Nogometaši Rijeke

 VIGO MAVROVIC/HNK RIJEKA
SLAŽE SE DOBRA PRIČA

U HNL je stiglo zanimljivo pojačanje? Najavljuje se i borba za vrh: ‘Taj je dečko jedno ugodno iznenađenje‘

‘Treniramo kao da ćemo svi ostati, no bit će još odlazaka, ali i dolazaka‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 11. srpanj 2023. 14:02

Dok su nogometaši Rijeke bili na zasluženom vikend-odmoru nakon odrađenog glavnog dijela priprema u Kranjskoj Gori, riječka struka definitivno ne miruje.

Još svega dva tjedna ostala su do početka sezone, a pomoćni trener Radomir Đalović, član Jakirovićeva stožera i nekad legendarni napadač Rijeke, optimističan je kada je u pitanju sve odrađeno u pripremama za novu, izazovnu sezonu.

- Mislim da smo odradili jedne kvalitetne pripreme i da smo odradili sve što smo zamislili. Osim toga, odigrali smo i kvalitetne utakmice. Svi igrači su dobili svoju priliku, trener je vidio još neke stvari, probao još neke mogućnosti koje imamo na raspolaganju i mislim da možemo biti zadovoljni učinjenim. Imamo dva tjedna ispred sebe za finalizaciju svega uz još dvije utakmice i mislim da spremni dočekujemo sve ono što nam predstoji u nadolazećem razdoblju kao što je Europa i početak sezone - kazao je Đalović.

Dodatni motiv

Podvukao je da Rijeka ništa ne prepušta slučaju.

- Rudeš ima jednog trenera koji će sigurno donijeti dimenziju više kod njih i sigurno je da su motivirani. Svaka ekipa, uostalom, koja uđe u HNL ima dodatni motiv za dokazivanje. Pratili smo ih dosad, kao što su sigurno oni i nas, no još je dva tjedna do utakmice i imamo dovoljno vremena za sve. U konačnici, mislim da trebamo gledati sebe, da se što bolje pripremimo za tu utakmicu, kao i za europske izazove, jer sigurno će biti teško. Imat ćemo dosta utakmica u kratkom periodu, drugo kolo odmah igramo i protiv Hajduka, a između toga nam je Europa, gdje ćemo ovaj tjedan vidjeti idemo li u Gibraltar ili u Prištinu. No, mi smo spremni, gledamo obje te ekipe i netko će od nas sigurno ići i pogledati taj susret uživo, baš kao što smo pratili i svaku utakmicu Rudeša - dodao je Đalović.

image

Radomir Đalović

TEA CIMAS/CROPIX

Generalno je pohvalio cijelu momčad, ali i nove igrače koji će sigurno donijeti kvalitetu više Rijeci.

- Svi su momci na pripremama radili odlično, i stari, ali i novi. Pašalić je, na žalost, imao taj mali problem s ozljedom, pa nije mogao trenirati zadnjih tjedan dana. Ivanović je, pak, jedno ugodno iznenađenje, momak je pokazao da se na njega može ozbiljno računati, ali to su još uvijek pripreme i prijateljske utakmice. Još je rano o tome pričati, vidjet ćemo kada dođe prvenstvo, ali svi momci treniraju maksimalno, a novi igrači su planski dovođeni, tako da očekujemo dosta od njih, baš kao što je i trener Jakirović rekao. Očekujemo od njih da nam daju kvalitetu više, da nas podignu, a sigurno je da će svi dobiti šansu jer čeka nas dosta utakmica - dodao je Đalović.

Zahvala navijačima

Složio se s konstatacijom da se od ove Rijeke u novoj sezoni mogu očekivati dobre stvari, odnosno. bar stepenica više u odnosu na lanjsko izdanje.

- Sigurno, Rijeka uvijek ima velike ciljeve, a to je da svake godine igramo što bolji nogomet i da naši navijači koji su uz nas bili i prošle sezone, čak i onda kada nam nije išlo i kada je igra bila tako reći katastrofa, kao i u nastavku prvenstva kada se lomila situacija za Europu, dođu na svoje i uživaju u našim igrama. Stvarno im dugujemo veliku zahvalu, a ovim putem pozivam Armadu i sve navijače Rijeke da i u ovom prvenstvu budu još jače uz nas. Generalno su ciljevi jasni, biti u vrhu hrvatskog nogometa, te otići što dalje u Kupu i Konferencijskoj ligi, vidjet ćemo na kraju kako će to biti. Puno će toga ovisiti i o samom rosteru, koji će nam igrači ostati, a koji će otići, baš kao i o samom ždrijebu. Spremni smo i nadam se da ćemo u novoj sezoni gledati Rijeku najmanje onakvu kao i u drugom dijelu prošle sezone. Grupna faza u Europi? Ma, to bi sigurno bila jedna velika stvar, kako za Rijeku, tako i za općenito hrvatski klupski nogomet. Očekujem i da naše ostale momčadi odigraju dobro u europskim natjecanjima i da podignemo taj koeficijent i da budemo što bolji. Naravno, to je Europa, sve će ovisiti i o ždrijebu. Vidjeli ste što nam se dogodilo prošle godine, dobili smo najjaču moguću momčad u tom trenu, koja je u končanici ušla u grupnu fazu i prošetala se skupinom Konferencijske lige. No, nećemo sada ići tako daleko i zamarati se time, idemo utakmicu po utakmicu, prvo dobro skautirati protivnike s Kosova i s Gibraltara, ali naravno da nam je želja doći što dalje - podvukao je Đalović za kraj.

Dobar posao u prijelaznom roku

Đalović smatra da je u ovom prijelaznom roku Rijeka napravila dobar posao.

- Sigurno je lakše sada, na ljeto, raditi doselekciju igrača jer je većina naših igrača i prošle sezone bila tu i navikla je na rad Sergeja i našeg stručnog stožera. Momci koji su, pak, došli ove sezone, vrlo brzo i vrlo dobro su se uklopili. Mi treniramo kao da će svi ostati, no svjesni smo da će biti još odlazaka, ali i dolazaka, imamo spremljene alternative. Generalno, mislim da smo tu kako treba - objasnio je popularni Đale.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 03:28