Slavlje igrača Rijeke

 DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix
Dražen Antolić
SOPIĆU ‘OBRISAO ZNOJ‘

Tri Vatrena zakazala su na Rujevici. Iskočio je apsolutni heroj tjedna, kojega sad prati i Dalić

Poraz na Maksimiru i nekompletan kadar ostavili su trag na Rijeci, ali nisu posijali posljedice
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. ožujak 2024. 22:23

Rijeka je vozila gotovo praznog tanka, do 79. minute utakmice protiv Varaždina izgledalo je da će stati pokraj ceste, ugašena motora bez goriva. U zraku se osjećala navijačka nada Rujevice, ali nad nju nadvio se crni oblak prijetnje kako će se pretvoriti u školski primjer prokockane prilike za ostanak na vodećoj poziciji.

Tada se ponovno ukazao Niko Galešić, kao i u Rudešu, u 79. minuti, obrisao je znoj s čela Željka Sopića i fanova kluba s Kvarnera. Teške brige pretvorio je u žestoko slavlje.

Galešić je stoper koji je postao match-winner, ovaj put glavom, nakon sjajnog slobodnjaka u Zagrebu, a stigao je i asistirati da mu se kao strijelac priključi partner iz obrane Matej Mitrović. Ovaj put to je bilo dovoljno, ali Rijeka se pod hitno mora vratiti na stari itinerar jer sada se iščupala, no kako stižu Osijek i druge utakmice, trebat će ponuditi više kvalitetne igre.

Riječki kozmos i dalje je u ravnoteži, a Bijeli na čelu tablice

Bijeli nisu bili kompletni jer njihov vezni red s Frukom i Jankovićem i bez njih nije isti. Pritom ni Selahi nije imao svoj dan te je njegova ljutnja kad je zamijenjen smjela biti usmjerena samo prema njemu samome. Kad je tako, najviše se očekuje od Marka Pjace i Marca Pašalića, dvojca koji zna kako je biti u kadru Zlatka Dalića, a još su jednom ponudili premalo. To su individualci koje prati glas da mogu napraviti nešto više kroz - prolaz jedan na jedan, dobar pas, vrhunski udarac, bilo što s čime će okrenuti utakmicu, a ništa od toga nisu pokazali.

image
DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix

Bijeli su krenuli s trojicom veznjaka čija snaga nisu ni ofenziva niti kreacija, nastavili s dva centarfora - Marić, Obregon - a ni u jednoj varijanti nisu imali moć i rješenja. Držali su posjed i napadali, no toliko jalovo da je debitant u eliti, vratar gostiju Domagoj Mamić, imao sam jednu jedinu obranu. Nije se iskazao niti treći Vatreni Nediljko Labrović, međutim ipak to nije bio riječki flop jer posložile su im se karte. I zato što je Dabro, kad je zabio, bio u sitnom zaleđu po ocjeni VAR-a, i stoga što su u finišu probili defenzivu gostiju i stigli do tri golema boda. Varaždin se srčano branio, no nije bio napadački dovoljno opasan, dvaput su samo pucali unutar okvira gola.

Poraz na Maksimiru, kup u srijedu i nekompletan kadar ostavili su trag na Rijeci, ali nisu posijali posljedice, spriječio je to prije svih Niko Galešić. Apsolutni heroj tjedna u Primorju i na Kvarneru, i zato je riječki kozmos i dalje u ravnoteži, a Bijeli na čelu tablice. Galešić pak sve zanimljiviji Zlatku Daliću.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. ožujak 2024 13:57