DAMIR SKOMRLJ Cropix
BORBA ZA EUROPU

VIDEO: Šok za Rijeku u posljednjim trenucima ogleda! Žaper spriječio slavlje domaćih

Ravnopravni ogled pod tribinama Rujevice završio je podjelom bodova
Piše: SN, Siniša LončarObjavljeno: 02. travanj 2023. 16:55

RIJEKA - OSIJEK 1:1 (Frigan 31‘ - 11m, Žaper 90+4‘)

RIJEKA: Labrović - Smolčić, Galešić, Dilaver, Vukčević - Hodža, Selahi (od 68. Banda) - Grgić (od 68. Ampem), Janković (od 89. Veiga), Marin (od 77. Djouahra) - Frigan (od 77. Obregon).

OSIJEK: Malenica - Gržan (od 37. Fiolić), Žaper, Barišić, Jurčević - Jugović, Nejašmić - Omerović, Caktaš (od 73. Bukvić), Lovrić (od 73. Špoljarić) - Mierez.

POGODAK POGLEDAJTE OVDJE


Nogometaši Rijeke minutu prije kraja sudačke nadoknade izgubili su dobiveni susret na Rujevici, Žaper je glavom u 94. na kraju kaznio sve promašaje Rijeke i okrunio znatno bolju igru gostiju u drugom dijelu velikim bodom.

Počelo je vrlo dobro za Bijele, već u 3. minuti Veldin Hodža prošao je po desnoj strani, ušao u protivnički šesnaesterac i sjajnom povratnom loptom na 10-ak metara od gola pronašao usamljenog Antonia Marina koji puca silovito, ali minimalno neprecizno, njegov je pokušaj otišao malo iznad grede već svladanog osječkog vratara Malenice. Četiri minute kasnije atraktivno prijeti i Matija Frigan, no njegov je udarac "škaricama" na ubačaj Vukčevića otišao nekoliko metara od desne vratnice Malenice.

‘Hobotnica‘ Labrović

Minutu kasnije, u 8. prijeti i Osijek. Nakon jedne netipične pogreške Dilavera lopta je stigla do Mije Caktaša čiji udarac iskosa mirno "kroti" Labrović. U 15. minuti atraktivna igre Rijeke urodila je još jednom lijepom prilikom. Ubačaj Vukčevića prsima je lijepo smirio Grgić koji je loptu iz prve spustio Niki Jankoviću na nogu, njegov siloviti udarac s 15-ak metara riječka je publika već vidjela u golu, no netko od stopera Osijeka uspio je blokirati i ovu opasnost.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

U 21. minuti Osijek je iz jedne pogreške Bijelih skoro šokirao Rujevicu. Selahi je jednu laganu loptu još lakše predao protivniku, Lovrić je u trku s lijeve strane na suprotnoj pronašao Caktaša čiji odličan udarac još bolje brani riječka "hobotnica" Labrović, a loptu je na kraju Smolčić izbacio izvan igre. Četiri minute kasnije svoj udarac oprobao je Janković s 25 metara, nije to bilo odveć precizno. I kada se činilo da su gosti uspjeli osujetiti silovite napade Rijeke i koliko – toliko povezati konce igre, stigao je – pogodak.

Matija Frigan sjajno je ušao u prostor na jednu loptu po desnoj strani, dugo ju vukao i uz sam gol aut istu ubacio, Žaperova ruka bila je ta koja je spriječila da lopta stigne do nekog od suigrača. Sudac Strukan odmah je pokazao na bijelu točku. Uslijedila je kratka provjera je li ranije bilo zaleđa i da li je lopta možda izašla izvan igrališta, no sve je bilo čisto. Frigan je preuzeo i odgovornost izvođenja najstrože kazne koju je manirom rutinskog strijelca pretvorio u zasluženo vodstvo Rijeke, opalio je snažno po sredini, dok je Malenica izabrao krivu stranu za 1:0.

Propuštene prilike

Samo što se krenulo s centra, Rijeka je mogla "podebljati" vodstvo. Bijeli su brzo oduzeli loptu Osijeku, uslijedila je asistencija za Marina koji se sjajno riješio svojih čuvara, ali ne i Malenice koji je zaustavio njegov ne odveć jak udarac. U 40. su ponovo zaprijetili gosti, u glavnoj je ulozi bio Ivan Fiolić, igrač koji je zamijenio ozlijeđenog Šimu Gržana pucao je s ruba kaznenog prostora na asistenciju Caktaša, no reprezentativac Labrović opet je bio siguran.

image

Frigan slavi pogodak

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Dvije minute kasnije ponovo je Marin mogao "zapečatiti" sudbinu Osijeka da je u još jednoj sjajnoj prilici bio malo precizniji. Jednu ispucanu loptu Malenica je htio osujetiti, zakasnio je na nju i Marin je lobom s 30-ak metara loptu poslao pored desne vratnice praznog gola Osijeka...Aktivni Fiolić skoro je u sudačkoj nadoknadi "kaznio" te promašaje Rijeke, njegov je udarac iz blizine, nakon "flipera" u domaćem šesnaestercu otišao u gol aut gotovo paralelno uz gol liniju.

