Goran Tomić

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
IZ TRENERSKOGA KUTA

Tomić o važnom pojačanju: ‘Prelomio sam u zadnji tren, no odmah se na treningu vidjelo kakav je to igrač‘

Glavni strateg Lokosa izdvojio je Roberta Murića kao igrača koji im je radio najviše problema
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 05. veljača 2022. 21:45

Trener HNK Rijeka bio je vidno zadovoljan nakon iznimno važne pobjede protiv Lokomotive. Rijeka je veliki dio susreta bila znatno bolji protivnik, pored tri postignuta gola imala još nekoliko izrazitih prilika koje nije iskoristila, na kraju su Bijeli u posljednjim minuta “drhtali” do konačnog zvižduka suca Strukana.

"Očigledno je taj stres prisutan kod nas, ali čestitam igračima na jednoj odličnoj utakmici i mislim da smo apsolutno zasluženo pobijedili Lokomotivu. Od prve do zadnje minute smo bili bolji takmac, imali nekoliko izrazitih šansi, pa njihov vratar je bio najbolji pojedinac susreta. Sigurno smo u nekim trenucima mi sami sebi “zakuhali” ovu pobjedu i to nepotrebno, ali generalno nemam nikakvih zamjerki na ovu utakmicu."

Važna odluka

Trener Tomić rijetko priča o pojedincima, no treba istaknuti vrlo uspješan debi mladog Jorgea Solana, kao i pogodak samopouzdanja Harisa Vučkića. Na bravure Roberta Murića gledateljstvo Rujevice već je naviknulo...

"To je bila jedna od odluka koju sam morao donijeti, praktički nam je stigao prije pet dana. No, odmah na treninzima se vidjelo da je to jedan igrač koji ima jako visoke tehničke kvalitete i on se odlično uklopio u našu momčad. Čestitam njemu, kao i Harisu, kojemu je taj gol jako puno značio. Ne samo zbog gola, nego i zbog cijelog truda, no kompletno kao ekipa smo jako puno radili i vidio se taj momčadski duh, zbog toga sam sretan. Imali smo dosta šansi, trebali smo mirnije završiti utakmicu, a ne da strepimo do posljednjih trenutaka, no ova pobjeda nam je bila jako važna."

image

Silvio Čabraja

TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix

Trener Lokomotive, Silvijo Čabraja, očekivano nije mogao biti zadovoljan konačnim rezultatom, unatoč tome što su Lokosi postigli dva gola na Rujevici. Nema što previše niti zamjeriti igračima, koji su svoje dvije izrazite prilike pretvorili u gol.

"Publika i gledatelji su mogli uživati u dinamičnoj utakmici s pet postigutih golova, zatim još dvije-tri šanse s naše strane, te četiri-pet šansi s Rijekine strane. Griješili smo u nekim segmentima. Otprilike smo znali kako i na koji način će Rijeka funkcionirati. Nsmo na početku prvog poluvremena zatvorili njihovu desnu stranu i tu su nam praktički preko Murića radili probleme. Drugo poluvrijeme smo napravili neke izmjene i puno bolje smo djelovali. Nažalost, nismo stigli uloviti rezultat. Prejeftino smo gubili tzv. sigurne lopte, tako nam se dogodio i treći gol, kada je Milićević krivo odigrao Vasilja, tu su nas presjekli i zabili, da nismo primili odmah treći zgoditak i da nismo trebali odmah juriti rezultat, možda bi i završilo drugačije. Nisam siguran je li Vasilj imao onu loptu na nozi u 87.-88. minuti, je li se tu moglo što drugačije napraviti, ali u konačnici na htijenju, želji i karakteru svojim igračima ne mogu apsolutno ništa prigovoriti."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 07:19