DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix
SHOW NA RUJEVICI

VIDEO: Goropadna Rijeka potopila Osijek i vratila se na vrh, Hodža zabio hat-trick

Riječani su se vratili na prvo mjesto SuperSport HNL s bodom prednosti u odnosu na Hajduk
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 10. ožujak 2024. 16:42

RIJEKA - OSIJEK 3:0 (Hodža 21., 23., 63.)

Rijeka (4-1-4-1): Labrović - Veiga (od 66. Mitrović), Radeljić, Galešić, Goda - Selahi - Pašalić, Hodža ⚽⚽⚽ (od 83. Banda), Fruk (od 73. Petrović), Pjaca (od 73. Ivanović) - Marić (od 66. Obregon)

Osijek (4-2-3-1): Malenica - Omerović, Duarte, Bralić, Jurišić - Cokaj ? (od 46. Prekodravac), Nejašmić, Jugović (od 71. Guedes) - Pušić ? (od 71. Vrbanac), Bukvić (od 46. Almaši) - Matković (od 54. Gržan)

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE


Nogometaši Rijeke uvjerljivim su rezultatom i na pogon maestralnog Veldina Hodže stigli do nove pobjede i povratka na prvo mjesto ljestvice.

Unatoč crijevnoj virozi koja je "uhvatila" desetak gostujućih igrača Osječani su stoički istrčali na teren Rujevice gdje je domaćin zaprijetio već u 4. minuti, Fruk je izveo slobodni udarac s lijeve strane napada, lopta je stigla do visokog Radeljića koji iz blizine lijepo puca glavom no Malenica još bolje brani i spašava svoju momčad ranog rezultatskog zaostatka.

Gosti su, zahvaljujući domaćinu, skoro poveli u 12. minuti. Prvo je Veiga olako shvatio Bukvića i njegov ubačaj koji Nejašmić glavom prebacuje na drugu vratnicu. Radeljić je loptu pustio u gol aut no nije računao na Jugovića iz leđa koji iz blizine gađa gredu, da bi odbijenu loptu u konačnici Radeljić ipak otklonio. Nije Rijeka dobro otvorila susret.

U 18. pak prijeti Pašalić i to iz polukontre, baš kako je trener Sopić proročanski najavio uoči susreta. Nakon presječene lopte u sredini Pašalić se sam sjurio prema kaznenom prostoru gostiju i silovito tukao s 20-ak metara no Malenica je bio siguran. Imao je Osijek kontrolu, veći posjed u tim minutama no doslovce su tri minute bile dovoljne za riječki "blitzkrieg" i ogromnu prednost od 2:0.

image
DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix

U 21. je nakon jedne polukontre koju je presijecanjem poveo Galešić, lopta stigla do Fruka. Riječki kralj asistencija u protivničkom je šesnaestercu "nanjušio" je utrčavanje s lijeve strane Veldina Hodže koji je iz prve u maniri rasnog strijelca loptu iskosa poslao u malu mrežicu i suprotnu stranu nemoćnog Malenice za vodstvo Rijeke od 1:0.

Nisu gosti praktički krenuli niti s centra, a već su imali i dva gola zaostatka. Jednu loptu na istočnoj strani stadiona osvojio je Pjaca, brzo ju je proslijedio Fruku koji ju šalje Mariću na lijevu stranu. Iskusni riječki strijelac odlično je vidio ubacivanje Hodže iz drugog plana na drugoj vratnici, ispružio se mladi Hodža i u padu loptu s peterca "zakucao" za veliko slavlje na Rujevici, semafor je pokazao 2:0!

U 30. ponovo iz brze tranzicije prijete Riječani. Presjekao je Pašalić jednu loptu i sjurio se s njom do kaznenog prostora. Možda ju je mogao i nekome proslijediti, no odlučio se na solo-akciju i udarac iz trka koji je prošao pored desne vratnice.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

U 32. ovog puta iz kontre prijete i gosti no Matković jedan ubačaj, pored stamenog Radeljića nije uspio bolje zahvatiti glavom i zaprijetiti kapetanu Rijeke Nedeljku Labroviću kojem je ovo, baš kao i Lindonu Selahiju, jubilarni 100. nastup u riječkom dresu.

Mogla je Rijeka u 43. riješiti pitanje pobjednika, no sreća je ovog puta bila na strani gostiju, i to kakva sreća. Prvo je Fruk, na dodavanje Pjace isprobao svoj udarac s 20-ak metara no udarac je zaustavila vratnica. Lopta se odbila pak do Marića, koji puca no i ovog puta je vratnica, sada lijeva bila "velika" kao deblo, nevjerojatno je što su promašili Riječani.

