Kadar s utakmice 18. kola 1. HNL, Dinamo - Hajduk

 MARKO TODOROV/CROPIX
NEIZVJESNO PRVENSTVO

Trenerski rekorder HNL-a: Dinamo je favorit broj jedan! Hajduk drugi, Osijek treći, Rijeka tek četvrta...

‘Najbitnije je da suđenje bude na vrhuncu. Jednim dijelom će priču usmjeriti i zaostala utakmica‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. veljača 2022. 16:17

Danas već 66-godišnji iskusni nogometni stručnjak Stanko Mršić trenerski je rekorder HNL-a s 482 utakmice na klupama hrvatskih prvoligaša Cibalije, Zadra, Varteksa, Šibenika, Osijeka, Međimurja, Pule i Splita.

- Mislim da četiri vodeće momčadi imaju podjednake ekipe, a čini mi se da će doći do izražaja tko ima kvalitetnijeg 12., 13. i 14. igrača u kadru. Isto tako, onome tko će gubiti utakmice od Hrvatskog dragovoljca, Šibenika, Belupa, Istre i Gorice, bit će izuzetno teško doći do prvog mjesta - kazao je Mršić u uvodu.

Hajdukova obrana

Aktualna situacija na ljestvici podsjetila ga je na sezonu 2009./2010.

- Prvenstvo je zanimljivo, slično kao kad sam vodio Cibaliju u borbi za naslov. Na kraju nas je Dinamo dobio i osvojio naslov, Hajduk je bio drugi, a mi treći. Svi su se pojačali, svi misle da su dobro profitirali. Najbitnije od svega je da suđenje bude na vrhuncu. Bit će vrlo interesantno, a jednim dijelom će prvenstvo usmjeriti i ova zaostala utakmica Hajduka i Dinama - smatra legendarni trener.

Kako komentira odnose snaga u svjetlu dolaska Nikole Kalinića u Hajduk?

- Kalinić nikad nije bio upitan, jedan vrlo radan momak, pravi igrač. U njemu je Hajduk dobio još jednog vođu i dobro pojačanje. Bijelima je najveći problem bila obrana. Napadači su davali golove, a ako se još i obrana stabilizira kao u zadnja dva kola, onda bi mogli biti jako opasni. Hajdukovci su željni tog prvog mjesta već puno godina, iza sebe imaju kvalitetnu navijačku skupinu koja ih prati i vani i doma. Uz Dinamo, koji ima odličnu kvalitetu, Hajduk je u ovom trenutku glavni izazivač, no neće se ni Osijek predati tako lako. Bit će vrlo zanimljivo u nedjelju vidjeti derbi Osijeka i Rijeke...

image

Stanko Mršić

RANKO SUVAR/CROPIX

Naslov brani Dinamo, Mršić smatra da su Modri ipak ispred ostalih.

- Već godinama je Dinamo dobra ekipa, unutar koje su dobro raspoređeni mladost i iskustvo. Imaju tih utakmica u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Sigurno da su oni najveći kandidati za prvo mjesto. U Puli su odigrali sasvim pristojno, iako me Istra ugodno iznenadila. Zato očekujem da će svaka utakmica biti jako zanimljiva u proljetnoj polusezoni, pogotovo to vrijedi za derbije. Sve međusobne utakmice velike četvorke bit će vrlo napete i neizvjesne. Drago mi je da je prvenstvo opet neizvjesno - naglasio je Mršić.

Osijek stalno dobar

Na treće mjesto u redu kandidata uvrstio je Osijek, a na začelje Rijeku.

- Oni imaju puno igrača, a kad imaš puno igrača, ne znaš tko će u datom trenutku dati nešto više. Budu li se iz utakmice u utakmicu mijenjali igrači i pozicije na kojima igraju, sigurno da neće biti dobro. Međutim, Osijek stalno igra dobro, prema tome za očekivati je da će biti glavni konkurent Dinamu i Hajduku. Rijeka će vrebati svoju priliku. Dobri su, imaju solidnu igru i prema naprijed, i prema natrag. U određenim trenucima teže i ekshibicijama, no godinama su tu u vrhu i predstavljaju opasnog konkurenta. Bit će gušt u nedjelju pogledati sraz Osijeka i Rijeke...

Kad bi se borba za naslov mogla početi rasplitati?

- Očekujem da će sva četiri kluba do jednog trenutka biti tu gdje jesu, a onda će se vjerojatno pojedine ekipe polako otpisivati - zaključio je na kraju Stanko Mršić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 04:58