Gosti su ušli aktivnije u nastavak susreta, to im se skoro isplatilo u 52. kada je udarac glavom Jugovića, nakon ubačaja Nejašmića, s gol crte skinuo Galešić. Bijeli su nekako prepustili inicijativu gostima čekajući svoju šansu iz kontranapada. Iz jedne takve u 74. Rijeka je mogla riješiti susret, Ampem je ubacio s desne strane, a milimetri su udarac Frigana dijelili od drugog pogotka, otišla je lopta uz desnu vratnicu. Kazna za promašaje Bijelih je stigla u 94., nakon slobodnog udarca i ubačaja Jurčevića, Žaper se iskupio za skrivljeni jedanaesterac i glavom matirao nemoćnog Labrovića za podjelu bodova i šok na Rujevici.

.

HNL, 27. kolo:

Rijeka - Osijek 1-1 (Frigan 31-11m/Žaper 90+4)

Lokomotiva - Varaždin (18 sati)

Subota:

Gorica - Dinamo 1-1 (Mitrović 85/Ljubičić 60)

Šibenik - Hajduk 2-3 (Dolček 64, Kvržić 90/Livaja 45, Mlakar 53, Pukštas 59)

Petak:

Slaven Belupo - Istra 1961 2-0 (Mudražija 39, Krstanović 73)

Ljestvica:

1. Dinamo 27 18 6 3 63-25 60

2. Hajduk 27 16 5 6 51-37 53

3. Osijek 27 10 8 9 34-29 38

4. Varaždin 26 10 6 10 32-37 36

5. Slaven Belupo 27 9 9 9 21-31 36

6. Rijeka 27 10 5 12 32-35 35

7. Istra 1961 27 9 8 10 26-29 35

8. Lokomotiva 26 9 5 12 35-37 32

9. Šibenik 27 4 12 11 20-33 24

10. Gorica 27 3 8 16 21-41 17


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE

90+4‘ GOOOOOOOOOOOOL! Žaper zabija za 1:1 u samoj završnici nakon ubačaja iz slobodnog udarca!

90‘ Igrat će se još pet minuta sučeva dodatka.

89‘ Janković izlazi, u igru će Veiga.

86‘ Mierez je dobro reagirao na rubu peterca nakon gužve u 16-ercu, ali Labrović spašava gotovo siguran pogodak

84‘ Banda je uputio opasan centaršutiz slobodnog udarca, ali dobro su reagirali domaćini. U popravnom pokušaju Smolčić se izborio za udarac glavom, lopta odlazi preko gola. Jugović je u međuvremenu požutio zbog prigovora.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

80‘ Stigla je službena informacija: 5864 gledatelja je na tribinama Rujevice. Većina ih trenutno može biti zadovoljna, jer Osijek je u nižoj brzini.

77‘ Marin izlazi, ulazi Djouahra, a Obregon mijenja Frigana.

74‘ Kakav promašaj Frigana! Ampem mu je poslao nisku loptu s desna na 10 metara. Stopostotna šansa za Frigana, koji nije uspio naciljati okvir gola i vjerojatno riješiti pitanje pobjednika.

73‘ Bukvić i Špoljarić ulaze na mjesto Caktaša i Lovrića. Prve su to izmjene u redovima gostiju.

image

Poruka Armade

DAMIR SKOMRLJ Cropix

68‘ Ampem ulazi umjesto Grgića, a Banda na mjesto Selahija.

65‘ Lovrić je potegao iz slobodnog udarca, ali pokraj gola.

64‘ Sjajan tempo na Rujevici. Prvo je Mierez umalo imao stopostotnu šansu, ali dodavanje u prazan prostor presjekao je netko od braniča Rijeke. Odmah je slijedila ubitačna kontra domaćina, no Frigan se nije najbolje snašao u 16-ercu, na kraju nije uspio uputiti udarac, a ni adekvatno dodavanje.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

63‘ Lovrić i Jugović kombinirali su nakon udarca iz kuta, na kraju je Lovrić pronašao prostor za udarac u suprotni kut, ali lopta odlazi pored gola.

