Mario Vrančić u dresu Stoke Cityja

 NEWS IMAGES/DDP USA/PROFIMEDIA News Images/Ddp Usa/Profimedia
BOMBA S RUJEVICE

Veliko pojačanje Rijeke potpisuje već večeras? Doznajemo: Već je u Opatiji, prošao i liječnički pregled

Iskusni veznjak je proteklih pet godina proveo u Engleskoj, a igrao je i za njemačke prvoligaše
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. lipanj 2022. 16:27

Rijeka radi na pojačanjima za novu sezonu. Nakon što su u klub već stigli Pablo Alvarez iz Černog Mora i Filip Dujmović iz NK Jaruna, te je odlučeno kako Haris Vučkić ostaje na Rujevici nakon posudbe na kojoj je bio prošle sezone, sada se proširila vijest kako u klub stiže i 33-godišnji veznjak Mario Vrančić.

Vrančić će u klub doći kao slobodan igrač, a kako neslužbeno doznajemo, igrač je već prošao i liječnički pregled u Thalassotherapiji u Opatiji i u idućih 24 sata, a možda već i danas do kraja dana, bi trebao i službeno biti predstavljen kao novo pojačanje. Novi veznjak sa sobom donosi veliko iskustvo nakon što je proteklih pet sezona proveo u Engleskoj, uglavnom u Championshipu.

Vrančić je rođen u Slavonskom Brodu, a karijeru je započeo u Njemačkoj gdje je debitirao za Mainz. Nakon toga je otišao u B momčad Borussije Dortmund odakle je prešao u Padeborn za koji je odigrao dvije sezone u drugoj i jednu u prvoj ligi u kojoj se zadržao još dvije sezone u dresu Darmstadta.

Nakon Njemačke je preselio u Englesku i u Norwichu odigrao tri sezone u drugoj ligi i jednu u Premier ligi. Norwich je odveo u najviši rang natjecanja sa 10 golova. Prošlu je sezonu proveo u Stokeu gdje je u 30 utakmica zabio tri gola i upisao sedam asistencija. Vrančić je nastupao i za reprezentaciju BiH za koju je upisao šest nastupa.

Prometno je i u rubrici odlazaka. Rijeku su do sada napustili Hrvoje Smolčić, Josip Drmić, Domagoj Pavičić i Robert Murić, kao i Anton Krešić, Adam Gnezda Čerin i Issah Abass kojima su istekle posudbe. Rijeka radi i na dovođenju novog trenera, a njegovo ime trebalo bi biti objavljeno u ponedjeljak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 20:14