Serse Cosmi uživa u Rijeci

 Alberto Pizzoli/Afp/Profimedia
BOLJE MU JE NEGO U ITALIJI

Trener Rijeke sasvim iskreno: ‘U Hrvatskoj sam se preporodio! Zabavljam se i sretan odlazim na treninge‘

Serse Cosmi je oduševljen i opatijskom obalom i pristupom ljudi u Hrvatskoj
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. listopad 2022. 18:46

Serse Cosmi je u rujnu ove godine preuzeo Rijeku. Nakon odlaska Dragana Tadića Talijan je predstavljen kao veliko pojačanje, ali njegova Rijeka se i dalje nalazi na predzadnjem mjestu prvenstvene ljestvice. Cosmi je o svojoj hrvatskoj avanturi progovorio i za talijansku La Repubblicu.

"Ostao sam bez energije jer je u talijanskom nogometu previše apsurda. Ne možeš više u Italiji biti trener kako treba. U Hrvatskoj sam se preporodio i shvatio da sam u Italiji izgubio deset godina. Ovdje sam odmah shvatio razliku", rekao je Cosmi.

Talijan je svojim sunarodnjacima objasnio koja je glavna razlika između Italije i Hrvatske, te dodao kako se u Hrvatskoj zabavlja.

"Razlika je u poštovanju prema ljudima i ulogama. Za mene je to katarzično iskustvo. Rijeka ima odličnu infrastrukturu, ozbiljan su klub. Na treninge opet odlazim sretan i imam veliku želju za radom. Dugo mi se to nije dogodilo. Volio bih da sam imao hrabrosti otići i ranije. Sada se pitam tko me tjerao da izgubim toliko vremena. Otkrio sam drugi svijet", rekao je Cosmi pa nastavio:

"Govorim engleski, zabavljam se, podučavam i prenosim svoje znanje. Opatijska obala na kojoj živim je prekrasna. Vratio mi se entuzijazam i rado treniram. Nisam jedini koji misli tako. Razgovarao sam s kolegama i slažu se. Problem talijanskog nogometa je previše nejasnih stvari, smetnji i miješanja uloga. Kako to riješiti? Drastičnim pristupom i mijenjanjem ljudi", zaključio je Cosmi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 09:47