Jevhen Čeberko (desno) danas nije sa suigračima na Rujevici
 

DANAS NE IGRA

Mala drama u Osijeku uoči velikog okršaja: Klub stopirao transfer od milijun eura, internacionalac ostao doma!

Bio je jednom i počasni kapetan, odigrao je 55 utakmica u dresu Osijeka, ali sada je sve to prebrisano
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 02. travanj 2023. 15:12

Jevhen Čeberko nije danas u kadru Osijeka na Rujevici. Nije Ukrajinac ni otputovao u Rijeku. Razlog nije ozljeda nego želja za odlaskom. Naime, u Gradski vrt je stigla ponuda iz MLS-a za Čeberka koja je odbijena jer Ukrajinac je uz Barišića jedan od tek dvojice preostalih stopera u kadru bijelo- plavih.

Ponuđeno je milijun eura odštete, odnosno nešto više od iznosa koji je Osijek isplatio LASK-u za Ukrajinca, što znači kako bi Osijek u tom poslu završio u "plusu". Čeberku je jasno poručeno kako se o njegovom transferu može razgovarati, ali tek na ljeto.

Takav stav kluba nije najbolje sjeo ukrajinskom nogometašu koji ima izričitu želju za odlaskom u SAD. Jasno je to postalo kada je u petak, a nakon što je Osijek odbio ponudu iz SAD-a, priopćio treneru kako se ne osjeća spremnim za utakmicu protiv Rijeke koja je počela u 15 sati.

image

Jevhen Čeberko


VLADO KOS Cropix

Perković nije imao drugog izbora nego ostaviti ga u Osijeku. Kakve će to posljedice po status Ukrajinca ostaviti znat će se uskoro. U Gradskom vrtu nemaju ništa protiv transfera, ali tek po završetku sezone što su mu jasno dali do znanja, pa i pod cijenu da Ukrajinac idućih deset utakmica koliko je ostalo do kraja prvenstva provede na tribini. Kada se već ne osjeća spremnim da igra.

Čeberko je u Osijek došao u siječnju 2021., isprva na posudbu iz LASKA-a, a godinu dana kasnije njegov je ugovor otkupljen za 800.000 eura. Nedavno je, na godišnjicu ruske agresije na Ukrajinu, Čeberko simbolično bio kapetan Osijeka. Za Bijelo-plave je u nešto više od dvije godine odigrao 55 utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 21:41