Serse Cosmi

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
NEOPROSTIVA SRAMOTA

Trener Rijeke odlazi odmah nakon Dinama! Na Rujevici spremna nova smjena, a jedno je već poznato...

Rijeka ne treba trenera koji će pobijediti Modre, nego trenera koji će igrače dovesti u red
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 10. studeni 2022. 09:07

Damir Mišković svjedočio je uživo najtežem porazu Rijeke u njegovih 10 godina vođenja kluba. Ljetos je po prvi put promašio s trenerom i posljedice su žestoke: Rijeka se bori za ostanak, a u kupu ju je izbacio BSK Bijelo Brdo, klub koji je posljednji na tablici Prve NL, odnosno drugog razreda natjecanja. Svjedoci kažu da je Mišković odmah po završetku utakmice sjeo u auto i žurno krenuo za Rijeku. Imao je o čemu razmišljati u tih pet sati vožnje.

Cosmi je neupitno prekrižen kao trener. Znalo se to još nakon one nezaboravne presice na kojoj je izvrijeđao sve igrače. Pobjeda (3:0) u Varaždinu možda mu je čak i mogla malo zavarati Miškovića i suradnike, ali sramota u Bijelom Brdu vratila je stvari na početak. Rijeka mora u novu potragu za trenerom, već četvrtim u ovoj sezoni.

image

Serse Cosmi

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Talijana Mišković vjerojatno neće dirati prije nedjeljnog derbija s Dinamom na Rujevici. Nema smisla, jer tko god sjedne na klupu protiv Dinama mora biti svjestan da će to biti derbi u kojem će se sve pitati goste iz Zagreba. Rijeka ne treba trenera koji će pobijediti Modre, nego trenera koji će igrače dovesti u red i Rijeci donijeti barem stabilno proljeće, ako već ne plasman u Europu.

Cosmi to nije. Ozbiljnom treneru ne može se dogoditi da u nedjelju slaviš 3:0 u Varaždinu protiv hita prvenstva, a tri dana kasnije izgledaš kao amaterski klub u borbi s drugoligaškim protivnikom. Mišković nikada nije bio zagovornik trenera koji ne znaju govoriti hrvatski, ali na koncu se odlučio i na taj čin, očito previše frustriran svime što je gledao proteklih mjeseci. Sada se, međutim, u krupni plan ponovno vraća ideja domaćeg trenera.

Teško je reći tko su mogući kandidati za Rujevicu, jer svi renomirani hrvatski treneri odavno su Miškoviću poznati. Da je u bilo koga od njih imao potpuno povjerenje, već bi netko od njih sjedio na klupi. Zato mu zadatak neće biti nimalo lagan.

Tandem Tadić & Budicin nije dobio priliku zato što su bili Miškovićev izbor, nego zato što je propao povratak Matjaža Keka koji je u lipnju dugo koketirao s Rijekom da bi na kraju povukao ručnu. Ne vjerujemo da će Kek ponovno biti opcija, jer Slovenac je previše iskusan da bi dolazio u Rijeku u tako teškoj situaciji za klub. Napokon, ima i ugovor sa Slovencima.

U ovom trenutku Mišković vjerojatno nema traženo rješenje. No, nakon Dinama će imati mjesec dana vremena za analize i odluke. Po svemu će se vratiti opciji trenera koji govori hrvatski i koji dobro poznaje HNL...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:56