Marko Pjaca

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
VELIKA FEŠTA NA KVARNERU

VIDEO: Eksplozija na Rujevici, furiozna Rijeka opet na vrhu! Pjaca i Sopićevi majstori priredili spektakl

Gorica je stvarala mnoge probleme u prvom dijelu pa se raspala u 20 minuta
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 21. travanj 2024. 21:37

RIJEKA - GORICA 3:0 (Pjaca 68., Jurić 80. a.g., Goda 89.)

Rijeka: Labrović - Smolčić, Galešić, Radeljić, Goda⚽ - Hodža (od 53. Pjaca⚽) - Pašalić (od 77. Veiga), Petrovič 🟨, Fruk 🟨 (od 86. Bogojević), Janković (od 46. Ivanović) - Obregon (od 53. Marić)

Gorica: Banić - Leš, Maloča, Krizmanić (od 60. Munksgaard), Štiglec - Mrzljak, Pršir 🟨 - Mitrović 🟨 (od 73. Jurić), Soldo (od 73. Kapulica 🟨), Rukavina (od 60. Majstorović) - Vujnović (od 84. Vrzić)

RIJEKA - stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 7,103. Sudac: Mateo Erceg (Benkovac).


GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

image

Detaljnija statistika: Sofascore

SOFASCORE Sofascore

Rijeka je i dalje vodeća momčad prvenstva, Rijeka ne staje, na Rujevici je teško, ali potpuno zasluženo "pala" i Gorica.

Gorica je prva zaprijetila već u 2. minuti, iz polukontre je iskosa s lijeve strane pucao Soldo, no Labrović je bio dobro postavljen i bez problema je osujetio prvi gostujući udarac u okvir gola.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Rijeka je, barem kada su prilike u pitanju, uzvratila u 7. minuti preko Obregona koji je, pomalo iznenađujuće, dobio prednost od početka umjesto Marića. Kolumbijski internacionalac s Lešom se na leđima izborio za udarac iskosa s kojih pet metara, no kut je bio premali, lopta je završila s vanjske strane mreže bez intervencije Banića.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

U istoj minuti Vujnović je na drugoj strani probao pucati glavom nakon ubačaja Štigleca s lijeve strane, no Labrović je opet bio miran na toj lopti.

U 15. minuti iz voleja je lijepo potegnuo Janković, lopta je pogodila Krizmanića i odbila se u korner iz kojeg nije bilo opasnosti po gol Banića, neki igrači su tražili i jedanaesterac, no glavni sudac Erceg bio je blizu i odmah je odmahnuo rukom.

U 19. minuti Rijeka je kreirala najbolju šansu do tada, Petrovič je pronašao natrčalog Hodžu u šesnaestercu, uvukao se riječki veznjak lijepo između linija, no njegov poluvolej otišao je daleko od vratiju Banića.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Već u 22. opet prijeti Rijeka, opet je Fruk bio taj koji je potegao iz daljine na povratnu loptu Obregona, no njegov udarac prohujao je pored lijeve Banićeve vratnice, unatoč tome što mreže miruju, nitko se ne može požaliti na dinamiku igre i želju obje momčadi...

Pašalić je u 29. iz slobodnog udarca plasiranim udarcem preko dvostrukog živog zida probao iznenaditi vratara Gorice, no i taj je udarac otišao malo pored lijeve vratnice.

U 40. su gosti ponovo zaprijetili iz kontre, pokušaj Pršira odbio se od Gode do Vujnovića koji trese gredu, no pomoćni sudac Vidović već je bio označio zaleđe, napadač Gorice ostao je u nedozvoljenoj poziciji. Pet minuta kasnije iz daleka prijeti i Janković, Banić se ispružio koliko je dug no lopta je ipak otišla preko grede.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Dobro organizirani gosti, posebice u obrani, nisu domaćinu dozvolili previše toga ispred gola Banića, većina riječkih prigoda, odnosno pokušaja ugroze gola bila je izvan šesnaesterca kojeg su gosti dobro "napunili". Morat će Rijeka biti konkretnija u nastavku želi li upisati i sedmu uzastopnu pobjedu...

Domaća momčad u nastavak je ušla s jednom izmjenom, Janković je ostao u svlačionici, a u igru je ušao Franjo Ivanović, no ponovo su gosti zaprijetili u 48. preko Mitrovića koji je u petercu tražio Vujnovića, Goda je u posljednji trenutak spriječio siguran pogodak gostiju, ne stoji dobro Rijeka na terenu... Minutu kasnije Ivanović je dobio loptu u prostor, no Banić je izašao daleko od svog gola i osujetio moguću veliku priliku Rijeke. Sopić je već u 53. ubacio dva nova igrača, Marić i Pjaca zamijenili su Obregona i Hodžu, Rijeka naprosto mora hvatati tri boda za povratak na čelo ljestvice.

image

Bruno Goda

DAMIR SKOMRLJ Cropix

U 55. su Riječani opet tražili jedanaesterac, Marićev udarac glavom završio je na ruci stopera Leša, glavni sudac pokazao je samo ubačaj iz kuta, vrlo dvojbena odluka dalmatinskog arbitra...

