Kristian Fućak

 DAVOR PONGRACIC Cropix
SLAVLJE DOMAĆINA

VIDEO: Gorica odnijela važnu pobjedu u borbi za ostanak, pogledajte fenomenalan pogodak Fućka u rušenju Rijeke

Velikogoričani su ovom pobjedom preskočili Šibenik te mu prepustili posljednje mjesto na HNL ljestvici
Piše: Toni RoićObjavljeno: 23. travanj 2023. 17:20

GORICA - RIJEKA 1:0 (Fućak 63.)

GORICA: Banić - Tomečak, Krizmanić, Bralić, Štiglec - Raspopović??, Pršir - Ndockyt (od 70. Suk), Fruk? (od 66. Majstorović), Mitrović (od 84. Vojtko) - Fućak?⚽ (od 70. Vujnović)

RIJEKA: Labrović - Veiga (od 81. Liber), Galešić, Mitrović, Vukčević - Selahi (od 68. Banda?), Hodža? - Ampem (od 70. Grgić), Janković (od 68. Djouahra), Marin (od 75. Obregon) - Frigan?

VELIKA GORICA - Gradski stadion. Gledatelja: 2,362. Sudac: Ante Čulina (Zagreb).


Rijeka je presušila u Turopolju, a Velikogoričani slave bijeg s posljednjeg mjesta HNL-a nakon 196 dana. Nakon pobjede 1:0 protiv Rijeke ima sada Gorica toliko željeno deveto mjesto, a Šibeniku bježi dva boda (26 - 24) na šest kola prije kraja. Treći uzastopni trijumf u posljednjoj četvrtini prvenstva, momčadi trenera Željka Sopića donio je fantastični pogodak Kristiana Fućka u 63. minuti, njegov peti otkako je ove zime u turopoljski klub došao na posudbu iz Osijeka.

MAJSTORIJU KRISTIANA FUĆKA POGLEDAJTE OVDJE.

Dvoboj do ovog kola zadnjeg i trećeg na ljestvici trebao je početi spektakularnim vodstvom Gorice u 2. minuti, ali ipak nije. Nakon centaršuta Pršira iz slobodnog udarca s desne strane, netko iz obrane Rijeke glavom je odbio loptu, ali na nogu Tonija Fruka, koji s vrha šesnaesterca volejem pogađa u desne rašlje, ali gol je poništen zbog zaleđa igrača Gorice koji je išao na loptu prilikom skoka, ali nije je dirao. Sudac je ipak procijenio da je Bralić uticao na igru i eurogol Fruka je poništen.

image
DAVOR PONGRACIC Cropix

Mnogi su pomislili da bi to mogla biti najava otvorene igre oba rivala, ali opet ne. Jedni i drugi odlučili su čekati da suparnik preuzme rizik, a iz toga se rodilo rastrgano prvo poluvrijeme u kojem u konačnici nije bilo pogodaka. Prvu dobru šansu imali su Riječani u 26. minuti, kada je nakon sretno odbijene lopte od Jankovića s lijeve strane Antonio Marin krenuo prema Ivanu Baniću, ali vratar domaćih je pravovremeno istrčao, ušao u šut i spriječio realizaciju gostiju.

Gorica je u 39. minuti nakon što je Galešić srušio Fućka u prodoru, dobila slobodan udarac s otprilike 22 metra. Fruk je pokušao reprizirati majstorstvo iz prošlog kola u Šibeniku, ali ovaj put prebacio je živi zid i vrata. Domaći su se najviše bojali brze i ubojite tranzicije Riječana i nakon pogreške u sredini terena, imali su gosti mat-situaciju u 44. minuti. Povukao je Frigan kontru tri na jedan, te dao idealnu loptu desno za Niku Jankovića, ali njegov udarac s kojih 12 metara išao je točno u Banića, koji je i drugi put spriječio vodstvo Rijeke.

image
DAVOR PONGRACIC Cropix

I kako to zna biti, mogli su Velikogoričani kazniti dva promašaja suparnika u sudačkoj nadoknadi od četiri minute, ali poput Banića, dvije sjajne intervencije proizveo je Nediljko Labrović. Najprije je obranio udarac nogom Josipa Mitrovića, a potom glavom Slavka Bralića nakon kornera. Banić - Labrović 2:2 u obranama zicera, a u zadnjoj situaciji u prvom dijelu Fruk je s ruba šesnaesterca pucao zamalo pokraj lijeve vratnice.

