MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
MURIĆ ZADIVIO MAJSTORIJAMA

VIDEO: Kakva utakmica na Rujevici! Pala prava kiša golova, a o nekima od njih će se dugo pričati

Rijeka je na rujevičkom stadionu u uzbudljivom susretu 22. kola HNL-a s 3:2 svladala Lokomotivu
Piše: Siniša Lončar/Sportske novostiObjavljeno: 05. veljača 2022. 19:17

RIJEKA - LOKOMOTIVA 3:2 (Murić 25', 39', Vučkić 60' / Dabro 58', Kulenović 79')

RIJEKA (3-4-3): Labrović - Čestić, Velkovski, Solano - Ampem (od 82. Vuk), Selahi, Pavičić (od 88. Obregon), Vukčević - Murić (od 82. Bušnja), Drmić (od 88. Krešić), Vučkić (od 69. Gnezda Čerin)

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Nevistić - Cipetić, De Haas (od 8. Soldo), Pivarić (od 46. Miličević), Mersinaj - Cokaj, Marić - Aliyu (od 71. Kulenović), Kačavenda (od 71. Goričan), Stojković (od 46. Vasilj) - Dabro

RIJEKA - stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 2,855. Sudac: Duje Strukan (Split)


Nogometaši Rijeke stigli su rezultatom 3:2 do važne pobjede protiv zagrebačke Lokomotive u 21. kolu pred svojim navijačima, Rujevica je dugo slavila junaka večerašnjeg susreta Roberta Murića koji je s dva pogotka još jednom pokazao kakvu "ubojitu" ljevicu ima, kao i zavidan arsenal "oružja" u istoj.

Prvu priliku Rujevica je vidjela u 5. minuti susreta. Murić je iz kornera pucao prema golu, De Haas je glavom spriječio vodstvo, a pri doskoku se i ozlijedio, trener Čabraja je prisilno morao raditi ranu prvu izmjenu. Igrači Lokomotive prvi su uputili udarac u okvir gola uputili u 8. minuti, Lukas Kačavenda s ruba šesnaesterca probao je ugroziti vrata Rijeke, Labrović je loptu mirno obranio. U 11. minuti vidjeli smo prvo uzbuđenje ispred gola Ivana Nevistića, na asistenciju Vučkića udarac je isprobao Ampem, lopta je od bloka završila u korneru. Probao je Murić ravno iz kornera ugroziti gol Lokomotive, Nevistić je ovog puta paradom spasio vodstvo Rijeke.

U 25. minuti Rijeka je povukla jednu polukontru, Drmić je na desnoj strani uposlio Murića čiji oštri udarac s 10-ak metara brani Nevistić. Ono što nije uspio u prethodna dva kornera, Murić je uspio iz – trećeg.

Nije da Nevistić i svi igrači Lokomotive nisu to mogli očekivati, no naprosto su bili nemoćni. Filigranski precizan udarac ravno iz kornera "zakoprcao" se u mreži, Rijeka je velemajstorijom Roberta Murića načela Lokomotivu – 1:0. Murić je još jednom pokazao svoj ogroman talent koji neosporno ima...

Do drugog pogotka nije se dugo čekalo, opet je na Rujevici "eksploziju" oduševljenja izazvao Murić. Pavičić je na rubu kaznenog prostora pronašao Murića, Rijekina "sedmica" nakon dva koraka naprijed plasiranim je udarcem svojom prepoznatljivom ljevicom u 39. minuti još jednom matirao nemoćnog Nevistića, lopta je odsjela u maloj mrežici za 2:0. Uslijedio je " standing ovation" Riječke publike svome ljubimcu, zaslužio ga je.

U nastavku susreta Rijeka se razigrala, nakon sigurnog 2:0 vodstva na poluvremenu igračima je očito pao teret imperativa pobjede s leđa, bili su Riječani brži na svakoj "ničijoj" lopti, bili brzi i precizni u dodavanjima, guštali su domaći navijači. U tom periodu igre najbolju šansu promašio je Josip Drmić, pucao je najbolji strijelac Rijeke u 55. minuti s 10-ak metara, njegov prizeman udarac Nevistić je teškom mukom osujetio. Rijeka je na terenu bila znatno bolji protivnik, u jeku tih napada uslijedio je – šok, Lokomotiva je smanjila vodstvo Rijeke. Igrala se 58. minuta susreta, riječka obrana nije na vrijeme izbila loptu koju Aliyu dodaje za Dabru koji silovitim udarcem u rašlje matira nemoćnog Labrovića.

