VLADO KOS/CROPIX
STIGLA JE ODLUKA

UEFA bez oprosta: Stigle žestoke kazne za Rijeku i Osijek, a prijeti im i suspenzija iz europskih natjecanja

‘U slučajevima Osijeka i Rijeke utvrđeno je da nisu ispunili kriterije za licenciranje klubova‘
Piše: SNObjavljeno: 04. ožujak 2023. 09:53

Osijek i Rijeka su među klubovima koje je UEFA kaznila na osnovu novog Pravilnika o licenciranju i financijskoj održivosti klubova.

Krovna europska nogometna organizacija na svojim je službenim stranicama objavila popis klubova koji su kažnjeni po ovoj osnovi, a među njima se nalaze i dva hrvatska prvoligaša.

Od 11 kažnjenih klubova najveću kaznu su dobili Rijeka i Osijek koji UEFA-i moraju platiti po 450 tisuća eura, a slavonski klub na taj iznos mora dodati još 150 tisuća eura.

"U slučajevima Osijeka i Rijeke utvrđeno je da ti klubovi nisu ispunili kriterije za licenciranje klubova jer su imali dospjele obveze u ožujku 2022. Klubovi se moraju pridržavati tih kriterije kako bi dobili licencu potrebnu za ulazak u UEFA-ina klupska natjecanja, a kao posljedica njihovog neispunjenja kriterija izrečena im je kazna od 450 tisuća eura što odgovara prihodima koje je svaki klub zaradio sudjelovanjem u Konferencijskoj ligi", obrazložili su iz UEFA-e. Osijek je kažnjen s dodatnih 150 tisuća eura zbog nepodmirenih obveza iz ove sezone.

No, to nije sve. Oba kluba imaju i uvjetne kazne izbacivanja iz sljedećih natjecanja ako ne riješe svoje probleme. Rijeka ima probno razdoblje od jedne, a Osijek od dvije godine.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što se sve događa u Osijeku i zbog čega Rene Poms uopće nije trebao biti trener slavonskog prvoligaša? Koju je veliku grešku HNS napravio u tom slučaju? Smjena trenera u Osijeku bila je glavna tema novog izdanja podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom. Pričali smo i o utakmicama četvrtfinala Kupa Hrvatske, promjeni sustava igre Hajduka te najavili 24. kolo SuperSport HNL.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:17