Screenshot: HNTV
SVE SPORNE SITUACIJE

VIDEO: Evo zašto nije dosuđen penal za Osijek! Sudac derbija je imao težak posao, ali dobro ga je obavio

Dva poništena gola i dosuđen penal za Rijeku, nekoliko spornih situacija, svega je bilo na Rujevici
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. travanj 2022. 23:41

Iznimno težak posao u srazu Rijeke i Osijeka imao je Mario Zebec, a dojma smo da ga je obavio dobro.

Prva sporna situacija zbila se u 17. minuti kod 11-erca za Rijeku. U jednoj akciji vidjeli smo dvije sporne situacije. Najprije duel Vukčevića i Grgića nakon kojeg je osječki branič pao, a riječki centrirao pred gol.

Nakon toga Pavičić je pokušao prevariti Čeberka, koji je rukom dirao loptu. Zebec je odmah pokazao na 11 metara, a VAR je dosta dugo gledao sporno igranje rukom. Po onom što smo vidjeli, Čeberko je napravio pokret prema lopti koja ga je udarila u ruku i 11-erac je postojao. Duel Vukčevića i Grgića izgledalo je kao klasično "remplanje", a svakako nije bio za VAR provjeru.

U 44. minuti, kod domaćeg vodstva od 2:0, Drmić je zabio gol, koji s pravom nije bio priznat zbog zaleđa. Pomoćni sudac ga je odmah pokazao.

U 56. minuti - kod vodstva domaćih od 3:0 - Kleinheisler je pao u kaznenom prostoru nakon duela sa Solanom, a Zebec mu je odmah dao žuti karton zbog simuliranja. VAR je dugo gledao i ovu situaciju, jer neupitno je došlo do kontakta između Solanove kopačke i Kleinheislerove. No, Solano nije nagazio igrača Osijeka, nego ga je "dohvatio" sa strane, čak mu je kopačka malo otišla ispod Kleinheislerove.

Teško je reći kakav je bio intenzitet tog kontakta, ali sve to nije izgledalo uvjerljivo po pitanju najstrože kazne, te nije bilo potrebe za intervencijom VAR-a. S druge strane, Kleinheisler se nakon toga duela zakašnjelo bacio na travnjak, što je dodatno ukazivalo na simuliranje.


U 77. minuti Drmić je zabio gol za 4:1. Pomoćni sudac nije digao zastavicu, ali je VAR s pravom poništio gol, jer je bilo zaleđe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 22:15