Adrian Liber

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
PLEMENITI VEZNJAK

Velika uzdanica se vraća i najavljuje novu Rijeku: ‘Nije bilo dobro, ali sada sam spreman i uživam‘

‘Naravno da je lijepo kada te trener hvali, ali ja sam samom sebi najveći motivator‘, kaže Liber.
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 30. prosinac 2022. 21:43

U prva tri prijateljska ogleda, uključujući i onaj protiv Juventusa, u startnoj je postavi Rijeke bilo je i jedno već pomalo zaboravljeno riječko ime. Mladi Adrian Liber, plemeniti veznjak riječke nogometne škole, pokazao je da je napokon zdrav, spreman i kako je sam kazao – željan nogometa.

Poklopilo se

Ove je sezone upisao svega pet nastupa i upisao 236 minuta u igri, no višemjesečni nesretni period sada je iza njega.

- Hvala na pitanju, danas se super osjećam. Zadnjih mjeseci sam imao dosta ozljeda i izazova, no taj period je iza mene. Neopisivo mi je drago što sam se vratio na teren jer sam se iskreno zaželio nogometa i svega što ide uz to. U ove pripreme sam krenuo od prvog dana, odradio sam skoro sve zacrtano i dosta radim na prevenciji, na očuvanju tog zdravlja, to mi je sada primarno. Što mi je konkretno bilo? Ma, bilo je tu svega, od rupture trbušnih mišića, do mehaničkih ozljeda koljena i zgloba. Ponavljam, to je sada iza mene, trudim se uživati u nogometu nakon tih silnih pehova. Idemo dan po dan i korak po korak - kazao je mladi veznjak u uvodu.

Nekako se poklopilo da je zdravi Liber dočekao i trenera koji je biranim riječima govorio o njegovim mogućnostima i prije nego što je postao trener Rijeke, sigurno je i to jedan dodatni motiv više da 21-godišnji veznjak napokon na terenu pokaže svu raskoš svog nogometnog talenta kojeg neminovno posjeduje.

- Ja sam uvijek ambiciozan i motiviran, imam svoje ciljeve, tu se nije ništa promijenilo. No, naravno da je lijepo kada te trener cijeni i ima dobro mišljenje o tebi. Možemo reći da je to dodatni motiv, no sam sam sebi glavni motivator, odnosno, moji ciljevi - dodao je Liber, koji je generalno zadovoljan dosad pokazanim na terenu kada su u pitanju pripremni ogledi i same pripreme.

image

Adrian Liber

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Rijekin mladić ističe...

- Pa, moram reći da sam zadovoljan s obzirom na to da sam dosta bio izvan terena i sputan ozljedama. Čak i kada sam bio zdrav dobivao sam relativno malo prilika za igru, drago mi je da skupljam minute i da sam ponovo na terenu - objasnio je Liber, koji smatra da će Rijeka u nastavku sezone, odnosno, pod Jakirovićevim vodstvom, biti jedna nova Rijeka.

- Dobro ste rekli, situacija nije bila baš bajna, toga smo svi svjesni i ne trebamo se zavaravati, no dojam koji sam dobio na aktualnim pripremama je zaista skroz pozitivan. Treninzi su dobri, vidim smisao u svemu tome i uživam. Teško je, kako su u pitanju pripreme normalno je da su teške i izazovne. No, iskreno, radujem se skorom početku sezone i mislim da ćemo se vratiti na pravi put - dodao je Liber.

Dosta promjena

Kratko je prokomentirao i aktualni prijelazni rok, odnosno, činjenicu da je u Rijeku stiglo nekoliko novih igrača, dok je jedan dio odvojen od prve momčadi i traži se najbolji način za raskid njihovih ugovora.

- Bilo je dosta promjena, no atmosfera u momčadi je stvarno super. Svi smo nekako skladni u cijeloj priči, na kraju krajeva smo i svjesni u kakvoj smo situaciji i znamo da nas samo zajedništvo može izvući iz toga. Atmosfera je stvarno super i onda je puno bolje i lakše funkcionirati i trenirati u takvim uvjetima - dodao je Liber.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 17:45