59‘ Rijeka odgovara uigranom akcijom iz kuta, Vukčević je zapucao s 10-ak metara, ali samo u blok gostiju, točnije u Jurkovića.

52‘ KAKVA ŠANSA ZA OSIJEK! Jugović je šutirao glavom nakon ubačaja Nejašmića, a Galešić s crte otklanja loptu! Pokazivali su gosti da je Galešić igrao rukom, sudac se nije oglasio.

50‘ Vukčević prvi ulazi u bilježnicu Strukana, žuti karton zbog prigovora.

image

Navijači

DAMIR SKOMRLJ Cropix

47‘ Osijek je silovito krenuo, ali ubačaj Lovrića nije urodio plodom. Na terenu je medicinska služba jer Janković je dobio udarac u glavu. Izgleda da će sve biti u redu.

46‘ Počinje drugo poluvrijeme!


KRAJ PRVOG DIJELA

45+1‘ Dobra šansa za Osijek! Fiolić je ušao u odlčnu priliku nakon "flipera" u 16-ercu domaćina, ali nije dobro zahvatio loptu. Mogao se Osijek vratiti prije samog kraja prvog dijela..

42‘ Kakva šansa za Rijeku! Na dugu loptu Malenica je izletio s vrata, a Marin prije stigao do lopte. Napadač Rijeke odlučio ga je prebaciti, ali lopa je otišla malo pored vratnice. Malenica je tu loše procijenio situaciju, ali nije ga Marin uspio kazniti.

40‘ Odgovaraju gosti! Fiolić je pokušao s distance, lopta je išla u okvir, ali i u ruke Labrovića.

38‘ Rijeka traži drugi pogodak! Selahi je iz ukošene pozicije šutirao nakon lopte Frigana, ali Barišić skreće loptu u korner.

37‘ Gržan izlazi zbog problema s ložom, Fiolić ide na njegovo mjesto.

36‘ Odličan pokušaj Lovrića! Iz zahtjevne pozicije s 20-ak metara udaljenosti izazvao je Labrovića polu-volejem, vratar je stajao "na krivoj nozi", ali uspio ispravno reagirati.

image

Slavlje Rijeke

DAMIR SKOMRLJ Cropix

32‘ Već u idućem napadu Marin je sjajno prevario čuvare i opasn zapucao, no Malenica je dobro reagirao i spriječio ekrspresnih 2:0 Rijeke. Osijek u idućem napadu odgovara brzom tranzicijom i loptom pred peterac, ali netko od domaćina uspješno je otklonio opasnost.

31‘ GOOOOOOOOL! Frigan je precizan s bijele točke i dovodi Rijeku u vodstvo! Šutirao je po sredini, a Malenica se bacio u desnu stranu.

image

Frigan slavi pogodak

DAMIR SKOMRLJ Cropix

29‘ KAZNENI UDARAC ZA RIJEKU! Žaper je igrao rukom nakon što je Frigan probio po desnoj strani i ubacio. No, prvo je potrebno vidjeti je li Frigan bio u zaleđu, a onda i je li lopta ostala u granicama terena prilkom njegovog ubačaja. Čeka se odluka Strukana.

26‘ Rijeka je nešto dominantnija, ali bez prave šanse u posljednjim minutama.

21‘ Maestralna kontra Osijeka! Selahi je izgubio loptu, Lovrić krenuo u trk po lijevoj strani i pronašao Caktaša, koji iz prve upućuje silovit udarac, no Labrović sjajno brani. Najbolja šansa za goste u dosadašnjem dijelu susreta!

image

Sergej Jakirović i Borimir Perković.

DAMIR SKOMRLJ Cropix

17‘ Blagi pad tempa na Rujevici u posljednjim minutama. Stoga, spomenimo da se u taboru Osijeka događala mala drama uoči susreta. Jehven Čeberko nije u kadru, dobio je i jednu primamljivu ponudu za transfer. Više pročitajte OVDJE.

11‘ Evo i Osječana. Lovrić je pobjegao desnoj strani riječke obrane, poslao povratnu loptu, ali lopta se zagubila u "buketu" igrača i prilika je propala.

10‘ I dalje traje početno ispitavanje snaga, ali domaćin zasad ima puno veću inicijativu.

7‘ Vukčević je ubacio s lijevog boka, a Frigan se okuražio na atraktivan volej koji je bio neprecizan.

3‘ Velika prilika za Rijeku! Hodža se sjurio u kazneni prostor s desne strane, ostavio povratnu loptu za Marina, a on s deset metara puca ipak visoko preko vrata.

1‘ Počela je utakmica na Rujevici!


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 14:35