VIGO MAVROVIC/NK RIJEKA
ZANIMLJIV MATERIJAL

U ovoj škvadri talenta ima napretek! Hoće li novi trener jesenske prvake juniorske HNL pretvoriti u španere?

Neki su se već počeli dokazivati, ali vrijeme nove generacije tek će doći.
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 27. prosinac 2022. 11:05

Nogometaši Rijeke, nakon tri tjedna priprema, zasluženo su otišli na mini-pauzu kako bi božićne blagdane dočekali u krugu najmilijih, no već za danas zakazano je novo okupljanje i nastavak priprema.

Posljednjem porazu unatoč, u dvoboju protiv talijanskog giganta Juventusa, trener Sergej Jakirović itekako može biti zadovoljan prikazanom igrom svoje momčadi u kojoj su priliku dobila i četiri riječkih juniora - Andro Babić, Noel Bodetić, Duje Dujmović i Borna Panić.

Zanimljiv materijal

Već po svome dolasku na Rujevicu trener Jakirović je kazao kako u momčadi jesenskih prvaka juniorske HNL postoji itekako zanimljivog “materijala” za prvu momčad Bijelih, a osobno se u to uvjerio i na utakmici u Zagrebu. Već po svome ustoličenju na klupu Rijeke odlučio je uživo pogledati izabranike Gorana Gajzlera, koji su u Kranjčevićevoj početkom prosinca svladali Lokomotivu (1:2), a naslov jesenskih prvaka potvrdili su još jednom gostujućom izvedbom i slavljem protiv Rudeša (3:1) na stadionu nekadašnjeg prvoligaša Intera iz Zaprešića.

Osim četvorice spomenutih igrača, u užem krugu prve momčadi, a neki odrađuju i pripreme sa seniorskom ekipom, nalaze se i mladi napadač Niko Gajzler, te veznjak Dominik Simčić, obojica su već kod trenera Cosmija upisali svoje prve seniorske prvoligaške minute...

image

Duje Dujmović

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Veznjak Andro Babić po dobrome će pamtiti svoj debi u seniorskom dresu, svojih prvih 16 minuta u igri 18-godišnjak je upisao u najvećoj pobjedi Rijeke u protekloj polusezoni, slavili su riječki dečki na Rujevici s 3:0, a bila je to jedna od rijetkih dobrih partija bijelih. U prijateljskom ogledu protiv Juventusa Jakirović mu je pružio priliku od prve minute, jedan od ključnih igrača juniorske momčadi nije razočarao na terenu, svaka minuta u igri s prvotimcima zlata je vrijedna u daljnjem nogometnom razvoju.

Danak neiskustvu

Na vrata prve momčadi s pravom kuca i Niko Gajzler, prvi strijelac juniorske momčadi s 12 pogodaka iz 15 odigranih susreta, baš kao i Dominik Simčić te Duje Dujmović, branič koji je i u Torinu pokazao da se na njega može ozbiljno računati kada je stoperska pozicija u pitanju.

Noel Bodetić jednom je neforsiranom pogreškom na lijevom boku platio danak neiskustvu iz koje je Juventus na kraju poveo, no bolje da je kapetan juniorske momčadi i strijelac dva pogotka iz 16 susreta u prijateljskom ogledu protiv iznimno kvalitetnog protivnika spoznao koliko pogreške mogu biti skupe, nego u ligaškoj utakmici seniora kojima predstoji velika proljetna “žetva” bodova ako barem dijelom žele isprati gorak okus prošle polusezone...

Vrijeme Borne Panića, 17-godišnjeg plemenitog veznjaka također tek dolazi, on se relativno nedavno vratio u rodni grad baš iz Juventusa i u kratko je vrijeme svojim izvedbama na sebe skrenuo pažnju...

Nije na Kvarneru sve tako sivo, riječka su djeca i u teškim rezultatskim okolnostima pokazala da se na njih sve više može računati i da bi neki od njih, pod Jakirovićevim vodstvom, vrlo lako već druge sezone mogli postati stožerni prvotimci neke druge, puno jače Rijeke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 13:02