-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA -/Shutterstock Editorial/Profimedia
NOVO LICE NA RUJEVICI

Uoči derbija protiv Dinama Rijeka potvrdila dolazak pojačanja! Dolazi veznjak srpskog državljanstva

Prvoligaš s Rujevice osigurao je dolazak novog igrača, ali on neće konkurirati za derbi
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 01. rujan 2022. 14:14

Čelništvo HNK Rijeke predvođeno Srećkom Juričićem, koji je odlaskom Roberta Palikuče "uskočio" u nezahvalnu poziciju sportskog direktora, pokušalo je spasiti što se spasiti da kada je u pitanju prijelazni rok koji je i formalno završio s posljednjim danom prošlog mjeseca.

Doslovce u zadnjim minutama kolovoza, nakon što su tijekom dana angažirani veznjak Gabriel Lunetta i napadač Marco Djuričin, Rijeka je uspjela privesti kraju još jedan transfer koji bi trebao ojačati konkurenciju u veznom redu. Novo ime na koje će Fausto Budicin u narednim danima moći računati je Damjan Pavlović, 21-godišnji defenzivni vezni igrač koji je do jučer bio član Standarda iz Liegea.

Kako neslužbeno doznajemo, posao je napravljen "na daljinu", žurilo se kako bi Belgijac, inače dijete Standarda u kojem je odradio cijeli svoj dosadašnji nogometni staž, a koji ima i srbijansko državljanstvo, mogao i formalno postati novim igračem Rijeke. Njegov dolazak na Kvarner očekuje se tijekom današnjeg dana ili najkasnije sutra. U prijevodu, Pavlović sigurno neće konkurirati za sutrašnji ogled protiv prvoplasirane momčadi lige.

Iako je Pavloviću primarna pozicija ona korektora veznog reda, mladi reprezentativac Srbije (dva nastupa za U-20 i U-21) može odigrati i gotovo sve pozicije u posljednjoj liniji, a najviše prvoligaških minuta u Jupiler pro ligi upisao je, zanimljivo, kao desni bek.

Prošle sezone je mladi Pavlović igrao u 21 susretu za Standard od kojih je šest puta bio u najboljih 11. Ove sezone pak odigrao je samo jednu utakmicu i proveo svega šest minuta na terenu (u 1. kolu protiv Genta), bilo je jasno da će potražiti novu sredinu. Rijeka je reagirala doslovno u posljednjim minutama...

Koga je Rijeka dovela ovog ljeta iz inozemstva

Nais Djouahra (Real Sociedad)

Matej Mitrović (Club Brugge)

Pablo Alvarez (Černo More)

Alen Halilović (Reading)

Mateo Pavlović (Amiens)

Marco Djuričin (Austria Beč)

Gabriel Lunetta (Atalanta)

Nikita Vlasenko (Juventus)

Mario Vrančić (Stoke)

Damjan Pavlović (Standard)

Pavlović za Standard

35 utakmica

1.196 minuta

0 golova

7 asistencija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 19:38