očekuju dobar transfer kad za to dođe trenutak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 13:37