Rijeka je nešto poduzetnije i žešće ušla u drugi dio, a Matija Frigan u 56. i 56. minuti imao je dva udarca, ali oba nedovoljno precizna. Gorica je pak strpljivo čekala svoj trenutak za bljesak i dočekala ga u 63. minuti. Kristian Fućak velemajstorski je pogodio s dvadesetak metara, izmislio je gol u situaciji kada obrana gostiju nije izašla u blok, misleći da će centarfor domaćih razigrati nekog od suigrača. Rođen na Grobniku, Fućak je igrao za Orijent, ali nikada nije dobio priliku obući dres Rijeke i sada je dočekao trenutak da joj pogotkom uskrati bodove u Velikoj Gorici.

U 79. minuti domaćinima je isključen Raspopović, koji je drugi žuti dobio za simuliranje prekršaja u šesnaestercu, a strateg gostiju Jakirović je u potrazi za izjednačenjem iskoristio svih pet zamjena.

Nije pomoglo jer gosti do kraja nisu stvorili ozbiljniju šansu i morali su potpisati kapitulaciju pred zahuktalim Velikogoričanima, koji već u srijedu na svom stadionu dočekuju drugoplasirani Hajduk.

image
DAVOR PONGRACIC Cropix


MAJSTORIJU KRISTIANA FUĆKA POGLEDAJTE OVDJE.

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90.+4. - Banda ruši Majstorovića koji je prijetio sjuriti se u kontru, prošao je ‘samo‘ sa žutim kartonom u ovoj situaciji zambijski veznjak.

90.+3. - Prilika za Rijeku! Oštar i prizeman Hodžin ubačaj nisu uspjeli zahvatiti ni Obregon ni Frigan, malo je nedostajalo...

90. - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

84. - Šansa Rijeke! Hodža je žestoko opalio s poludistance, a udarac je prohujao svega par centimetara iznad grede!

image
DAVOR PONGRACIC Cropix

84. - Ulazi Vojtko umjesto Mitrovića.

81. - Izašao je Veiga, zamijenit će ga Liber.

80. - CRVENI KARTON ZA GORICU! Raspopović se driblingom rješava Galešića koji ga prividno ruši na rubu šesnaesterca, međutim sudac Čulina pokazuje bivšem igraču Rijeke drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton zbog simuliranja!

79. - Šansa Gorice! Mitrović je došao u šansu ‘jedan-na-jedan‘ s Labrovićem, a vratar Rijeke ga sjajno zatvara pa propada ova gotovo stopostotna prilika domaćih...

75. Ulazi Jorge Obregon, na klupu će Antonio Marin.

70. - Sada će ipak ona pripremljena zamjena - Nikola Vujnović i Joey Suk mijenjaju Fućka i Ndockyta.

image
DAVOR PONGRACIC Cropix

68. - Reagira odmah Sergej Jakirović. Ući će Banda, Djouahra i Grgić umjesto Selahija, Jankovića i Ampema.

66. - Neće još izaći strijelac Fućak, ući će Valentino Majstorović umjesto Tonija Fruka.

63. - GOOOL! Trener Željko Sopić taman je spremao Nikolu Vujnovića kao zamjenu za Fućka, a onda ga je napadač Gorice razuvjerio na najbolji mogući način... Odvagnuo je te s vrha šesnaesterca prekrasnim i odmjerenim udarcem svladao nemoćnog Labrovića za 1:0 Gorice!

image
DAVOR PONGRACIC Cropix

60. - Fućak grubo starta na Galešića pa dobiva i on žuti karton.

58. - Ovo je bio mnogo opasniji Friganov pokušaj! Lijepo je varkom tijela otresao Bralića i otvorio si prostor za udarac, zatim je opalio s dvadesetak metara, da bi projektil prohujao vrlo blizu gola!

56. - Friganov udarac glavom odlazi preko gola.