Moglo im se to osvetiti već minutu kasnije, Bukvić je ubacio s desna, a Jurišić, nekadašnji stanovnik Rijeke, na sreću domaćina, loptu je nezgodno zahvatio, dovoljno da ju Labrović mirom ukroti. Mogli su Riječani do kraja dijela imati i još jedan gol na kontu, ponovo je Marić bio u prilici na asist Hodže, no ovog puta Malenica izašao kao pobjednik. Kakvih 45. minuta na Rujevici!

Domaćin se i u nastavku nije mirio s aktualnim rezultatom, u 50. je nakon lijepe akcije Pašalića i Fruka lopta stigla do Marića koji iskosa silovito puca, no Malenica je opet na mjestu.

U 63. su riješene sve dvojbe, ako ih je bilo, oko pobjednika. Ponovo je Fruk asistirao nakon što je i sam presjekao napad Osijeka, ponovo je Hodža zabio, potkopao loptu pored istrčalog Malenice za rapsodiju na Rujevici, kakav dan za riječko dijete koji je s potpunim pravom dočekao ovacije cijelog stadiona kada ga je u 82. zamijenio Banda...

image

Armada je ispunila Rujevicu do posljednjeg mjesta

DAMIR SKOMRLJ Cropix


Evo kako izgleda vrh HNL-a prije posljednje utakmice kola između Dinama i Slaven Belupa.

image
SN

Gotova je utakmica. Rijeka je zasluženo pobijedila s velikih 3:0 i vratila se na prvo mjesto SuperSport HNL. Trostruki strijelac je bio Veldin Hodža, a Rijeka sada ima 56 bodova. Hajduk je na 55, a Dinamo na 48. Modri od 17:10 igraju protiv Slaven Belupa, a imaju i zaostalu utakmicu protiv Varaždina.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Statistiku utakmice donosi vam SofaScore:

A ovo je statistika Veldina Hodža na današnjoj utakmici:

90. Opet je ispala obrana Osijeka i čak su se dva igrača Rijeke sjurila prema Malenici. No, Obregon se spetljao i nije poslao loptu u mrežu, ali svejedno je pokazano zaleđe.

88. Lukavo je pokušao Pašalić iznenaditi Malenicu iz slobodnog udarca iskosa s nekih 17-18 metara. Lopta je očešala vratnicu, ali je izašla van terena.

85. Zatresao je Obregon mrežu, ali je gol pogodak zbog zaleđa.

? Nekoliko vaših dojmova u završnici utakmice...

"Dečki stvarno igraju ozbiljan nogomet, super tranzicija u napadu." (Marinko Andrić)

"Kako je ovakav Osijek četvrti na tablici? Užasno loši, jadna momčad." (Frank Nostromo Cane)

"Čudna utakmica, Riječani prolaze kroz obranu Osijeka kao pored voštanih figura. Osijek ne igra ni upola kao s Dinamom, što se to zbiva s našim nogometom?" (Božo Topić)

"Dobro je Sopić rekao, napast ćemo od 18. minute, nitko ga nije slušao." (Marko Duričić)

84. ⇔ Rujevica je na nogama! Pljeskom su ispratili strijelca Hodžu, strijelca sva tri gola. Umjesto njega je ušao Banda.

83. Velika šansa za Osijek. Nakon kornera je na drugoj vratnici bio Duarte koji se namještao na udarac i dobro potegnuo, ali je Labrović bio na mjestu.

Navijači Rijeke s guštom gledaju na semafor...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

image
DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix

73. ⇔ I Željko Sopić radi dvostruku izmjenu. Svoje su za danas odigrali Pjaca i Fruk, a ulaze Ivanović i Petrović.

71. ⇔ Zadnje dvije izmjene kod Osijeka. Ušli su Vrbanac i Guedes, izašli Pušić i Jugović.

66. ⇔ Dvije zamjene u domaćim redovima. Izašli su Veiga i Marić, ušli Mitrović i Obregon.

63. ⚽ GOOOOL! Rijeka ima 3:0! Hodža je upisao svoj hat-trick. Opet je ispala obrana Osijeka, brzu akciju je složila Rijeka po sredini, Hodža je bio sam na lijevoj i kada je dobio loptu prebacio je Malenicu za svoj treći gol.

image

Veldin Hodža

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Kuriozitet je da je ovo stoti dvoboj Rijeke i Osijeka u HNL-u. U prethodnih 99 Rijeka je upisala jednu pobjedu više u odnosu na Osječane (36-35), dok je 28 dvoboja završilo neodlučeno.

Jedna od tih 28 neodlučenih vjerojatno je i najveća, najvažnija utakmica u onoj nikad prežaljenoj natjecateljskoj sezoni 1998./99. kad je Rijeka u posljednjem prvenstvenom kolu ugostila Osijek na Kantridi, na koju se natiskalo debelo preko 20 tisuća gledatelja.