Dvije minute kasnije Rijeka je nastavila igrati tamo gdje je nakratko stala u drugom dijelu i vratila prednost od dva gola. Prošao je Ampem po lijevoj strani pored Mersinaja poput brze lokomotive, ubačaj je završio na nozi Harisa Vučkića koji neometan ljevicom loptu posprema iza Nevistića za 3:1.

U 62. minuti domaćini su tražili jedanaesterac, Ampem je pao fauliran, sudac Duje Strukan nakon konzultacija s VAR-om pokazao je da se igra nastavlja...Mogli su Riječani preko Selahija u 72., Murića u 73. i Gnezde Čerina u 75. minuti mirno privesti susret kraju, no to je Rijeka...

Murić je s boka loptu predao u noge protivničkom igraču, riječka obrana opet nije najbolje reagirala u toj situaciji, loptu je Dabro proslijedio do "jockera" Sandra Kulenovića koji nije slavio gol protiv momčadi u kojoj je igrao prošle sezone.

Uvukla se među riječke redove tada bespotrebna nervoza, sudac Strukan pet minuta nadoknade produžio je na sedam, no Bijeli su sami sebi zakomplicirali sigurnu pobjedu do koje su na kraju, prema prikazanoj igri, potpuno zasluženo i – došli.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix


KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - Zbog odugovlačenja žuti je karton zaslužio Vuk.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

90' - 'Požutio' je i Sandro Kulenović zbog udaranja Krešića.

88' - Izlazi Drmić, a kapetansku vrpcu predaje Pavičiću. Međutim, izlazi i Pavičić koji vrpcu predaje Velkoskom! Zanimljiva situacija na Rujevici... Ušli su Obregon i Krešić.

85' - Čestić u skoku laktom udara Kulenovića i dobiva žuti karton. Bio je to prekršaj u zoni udarca koji je izveo Cokaj - fijuknulo je iznad grede!

82' - Izlazi Robert Murić uz veliki pljesak rujevičkih tribina, zamijenit će ga Denis Bušnja. Također, ulazi i Matej Vuk umjesto Princea Ampema.

79' - GOOOL! Sve što je dobro napravio riječki napad na čelu s Murićem, upropastila je riječka obrana... Novu pogrešku iskoristio je Dabro koji pronalazi samog Kulenovića, a džoker s klupe s pet metara lakoćom pogađa mrežu! Nije htio slaviti pogodak kojim je Lokomotiva došla do 3:2...

75' - Dobro gađa Gnezda Čerin iz daljine, ali još jednom izvrsno intervenira Ivan Nevistić koji je danas na pravoj streljani riječkih topnika...

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

73' - Sjajni potezi Roberta Murića! Driblinzima je neko vrijeme 'lomio' Miličevića, da bi 'rabonom' pokušao svladati Nevistića, međutim prelazi taj pokušaj preko grede... ipak, izmamio je spontani aplauz rujevičkih tribina!

72' - Nova šansa za Rijeku! Solano je opasno ubacio s desne strane, a Nevistić dobro obranio, ali samo do Selahija koji se ubacuje iz drugoga plana i silovito šutira - pored gola!

71' - Izašli su Ibrahim Aliyu i Lukas Kačavenda, ulaze Sandro Kulenović i Silvio Goričan.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

69' - Prva promjena kod Rijeke. Tomić iz igre vadi strijelca Harisa Vučkića, zamijenit će ga Adam Gnezda Čerin.

68' - Kačavenda u duelu s Velkoskim izlazi sa žutim kartonom.

62' - DVOJBENA SITUACIJA! Prince Ampem fauliran je na samome rubu šesnaesterca, a čini se da je prekršaj bio unutar kaznenog prostora... Sudac Duje Strukan pričekao je sugestiju VAR sobe i potom pokazao da se igra nastavlja! Sigurno će još biti govora o ovoj dubioznoj situaciji...

60' - GOOOL! Stiže ekspresan odgovor Riječana! Prince Ampem bježi Mersinaju i zatim daje idealnu povratnu za Vučkića koji s desetak metara pogađa za 3:1!

58' - GOOOL! Dabro je pobjegao riječkoj obrani i nakon još jedne njihove katastrofalne pogreške, a u suradnji s Aliyuom, fenomenalnom golčinom u rašlje vraća nadu Lokosima!