Stisnula je Rijeka goste, u 57. Ivanović iz punog sprinta gađa vanjski dio grede, u 61. Maloča s gol crte skida pokušaj Galešića, a Rijeka je konačno zabija u 68. preko – Marka Pjace.

Pašalić je ovog puta bio asistent, lijepo je ubacio Pašalić, a Pjaca je na drugoj stativi još bolje reagirao i udarcem glavom raspametio više od sedam tisuća navijača na Rujevici, Rijeka je povela!

Potvrda pobjede i velikog slavlja stigla je u 80, minuti, nakon slobodnog udarca lopta je stigla do Petroviča koji silovito puca s 30-ak metara, a Marić je njegov udarac skrenuo u mrežu za velikih 2:0.

Točku na "i", svojim šestim ligaškim pogotkom u 89. stavio je i fantastični Bruno Goda, na asistenciju Marića.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

KRAJ UTAKMICE NA RUJEVICI!
Momčad Željka Sopića zasluženo je slavila s 3:0 i ponovno zasjela na čelo ljestvice SuperSport HNL-a. Gorica je pružila žestok otpor u prvoj dionici, međutim u drugom je poluvremenu morala stisnuti ruku protivniku. U idućem kolu Rijeka igra protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, a Modri će u goste kod Varaždina.

90.+4. 🟨 Za kraj je požutio i Ivan Smolčić.

90. 🕖 Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89. ⚽ GOOOL!

Treći pogodak postiže Rijeka, u strijelce se upisao Bruno Goda!

Marić je Godu gurnuo u prostor, a branič Rijeke u padu, 'špicom', zatresao mrežu za potvrdu večerašnje pobjede nad Goricom!

86. ⇔ Posljednji put danas mijenja i Sopić. U igru će Bruno Bogojević umjesto Fruka.

84. ⇔ Posljednja zamjena kod Gorice, ulazi Luka Vrzić umjesto Vujnovića.

80. ⚽ GOOOL!

Rijeka je povećala vodstvo, piše se Marić kao strijelac, ali još čekamo službenu potvrdu...

Prvo je šutirao Ivanović, a vratar Banić u toj gužvi izbio daleko, ali samo do Petroviča koji je silovito opalio iz daljine... Loptu je u mrežu skrenuo ili napadač Rijeke Mirko Marić ili ofenzivac Gorice Ante Matej Jurić. U velikom luku završilo je to u mreži i Riječani vode 2:0!

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

79. 🟨 Prvo je kod Rijeke javnu opomenu dobio Petrovič, a nakon njega i Luka Kapulica koji je za Goricu ušao prije samo nekoliko minuta.

76. ⇔ Uz veliki aplauz izlazi asistent Marco Pašalić, zamijenit će ga Danilo Veiga.

74. Marić gura u prostor Pašalića, a pokušaj veznjaka Rijeke sigurno hvata Banić.

73. ⇔ Nove promjene kod Gorice. U igru će Luka Kapulica i Ante Matej Jurić umjesto Solde i Mitrovića.

68. ⚽ GOOOL!

Rijeka vodi, strijelac je Marko Pjaca!

Pašalić je sjajno naciljao svog suigrača, a Pjaca glavom od tla pogađa pod gredu za priželjkivano vodstvo razgaljenih navijača s Rujevice... Izvrsna suradnja reprezentativaca Pašalića i Pjace!

image

Marko Pjaca

DAMIR SKOMRLJ Cropix

65. Nakon Fruka i Pašalića, ni Galešić ne uspijeva poentirati iz slobodnog udarca.

61. ⚠ Novo veliko uzbuđenje! Galešić je s tla uputio udarac poluškaricama, a Maloča očistio s gol-linije... Pogodak visi u zraku, Riječani prijete iz svih mogućih pozicija.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

61. 🟨 Mitrović ruši Pjacu i dobiva žuti karton.

60. ⇔ Reagira sada i Vidović. Ući će Munksgaard i Majstorović, izlaze Krizmanić i Rukavina.

58. I opet Ivanović, ovog puta njegov udarac ljevicom blokiraju braniči Gorice.

57. ⚠ Nova velika šansa Riječana! Ivanović je u punom sprintu tukao glavom sa samo šest-sedam metara, prohujalo je to tik iznad grede!

55. ⚠ DVOJBENA SITUACIJA!

Marić je bio u skoku, od njegova udarca glavom lopta se odbila u ruku Matea Leša. Sudac Erceg odlučio se na solomonsko rješenje - novi korner za Rijeku.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

53. ⇔ Ulaze Mirko Marić i Marko Pjaca umjesto Obregona i Hodže.