52. - Isprobao je i Tomečak svoj udarac, ali je blokiran.

48. - Veiga se sapleo o Krizmanićeve noge i pao u šesnaestercu. Sudac je pričekao sugestiju VAR sobe te potom pustio igru da se nastavi.

46. - Vraćamo se u Veliku Goricu. Nema promjena u sastavima.

image
DAVOR PONGRACIC Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Utakmica je počela poništenim eurogolom Tonija Fruka što je djelovalo kao garancija za uzbudljiv nastavak dvoboja. Međutim, gotovo ništa spomena vrijedno nismo vidjeli osim vratarskih bravura Ivana Banića koji je branio zicere Marinu i Jankoviću. No, beskompromisna strategija obojice trenera, Sopića i Jakirovića, kao i njihova borba za važnim bodovima sugerira da ćemo u nastavku ipak vidjeti golove...

45.+3. - Tri šanse Gorice u samo dvije minute! Mitrović je izbio sam pred Labrovića koji fantastično brani njegov udarac i izbija u korner. Nakon kornera je najviši Bralić - vratar Rijeke brani i njegov opasan pokušaj! Nakon novoga kornera šutira izvana Toni Fruk, a projektil prolazi pored gola... To je to, preživjeli su Riječani ovu kanonadu, odlazi se na predah.

45. - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

44. - Što su sada propustili Riječani! Sijevnula je kontra, i to tri na jedan - Frigan je imao desno Jankovića a lijevo Marina, odlučio se dati u desnu stranu, da bi Janković gađao ravno u Banića! Svakako, treba pohvaliti i sjajno postavljanje vratara Gorice koji već drugi put izlazi kao pobjednik u ovakvim stopostotnim šansama...

image
DAVOR PONGRACIC Cropix

40. - Solidno je Fruk izveo taj slobodnjak koji je iznudio Fućak, međutim preletjela je lopta malo iznad grede.

39. - Galešić ruši Fućka u zoni udarca. Ovo bi moglo biti opasno po Riječane, Fruk je već pokazao da ima sjajan šut...

36. - Frigan pada u šesnaestercu u duelu s Krizmanićem, a sudac Čulina sugerira mu da bi prije mogao dobiti drugi žuti zbog simuliranja nego dosuđenu najstrožu kaznu.

image

Sergej Jakirović

DAVOR PONGRACIC Cropix

31. - Uzvraća Gorica! Fruk nije uspio dohvatiti loptu atraktivnim škaricama, no zato je umjesto njega Mitrović opalio po golu. Nije bilo preciznosti u njegovu pokušaju, ali se na suprotnoj vratnici našao Ndockyt čiji udarac odlazi preko gola!

26. - Evo i prve prave šanse! Janković je s(p)retnim dodavanjem prerezao obranu Gorice i uposlio dinamovca na posudbi Antonija Marina koji izbija sam pred Banića, a vratar domaćih pravovremenom intervencijom brani ovaj zicer!

22. - Frigan je nagazio Raspopovića na stopalo te mu se ‘revanširao‘ za onaj maloprije spomenuti faul. Jasno, i Frigan ulazi u sučevu bilježnicu.

15. - I dalje traje sramežljivo taktiziranje i jednih i drugih s brojnim prekršajima koji usporavaju tempo. Frukov poništeni eurogol jedini je događaj vrijedan spomena u dosadašnjem tijeku utakmice.

12. - Malo je ljepote u igri, a sve više prekršaja. Raspopović rukama zaustavlja Frigana pa dobiva i on žuti karton.

6. - Prvi je na susretu ‘požutio‘ nesuđeni strijelac Toni Fruk zbog prekršaja s leđa na Jankoviću.

PONIŠTENU FRUKOVU GOLČINU POGLEDAJTE OVDJE.

2. - GOL! Kakav pogodak na samom startu susreta! Fruk je volejem zatresao mrežu s jednim od potencijalno najlješih golova sezone. Međutim, sudac je poništio pogodak zbog zaleđa.

1. - Počeo je susret između Gorice i Rijeke. Glavni je sudac Ante Čulina iz Zagreba.

image

Željko Sopić

DAVOR PONGRACIC Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 02:20