Navijači uoči početka finala Kupa

 CROPIX
PRAZNIK NOGOMETA

VIDEO/FOTO: Spektakularni kadrovi iz Splita, feštalo se od jutra, Armada stigla brodom, veliki korteo Torcide...

Navijači Hajduka i Rijeke pobrinuli su se za sjajnu atmosferu u danu velikog finala Kupa
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 26. svibanj 2022. 17:53

Vrelo, usijano, pakleno vruće bilo je ovoga četvrtka u Splitu. A trebalo je biti na više mjesta odjednom. Jer, dok se atmosfera na Rivi zagrijavala, a popodnevno splitsko sunce pržilo sve žešće, valjalo je biti na sjeveru grada. Tamo, u luku, doplovio je Jadrolinijin Marko Polo. Istina, priznati moramo, pribojavali smo se incidenata. Kakvih? Nije važno, incident je incident, ali - nije ih bilo. Baš niti jednog po gradu, od sjeverne do glavne, trajektne luke Torcida je, zajedno s ostalim simpatizerima Hajduka širila samo one pozitivne vibracije. I dobro je da je tako. Zaista, nismo zaprimili niti jednu crnu, negativnu vijest, a potpisnik ovih redaka od jutra je lutao gradskim ulicama, što ste na bazi minute mogli pratiti na našem portalu.

VIDEO: Patrik Mršnik

Sve ono što smo poželjeli od kolorita, prave atmosfere i onih stvari zbog kojih se i isplatilo doći u Split smo i dobili. Od jutra se krenulo feštati na Rivi, Marmontova je konstantno bila puna, slijevali su se navijači Hajduka prema Rivi, išlo se i obratno, jer Poljud je "glavna meta" kad iz pravca mora idete prema sjeveru.

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

- Valjda nećemo sad sve zaj**ati! Ovo je prilika kakvu ne možemo propustiti. Kalinić? Ma nije bitno tko će igrati, da igra i 11 juniora, moraju ginuti. Je, želimo trofej, i za njega se treba potruditi. Neće on doći sam - svjedočili smo tako jednom baš srčanom, prodornom razgovoru koji se na jednom splitskom štekatu vodio još od jutra.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

I zaista, kad god bi malo zastali osluhnuti načas, što o čemu pričaju barem dvije, a često i više individua, to bi bilo - o utakmici. Kako bi Dambrauskas trebao postaviti svoje, što će napraviti Tomić, je li konačno stiglo vrijeme za Sunce na Poljudu...

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

A na putu prema stadionu, nakon što je Torcida oko 16 sati krenula prema Poljudu iz svoje baze u Zrinsko-frankopanskoj, samo pjesma i podrška, uz nezaobilazne efekte koje proizvode baklje i dimne bombe. Ali, podcrtavamo, bez i najmanje mrlje koja bi mogla okaljati predivan dan u srcu Dalmacije. Bilo je tu i poznatih faca na koje smo znali naletjeti u šetnji gradom, stigli su i navijači Hajduku prijateljske, portugalske Benfice, sreli smo i legende oba kluba, kao i brdo zaljubljenika u ogromnom redu ispred fan-shopa koji se nije smanjivao do prvog sučevog zvižduka.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Nije razočarao baš niti jedan dio spektakla koji je bio najavljivan danima unazad, sve je obećavalo i velebnu nogometnu predstavu dostojnu trofeja za kojeg su se borili i Hajduk i Rijeka. I tako treba biti, baš tako i nikako drugačije. Da je nogomet prvi, navijanje, i to sportsko navijanje drugo, i ništa iza toga. I zato, pohvale svima, od prvog do zadnjeg na ovome četvrtku.

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

U pravom smislu riječi, bio je to praznik nogometa kakvog se ne bi posramila niti kakva puno jača nogometna kultura. Jaki smo! Baš smo jaki...

Prijenos UŽIVO:

>>> 18.30: Pogledajte fantastičnu atmosferu s Poljuda pola sata prije početka utakmice.

>>> 18.00 Poljud sat vremena uoči početka utakmice:

VIDEO: Patrik Mršnik

>>> 17.30 Poljud se puni, kolone navijača pristižu na stadion. Finalna utakmica Kupa Hrvatske igra se od 19 sati. Pogledajte neke od najatraktivnijih kadrova iz Splita:

image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
NIKOLA VILIC Cropix
image
NIKOLA VILIC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix

>>>16.20 Pogledajte korteo Torcide na putu prema Poljudu:

VIDEO: Patrik Mršnik

>>> 15.45 Zavirite u atmosferu na splitskoj Rivi:

image

Navijači u Splitu

Patrik Mršnik

>>> 15.30 Šou navijača u Splitu:

>>>15.10 Navijači Rijeke stigli su u Split. U Sjevernu luku ih je brodom pristiglo oko 1000 i sad ih polako prevoze prema stadionu koji će od 16.00 biti otvoren za gostujuće navijače.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX
image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

>>> 14:40: Armada upravo ulazi u Split. Pratite uživo dolazak riječkih navijača u Sjevernu luku odakle će ih policija prevesti do stadiona Poljud.

