Serse Cosmi

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
‘NISAM MOURINHO‘

Trener Rijeke o svojoj bijesnoj reakciji: ‘U 30 godina karijere nisam vidio da se tako nešto dogodi‘

‘Ali, neću se svađati s klubom u kojem je igrao moj prijatelj Milan Rapaić‘, rekao je Cosmi
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. rujan 2022. 19:20

Trener Rijeke Serse Cosmi prvi je izašao pred novinare na Poljudu. Dočekala ga je konstatacija kako lošiju Rijeku nismo vidjeli u posljednjih 10 godina. Što ćete napraviti?

- Nažalost, došao sam prije dva tjedna, a ne mogu govoriti što je bilo ovdje zadnjih 10 godina. Rijeka je momčad koja mora puno raditi. Ambicije nisu kao prošle sezone, a ni igrači, jer ostala su samo tri igrača iz prošle sezone - rekao je Cosmi.

Što ćete napraviti, hoćete potjerati pola momčadi?

- Nisam Mourinho. Moj nogomet je radni nogomet s igračima koje imam. Ja nisam trener koji radi mercato, ja sam trener koji sugeriram. Neću poslati 10 igrača iz kluba, to je sigurno. u skladu s mogućnostima kluba radit ćemo na pojačanjima i izmjenama u rosteru. Ekipa nije u najboljem psihičkom stanju, da je malo konkretnija nanijela bi puno problema Hajduku. Momčadi fali igrač. Još samo tanki, krhki. kada krenemo u napad, ali nećemo promijeniti 10 igrača.

Na koga ste bili ljuti nakon drugog pogotka pa ste pošli prema svlačionicu?

- Neću se svađati s klubom u kojem je igrao moj prijatelj Milan Rapaić. Ali, u 30 godina koliko radim u nogometu nisam vidio da se to dogodi. Nisam mogao napraviti ni prvu ni drugu izmjenu, igrali smo s igračem manje. Četvrti sudac je vidio da smo izbacili loptu, jer smo htjeli napraviti izmjenu. Nije mi jasno zašto nam taj četvrti sudac nije dopustio izmjenu. Nakon toga smo primili drugi pogodak, udaljio sam se s ruba terena da ne bi napravio neku reakciju za kojom bi kasnije žalio.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 20:48