56' - Pavičić juri u kontru, zaustavlja ga Mersinaj i potpuno opravdano dobiva žuti karton.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

55' - Novi obračun na relaciji Murić - Nevistić! Ampem je idealno uposlio Murića koji, praktički točno s 'bijele točke', gađa slabijom, desnom nogom, a vratar Lokosa 'rukometnom' intervencijom nogom spašava novi pogodak!

54' - Nova pogreška riječke obrane i novi Aliyuov udarac - ovog puta konkretniji, ipak ne toliko da ugrozi vratara Rijeke.

53' - Aliyu se našao u dobroj šansi, no bio je to 'sramežljiv' pokušaj koji lako zaustavlja sigurni Labrović.

46' - Kreće drugo poluvrijeme u Rijeci. Trener Lokosa Silvio Čabraja ostavio je u svlačionici Josipa Pivarića i Luku Stojkovića, zamijenit će ih Ivan Miličević i Jakov Vasilj. Kod Riječana nema promjena.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - 'One man show' na Rujevici! Robert Murić odigrao je posebno nadahnuto prvo poluvrijeme protiv Lokomotive. Kao da mu se zagrebačka momčad nešto posebno zamjerila, na taj je način Murić izvukao najbolje poteze iz svojeg arsenala i atraktivnim majstorijama posramio Lokose. Za 1:0 pogodio je izravno iz kornera, i to nakon što je dvaput prije toga gađao identičan kut. Kod 2:0 efektno je pogodio rašlje okružen gostujućim nogometašima i ostavio Nevistića bez šanse. U međuvremenu je dijelio lopte, prijetio, razigravao i povlačio poteze u maniri najvećih majstora. Slijedi drugi dio.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44' - Cokaj ruši Selahija i dobiva žuti karton.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

39' - GOOOL! Doslovno se poigrao sada Robert Murić s nogometašima Lokosa, ali i s bivšim suigračem Ivanom Nevistićem na golu... Pronašao ga je Pavičić na vrhu šesnaesterca, a najraspoloženiji današnji igrač Rijeke lijepo, iz koljena, pogađa suprotne rašlje za novu majstoriju i novi pogodak Riječana!

37' - Murićev ponovni pokušaj iz kornera stvara nove probleme Nevistiću koji uspijeva nekako izbiti loptu izvan peterca... Kačavenda prihvaća taj odbijanac i juri po lijevoj strani, a ruši ga Solano pa opravdano ulazi u sučevu bilježnicu.

35' - Murić je povukao novu opasnu akciju, no sve je upropastio Selahi centaršutom u prazno.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

25' - GOOOL! Murić treći pokušava iz kornera i treća je sreća upalila! Fantastičnim udarcem svladao je ovog puta nemoćnog Nevistića koji se u nevjerici hvata za glavu... Rijeka vodi 1:0!

25' - Ponovno prijeti Murić i opet je pobjednik Nevistić! Gađao je s ruba šesnaesterca, ali golman Lokosa spreman je na tom udarcu i izbija u korner...

23' - Nova dobra intervencija Ivana Nevistića! Prince Ampem izbija pred gol Lokomotive, a vratar zagrebačke momčadi pravovremeno zaustavlja njegov pokušaj!

16' - Došlo je do kraćega prekida jer je Solano opasnom igrom ugrozio Stojkovića. Visoko podignutom nogom opalio je loptu koja je gotovo nokautirala veznjaka Lokomotive. Strukan je automatski prekinuo igru zbog sumnje u povredu glave, srećom čini se da je sve u redu s igračem Lokosa...

14' - Nova dobra akcija Riječana i novi dobar pokušaj Murića, sada s ruba šesnaesterca... Blokira ga Nikola Soldo.

11' - I još jednom prijeti Murić iz kornera po golu! Ovog se puta Nevistić istaknuo efetknom paradom...

8' - Tako je, prve nevolje za trenera Silvija Čabraju. Izlazi De Haas, mijenja ga Soldo.

6' - Murić prijeti izravno iz kornera! De Haas je glavom spriječio iznenađenje, ali je pritom pri doskoku izvrnuo gležanj i teško se ozlijedio... bolna grimasa sugerira da neće moći nastaviti i već se sprema Nikola Soldo.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

2' - Prvi prijete Lokosi! Loše dodaje Dabro iako je imao dva dobra rješenja, no na drugoj strani njegovu 'izgubljenu' loptu prihvaća Pivarić te nakon dobrog centaršuta dobiva korner. Nakon udarca iz kuta siguran je Labrović.

17:05 - Počela je utakmica u Rijeci! Glavni je sudac Duje Strukan iz Splita.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 18:49