Trener Rijeke Goran Tomić nije mogao računati na 10 igrača tijekom reprezentativne stanke

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
SLIJEDI DERBI DELLA UČKA

Tomić uoči završnice sezone vrti razne kombinacije, u reprezentativnoj pauzi nije mogao računati na 10 igrača

Rijeka u subotu u 29. kolu Prve HNL gostuje u Puli kod Istre 1961 čiji navijači slave 30. rođendan
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 31. ožujak 2022. 12:53

Nogometaši Rijeke ulaze u završne pripreme u svom kampu podno nogometnog stadiona na Rujevici za subotnji ogled 29. kola Prve HNL u kojem će puleni trenera Gorana Tomića na noge Istri 1961.

Koji će to točno puleni biti i u kakvom će sustavu istrčati Rijeka u derbiju “della Učka” ovog trena vjerojatno ne zna niti sam Tomić. Nakon “dragovoljačkog raskola” u zimskoj pauzi ionako nategnut riječki kadar sustigle su brojne ozljede i izostanci zbog kartona.

Deset odsutnih

U protekloj reprezentativnoj pauzi Riječani su započeli treninge bez čak deset prvotimaca ili onih koji pretendiraju na te pozicije.

Uslijed ozljeda, primjerice, u prijateljskom ogledu protiv Celja odigranom prošlog petka redom su nedostajali ozlijeđeni kapetan Hrvoje Smolčić, Domagoj Pavičić, Jorge Obregon, Haris Vučkić, Andres Solano i Adrian Liber. Zbog igranja u reprezentacijama nije bilo četvorice igrača, Darko Velkovski sa Sjevernom Makedonijom nakon velike pobjede nad Italijom nije uspio u Lisabonu iznenaditi favorizirani Portugal za odlazak na Mundijal u Katar, Adam Gnezda Čerin igrao je u neodlučenim prijateljskim ishodima Slovenije protiv Hrvatske i Katra, dok su Denis Bušnja i Matej Vuk bili dijelom hrvatske U-21, odnosno, U-20 reprezentacije.

Riječkog stratega može veseliti povratak reprezentativaca, svi su do jučer navečer trebali stići u Rijeku, tako da će Bijeli od danas, barem kada su reprezentativni izostanci u pitanju, biti kompletni. Naravno, da ne bude sve idealno pred vrlo važan dvoboj s Istranima pobrinule su se ozljede i akumulirani kartoni. Na Drosini tako sigurno neće biti “požutjelog” reprezentativca Čerina i Princea Ampema. Od ozlijeđene, pak, šestorke nakon posljednje prvenstvene utakmice i poraza u Gorici, do ovog trenutka riječka struka sigurno može računati na dva oporavljenika. Napadač Haris Vučkić i desni bek Andres Solano već su nekoliko dana u punom trenažnom procesu, a za susret bi eventualno mogao konkurirati i veznjak Adrian Liber, koji još uvijek, doduše, trenira po posebnom programu.

Ulje na vatru

Preostali ozlijeđeni tercet Pavičić – Smolčić – Obregon također se vratio treninzima, ali u intenzitetu koji sigurno ne može odgovoriti zahtjevnoj utakmici koja riječke dečke očekuje u Puli u slavljeničkom ambijentu Demona, navijačke skupine Istre, koja slavi 30 godina postojanja. Nema sumnje da će i pripadnici Armade u velikom broju doći “čestitati” jubilej domaćim navijačima, a ulje na regionalnu vatru dolila je i odluka pulskog kluba, kojom je uoči ovog dvoboja zabranio mogućnost nošenja ikakvih obilježja Rijeke na svim tribinama osim one koja je namijenjena najvatrenijim navijačima Bijelih. Poznato je da u Istri obitava veliki broj “običnih” navijača kojima je klub s Kvarnera u srcu, pa ova čudna odluka najviše će štetiti upravo njima, Istrijanima koji vole Rijeku. Nedavno je gotovo cijela Drosina bila “bila”, domaćini su ovog puta preventivno djelovali da ne bude Pula cijela – bijela.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 23:47