GORAN SEBELIC Cropix
PROMJENE NA RUJEVICI

U Rijeci su jasni: ‘Trebaju nam tri pojačanja i trener!; Otkriveno tko bi trebao voditi momčad protiv Dinama

Srećko Juričić privremeno je do kraja prijelaznog roka preuzeo ulogu sportskog direktora kluba s Rujevice
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 29. kolovoz 2022. 23:21

Prije desetak dana Robert Palikuča, donedavni generalni menadžer za sport i sportski direktor Rijeke, za naš je list u opširnom intervjuu objašnjavao razloge rastanka s Draganom Tadićem, ocijenivši da je klub napravio dobar prijelazni rok i da je zadovoljan kvalitetom igrača koja je dovedena ovog ljeta, Tadić je naprosto bio žrtva neostvarenih zacrtanih ciljeva.

Dva odigrana kola kasnije i Palikuča postao isto to, žrtva neostvarenih zacrtanih ciljeva, a momčad s kojom su do jučer u klubu bili zadovoljni sada treba bitno pojačati, ako se to uspije u ovom kratkom vremenu. O prijelaznom roku, budućnosti kluba i pogreškama koje su napravili, govorio je za Radio Rijeku Srećko Juričić, nekadašnji, ali i formalno sadašnji sportski direktor Bijelih, koji danas obnaša funkciju savjetnika predsjednika i člana Nadzornog odbora i koji će svakako pomoći pokušati riješiti sportsku križaljku do kraja prijelaznog roka. Prva enigma u riječkoj "premetaljki" je trener kluba...

- Budicin je trener Rijeke i vodit će sigurno momčad protiv Dinama. Kao pravi vojnik kluba Fausto daje sve od sebe da bi Rijeka imala trenera dok mi ne pronađemo, odnosno, ne dovedemo novog trenera. Tako to nekad bude u nogometu, on je vatrogasno rješenje, ali sve ovisi o rezultatima. No, razgovaramo s nekoliko imena na listi i vjerujem da ćemo ubrzo to ostvariti. Ne bismo željeli čekati dugo, no neki treneri koji su nam na listi su trenutno zauzeti, s nekima pregovaramo, vidjet ćemo kako će se to riješiti, mi se nadamo da će to biti što prije. Ovaj put smo malo zakasnili u svemu tome, možemo preuzeti neku krivnju za kašnjenje. No, osobno nisam računao da ćemo tako brzo morati mijenjati Tadića, kao niti na to da će Budicin na klupi ostati kraće vrijeme. Željeli smo im dati veću šansu i ne mijenjati ih nakon jedne ili dvije utakmice - kazao je Juričić u uvodu, svjestan da situacija u i oko kluba nije dobra.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Juričić smatra kako Rijeci, na postojeće igrače koji su došli, trebaju još barem tri igrača.

- Svakako nam treba gol-igrač koji bi nadomjestio golove koje su prošle godine davali Murić i Drmić. Mislimo da bi nam trebalo i još jedno krilo drugačijeg profila nego što ih sada imamo. Imamo dosta problema u veznoj liniji, trebao bi doći jedan igrač koji bi pokrenuo momčad, razigrao ekipu. Trebali bi se pojačati i u obrani, naši planovi s Matejem Mitrovićem, koji je trebao biti glavni igrač, nažalost su propali za ovaj dio sezone. Iako imamo jako malo vremena do kraja prijelaznog roka, s nekoliko smo igrača u kontaktu, veći dio toga bi se mogao ostvariti - dodao je Juričić.

Ustvrdio je da prijelazni rok dosad nije odrađen na najbolji način.

- Očito je tako, vidi se da smo zadnji na tablici i da loše igramo, ti problemi postoje i oni se nisu napravili sami od sebe. Napravilo se pogrešaka, a po meni je najveća ta što planiranje i formiranje ekipe nije bilo kako treba. Otišli su nam igrači koji su bili okosnica momčadi, a nismo ih zasad uspjeli istom kvalitetom nadomjestiti i to je sigurno jedan od važnih razloga zašto smo tu gdje jesmo. Osim toga, jedan od razloga je i taj što nije bilo te trenerske sigurnosti od početka priprema. Nije uobičajeno početi pripreme, a da se jasno ne zna tko je trener. Iako moram kazati da su nam Tadić i Budicin uvijek bili u kombinaciji kao domaći treneri, ta ideja je postojala od samog početka. Prvo su počeli voditi treninge, da bi ih kasnije promovirali u službene trenere za novu sezonu. I tu leži dio nesigurnosti momčadi i gubitka samopouzdanja - dodao je Juričić, shvaćajući klupsku odgovornost, odnosno, odgovornost rukovodećih ljudi kluba.

- Ne možemo pobjeći od toga da smo negdje pogriješili, to pokazuje i rezultat, vidi se da slabo igramo i da smo na posljednjoj poziciji. Momčad nije formirana kako treba i ovo je očito loše odrađen prijelazni rok.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 06:59