Rijeka je tada zatresla mrežu za 2:1 i vjerojatni naslov prvaka, no pomoćni sudac Krečak podigao je zastavicu, a gol Hasančića glavni sudac Šupraha je poništio. Ostalo je povijest... (sl)

image

Policija čuva pomoćnog suca Zorana Krečaka na Kantridi 1999.

Srđan Vrančić/Cropix

56. Još jednom je Hodža zaprijetio Malenici, ovaj put šutem s nešto više od 20 metara. No, bilo je to dosta neprecizno.

54. ? Izigrali su Riječani gostujući vezni red pa je Pušić prekršajem zaustavio Fruka te dobio žuti karton.

54. ⇔ Još jedna zamjena kod Osijeka. Izašao je Matković, ušao Gržan.

51. Ne zadovoljava se Rijeka s ovih 2:0. Opet su Pašalić i Matić zakuhali jednu akciju koju je šutem s lijeve strane u bliži kut završio Marić. Malenica je, ipak, bio na mjestu.

47. Sijevnula je ljevica Pašalića, ali ipak to nije bilo precizno.

46. ⇔ U drugo poluvrijeme Osijek ulazi s izmjenama. Prekodravac je ušao umjesto Cokaja, a Almaši umjesto Bukvića.

Utakmica dostojna derbija kola! Sjevale su šanse i s jedne i s druge strane, no Hodža je u dvije minute prelomio prvu dionicu. Osijek može žaliti za gredom Jugovića, no i Rijeka je dvaput tresla okvir preko Fruka i Marića - i to u istoj akciji! Nema sumnje da nas čeka još 45 spektakularnih minuta na rasprodanoj Rujevici.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

KRAJ PRVOG DIJELA

45. Marić poteže s 10-ak metara na dodavanje Hodže, sjajno brani Malenica!

44.

Još jedna odlična šasna, sada za Osijek! Bukvić je ubacio sdesna, a Jurišić nezgodno zahvatio loptu u čistoj gol-šansi i propustio smanjiti vodstvo Rijeke.

43.

Nevjerojatne scene! Fruk je potegnuo s 20-ak metara i pogodio lijevu stativu, a onda Marić šutirao iz odbijanca - u desnu stativu!

36. ?

Cokaj će prvi u bilježnicu Strukana zbog nepotrebnog ispucavanja lopte nakon zaustavljene igre.

35. Hodža je i dalje nezasitan, napao je sada Bralića, koji se mučio s iznošenjem lopte iz svojih 16 pa na kraju izborio prekršaj.

33. Nejašmić je igrao rukom i prekinuo napad svoje momčadi.

32. Matković nije uspio zapucati glavom pored Radeljića. Odličnu utakmicu gledamo na Rujevici, visok tempo, opasnosti s obje strane. No, zasad su samo s jedne bile kobne...

29. Rijeka se ponovo malo povukla nakon dvostrukog golgeterskog učinka. Osijek ima razloga žaliti, prethodno je greda spasila njihove protivnike...

23.

GOOOOOL! Rijeka ima 2:0, opet je Hodža strijelac! Marić je ubacio s lijeve strane, a Hodža utrčao pred peterac, ispružio nogu i opet prevario Malenicu

image

Veldin Hodža

DAMIR SKOMRLJ Cropix

21.

GOOOOOL! Hodža zabija na dodavanje Tonija Fruka, kojemu je ovo 12. asistencija u HNL-u. Rijeka ima 1:0.

18. Maestralno je potegnuo Pašalić s nekih 20-ak metara, ali ravno u Malenicu.

Prigodni pokloni za Selahija i Labrovića na početku utakmice.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

16. Osijek je zavladao posjedom, Rijeka i dalje ne može uhvatiti svoj moment.

12.

Trese se greda! Bukvić je dugom loptom pronašao Nejašmića, koji glavom proslijeđuje u peterac. Radeljić je očito želio pustiti loptu u gol-aut, no Jugović je natrčao i potegnuo iz blizine, ali samo u okvir vrata.

9. Nismo vidjeli prave šanse u posljednjim minutama, tek nekoliko pogrešnih dugih dodavanja.

4.

Prva i jako opasna prijetnja domaćina! Fruk je ubacio iz slobodnog udarca, Radeljić najviše skočio i uputio udarac, ali sjajno brani Malenica i spašava Osijek.

2. Marić se našao u kaznenom prostoru Osijeka i pokušao potegnuti iz okreta, no zaustavili su ga gostujući braniči.

1. Počinje utakmica! Osijek je prvi s loptom.

15.02 Svaki čas počet će derbi na Rujevici! Selahi i Labrović dobili su prigodne nagrade za 100 nastupa u riječkom dresu, sve je spremno za počekat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 05:28