52. Radeljić s pet-šest metara pogađa u blok, ali već je bilo označeno zaleđe.

50. Ivan Banić u stilu Manuela Neuera! Ivanović je dobio loptu u prostor, već je bio u naletu kad se ispred njega stvorio vratar Gorice na otprilike 30 metara od svoga gola... Visoko je izašao i prekinuo opasnu kontru u stilu slavnoga golmana 'Elfa'!

49. Velika šansa Gorice! Mitrović se sjurio u šesnaesterac i uposlio Vujnovića u petercu, ali Goda stiže u posljednji tren i izbija u korner!

46. 🕖 Vraćamo se na Rujevicu.

Jednu je zamjenu pripremio Sopić, ulazi Franjo Ivanović umjesto Nike Jankovića.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA!

Vrlo uzbudljivu i sadržajnu prvu dionicu odigrali su Sopićevi i Vidovićevi momci. Premda se mreže nisu tresle, vidjeli smo mnoštvo razigranih akcija, sjajnih poteza i dinamičnih duela. Rijeka zasad ima inicijativu, no morat će ubaciti u višu brzinu želi li dostići Dinamo koji je trenutno na čelu ljestvice SuperSport HNL-a.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

45.+2. Sijeva sa svih strana! Šutirali su Fruk, Goda i Janković, požtrvovno su blokirali braniči Gorice, da bi na kraju nakon Banićeva hvatanja lopte sudac Erceg pokazao igračima put u svlačionicu.

45. 🕖 Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

45. Jaaankooooviiiić! Silovito je opalio s oko 25 metara, dobro je ispružio Banića na golu!

40. ⚠ TRESE SE GREDA!

Mitrović se, čini se, brzo oporavio i potom uposlio Vujnovića na drugoj vratnici, a crnogorski napadač s pet metara pogađa gredu! Ipak, pokazalo se da su obojica bili u zaleđu...

39. Vratio se Mitrović u igru, ali ponovno je na tlu. Goda je žestoko kramponima startao na veznjaka Gorice, skočila je cijela klupa i tražila kaznu za braniča Rijeke, međutim sudac Erceg ostao je nijem.

34. 🟨 'Požutio' je i Toni Fruk zbog povlačenja Josipa Mitrovića. Naknadno ga je 'pokosio' i Radeljić koji je prošao nekažnjen, a veznjaku Gorice liječnici ukazuju pomoć izvan travnjaka.

29. ⚠ Paaaašaaaliiiić! Sjajno je izveo taj slobodnjak, tek nekoliko centimetara prošla je lopta od spoja vratnice i grede...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

28. 🟨 Pršir hrvačkim zahvatom zaustavlja Galešića u zoni udarca i dobiva prvi žuti karton na utakmici.

22. Rijeka je odlučno krenula po pogodak... Novi Frukov prizemni projektil prošao je pored gola.

19. Hodžin volej prohujao je preko gola... Vrlo dinamična utakmica na Rujevici!

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

18. ... međutim, Fruk je iz tog slobodnjaka pogodio samo živi zid.

17. Soldo ruši Fruka u zoni udarca. Moglo bi ovo biti opasno po Goricu...

16. Opalio je iz daljine Marco Pašalić, išlo je to visoko iznad gola.

15. Riječani su tražili najstrožu kaznu nakon voleja Nike Jankovića, no branič Gorice Krešimir Krizmanić pokazao je da ga je lopta udarila u trbušni zid.

8. Ponovno Gorica! Štiglec je 'zavrnuo' u peterac gdje je najviši bio Vujnović, a Labrović to hvata na gol-liniji! Koliko uzbuđenja na samome startu...

7. Uzvraća Rijeka! Obregon se s čuvarom Mateom Lešom na leđima izborio za udarac, njegov pokušaj iz mrtvoga kuta završio je u vanjskome dijelu mreže.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

2. Sjajan napad Gorice, Soldo je ostao sam na lijevom krilu i zaprijetio iskosa - ravno u dobro postavljenog Labrovića.

1. 🕖 Počela je utakmica na Rujevici! Glavni je sudac Mateo Erceg iz Benkovca.

Uoči dvoboja minutom šutnje odana je počast nedavno preminulom Lucianu Šušnju, najboljem hrvatskom atletičaru svih vremena.

18.40 Stigli su sastavi!

Veliko iznenađenje priredio je trener Rijeke Željko Sopić i ostavio napadača Mirka Marića na klupi. Umjesto njega startat će Jorge Obregon. U prvoj postavi nema ni Marka Pjace, u veznome redu igrat će Marco Pašalić, Toni Fruk, Niko Janković i Veldin Hodža.

U momčadi Gorice jedna je izmjena u odnosu na očekivani sastav. U obrani će priliku dobiti Mateo Leš umjesto Valentina Majstorovića.

image

Rajko Vidović i Željko Sopić

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 23:54