>>> 14:32: Uskoro pristaje 'bijeli brod'.

image

Dolazak Armade u Split

PATRIK MRšNIK

image

Policija docekuje navijače Rijeke

TOM DUBRAVEC/CROPIX

>>> 14:25: Armadin brod se pojavio pred lukom.

image

Dolazak Armade u Split

PATRIK MRšNIK

>>> 14:20: Armada bi u Split trebala doći brodom za nekih 20-ak minuta. Potvrdila je to glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić.

"U sklopu osiguranja javnog okupljanja koje će se danas održati na gradskom stadionu Poljud, policijski službenici rade prihvat i prijevoz gostujućih navijača na stadion. Ovo je jedno od mjesta na koje će danas doći gostujući navijači. Nalazimo se u Sjevernoj luci i za 20 minuta očekujemo dolazak brodske posebne linije koja će dovesti gostujuće navijače iz Rijeke. Tu će se napraviti prihvat i organizirani prijevoz do stadiona. Napominjem da je ulaz za gostujuće navijače na stadion otvoren već od 16 sati", rekla je Lolić.

>>> Armada je u Split krenula 'bijelim brodom' čiji se ulazak u Split čeka svakog trena. Riječani su do broda ogranizirali korteo koji su pratile baklje, dimne bombe i pjesma posvećena njihovom omiljenom klubu.

>>> 13.45: Iako je dolazak navijača Rijeke bio najavljen za 14.00 sati on malo kasni pa se očekuje da će se pojaviti svakog trena. U 15 sati je predviđen transfer navijača Rijeke iz luke prema stadionu. U prostor gdje će se nalaziti navijači neće biti pušten nitko osim novinara koji će biti u pratnji policije

>>> 12.30:

image

Hajduk navijači

PATRIK MRšNIK

image

Hajduk navijači

PATRIK MRšNIK

image

Hajduk navijači

PATRIK MRšNIK

image

Hajduk navijači

PATRIK MRšNIK

image

Hajduk navijači

PATRIK MRšNIK

image

Hajduk navijači

PATRIK MRšNIK

>>>11.50: U crkvi svetog Dominika održana je i misa za navijače Hajduka koji su privedeni nakon sukoba s policijom poslije utakmice Dinamo-Hajduk, a prije same mise pater Čirko je istaknuo da će se prvenstveno moliti za duhovni mir obitelji i djece koji su u pritvore, ali i za to da istina izađe na vidjelo.

- Molit ćemo da sutkinjama koje budu donosile odluke Bog da mudrosti da donose odluke po istini i pravdi, a ne prema nekakvog nalogu. Molit ćemo i za policajce i djecu koja su ozlijeđena da se što prije oporave i vrate na svoje dužnosti i u svoj normalan život. Za sve ćemo moliti - rekao je pater Čirko, prenosi Slobodna Dalmacija.


VIdeo: CROPIX

Nakon informacije da će se danas održati misa, mnogi su odmah kontaktirali patera Čirka, među kojima su i majke uhićenih.

- Zvali su me jer poznajem sve. To su dečki koji su kod mene u crkvi ministrirali i koje poznajem od njihova rođenja. Nisu to meni neki strani tipovi nego djeca koju poznajem preko 18 godina. Njihove obitelji su normalne i nisu disfunkcionalne. Djeca su se našla na krivom mjestu u krivo vrijeme - rekao je pater Čirko.

>>> 11.25: Splitska Riva sve je punija i punija, a tijekom popodnevnih sati očekuje se veliki broj navijača koji bi trebao zapaliti atmosferu uoči velikog finala Kupa

>>>10.45: U crkvi sv. Dominika u Splitu u 11 sati počela je i misa za navijače Hajduka koji su privedeni nakon nereda na odmorištu Desinec na autocesti A1, a predvodi je splitski dominikanac fra Jozo Čirko.

image
PATRIK MRšNIK

image
PATRIK MRšNIK

image
PATRIK MRšNIK

image
PATRIK MRšNIK

image
PATRIK MRšNIK

image
PATRIK MRšNIK

>>>8.15: Već je počelo lagano zagrijavanje za veliko finale Kupa između Hajduka i Rijeke na Poljudu. Službeni početak rada fan-zone, prigodnog programa na splitskoj rivi nazvanog "Ja ne mogu drugo nego da ga volin..." zakazan je za 11 sati. Bit će ondje dobre zabave, ića i pića, a utakmica će se gledati i na dnu Rive, na velikom LED-ekranu.

Video: Patrik Mršnik

image
PARTIK MRŠNIK

image
PARTIK MRŠNIK

image
PARTIK MRŠNIK

image
PARTIK MRŠNIK

image
PARTIK MRŠNIK

Linker
23. ožujak 2024 00:02