MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
LOŠ DAN ZA TOMIĆEV SASTAV

VIDEO: Lokomotiva pobijedila Rijeku i izbacila ju iz utrke za naslov! Sjajna golčina tinejdžera

Lokomotiva je s 2:1 šokirala Riječane u 31. kolu HNL-a golovima Stojkovića i Kačavende
Piše: Hina/Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2022. 21:08

LOKOMOTIVA - RIJEKA 2:1 (Stojković 38', Kačavenda 46' / Drmić 90'+2')

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Nevistić - Cipetić, Mersinaj (od 46. Salihu), Soldo, Miličević - Marić, Cokaj - Aliyu (od 90.+1. Maleš), Kačavenda, Stojković (od 74. Vasilj) - Kulenović

RIJEKA (4-3-2-1): Labrović - Solano, Velkovski, Smolčić, Vukčević - Gnezda Čerin (od 84. Obregon), Lepinjica (od 58. Vučkić), Selahi (od 65. Pavičić) - Murić (od 84. Bušnja), Abass (od 58. Ampem) - Drmić

ZAGREB - stadion u Kranjčevićevoj. Sudac: Dario Bel (Osijek)


U posljednjoj utakmici 31. kola Prve HNL Lokomotiva je kao domaćin na stadionu u Kranjčevićevoj ulici svladala Rijeku sa 2-1 (1-0).

Golove za Lokomotivu postigli su Luka Stojković (38') i Lukas Kačavenda (46'), da bi poraz Rijeke ublažio Josip Drmić (90'+2').

Do prednosti su domaći stigli sjajnim potezom talentiranog Stojkovića koji je odmah po primitku lopte pucao sa 22-23 metra udaljenosti i pogodio sam donji lijevi kut gostujućeg gola.

Odličnu utakmicu Stojković je potvrdio i asistencijom za drugi gol svoje momčadi, u prvoj minuti nastavka izveo je udarac iz kuta kojega je Kačavenda glavom proslijedio u mrežu.

U sudačkoj nadoknadi Drmić je odlično reagirao u kaznenom prostoru domaćih, prihvatio "svijeću" koju je ubacio Smolčić, okrenuo se i svladao Nevistića za konačnih 2-1.

Peta Lokomotiva sada ima 43 boda, tri više od šeste Gorice, ali i 12 manje od četvrte Rijeke.

Na vrhu je Dinamo sa 66 bodova, dva manje uz utakmicu više ima drugi Osijek, dok je treći Hajduk sa 59 bodova.


image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - GOOOL! Smolčić je poslao 'svijeću' u šesnaesterac, a Drmić je loptu primirio prsima, pobjegao Miličeviću i potom smireno poentirao pored nemoćnog Nevistića... Rijeka dolazi do pogotka i imat će minutu za eventualno izjednačenje!

90'+1' - Izlazi Aliyu, mijenja ga Mate Maleš.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

87' - Strašna šansa za Rijeku! Sijevnula je kontra, Lokosi su četiri na dva išli na Labrovićev gol, a na kraju je Cokaj upropastio izglednu poziciju...

87' - Salihu s leđa ruši Drmića i dobiva žuti karton. Strahovito se naljutio Rijekin napadač na kosovskog nogometaša zbog toga...

84' - Iz igre će Robert Murić i Adam Gnezda Čerin, ulaze Denis Bušnja i Jorge Obregon.

77' - Cipetić ruši Ampema s leđa i opravdano dobiva žuti karton.

74' - Izlazi Luka Stojković uz pljesak malobrojnih simpatizera kluba nakon što je postigao svoj prvijenac u HNL-u, a potom i izvrsnu asistenciju. Zamijenit će ga Jakov Anton Vasilj.

73' - Ponovno Stojković iz kornera! A Salihu ne uspijeva - kao Kačavenda maloprije - zahvatiti taj centaršut na pravi način.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

72' - Drmić je još jednom u šansi, no njegov pokušaj gađanja suprotnoga kuta završava u gol-autu.

70' - Kulenović opet šutira iznad gola, i to iz vrlo dobre situacije. Spašava ga jedino činjenica da je prethodno Aliyu bio u zaleđu pa eventualni gol ne bi niti bio priznat.

69' - Raste nervoza kod igrača Rijeke. Vukčević je centrirao za Drmića koji to ne stiže na drugoj vratnici... Izrazito je ljut napadač Bijelih, a trener Tomić sve promatra negodujući.

65' - Nova promjena Gorana Tomića. Ulazi Domagoj Pavičić nakon zaliječene ozljede, na klupu će Lindon Selahi, uz primjetno nezadovoljan izraz lica.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

62' - Dobro kombiniraju Ampem i Murić, a na kraju Solano lošim centaršutom predaje loptu u ruke vrataru Nevistiću.

58' - Dvostruka promjena kod Rijeke. Umjesto Lepinjice i Abassa u igru će Haris Vučkić i Prince Ampem.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

53' - Muriiiiiiiiić!!! Lijepim je driblingom slomio svog čuvara i dobro opalio po golu, a Nevistić brani njegov pokušaj! Prvi je to udarac u okvir vrata Lokomotive...

46' - GOOOL! Zabijaju Lokosi iz prve akcije u nastavku... Stojković je sada u ulozi asistenta - sjajno je ubacio iz kornera, a Kačavendu su Riječani ostavili potpuno samog na pet metara i on ih kažnjava pogotkom glavom za 2:0!

46' - Vraćamo se na Kranjčevićevu. Kod Lokomotive je ušao Hajdin Salihu umjesto Mersinaja, dok Goran Tomić nije mijenjao.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Rijeka je uglavnom dominirala cijelim poluvremenom uz nekoliko povremenih bljeskova Lokomotive. Činilo se da igrači Gorana Tomića suvereno kontroliraju situaciju na travnjaku, no šokirao ih je potez 18-godišnjeg talenta Luke Stojkovića koji je pravim eurogolom doveo Lokose u vodstvo. Čeka se odgovor jednog od kandidata za ovosezonsku HNL titulu u nastavku...

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

38' - GOOOL! Već kad smo pomislili da ćemo zaspati uz ovakav tempo, ukazao se mladi talent Lokosa... Luka Stojković je dobio loptu na oko 25 metara, Solano je podcijenio mogućnosti ovog wunderkinda, a hrabri ofenzivac sjajno je opalio i od vratnice pogodio za 1:0 Lokomotive!

35' - Murić je pao u šesnaestercu u duelu s Miličevićem. Ponovljena snimka pokazuje da je Miličević isključivo dirao loptu, a veznjak Rijeke počeo padati i prije kontakta.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

30' - 'Uspavanka' na Kranjči... Rovovska bitka s velikim oprezom i kod jednih i kod drugih. Igra se s minimalnim rizikom.

25' - Cipetić je tražio Cokaja u petercu, no Labrović se izvrsno snalazi u svom šesnaestercu.

Riječani su uspostavili dominaciju u Kranjčevićevoj i kontroliraju situaciju na terenu, međutim Lokomotiva se oslobodila u posljednjih nekoliko minuta, bit će ovo zasigurno vrlo intenzivan dvoboj sve do posljednje minute.

18' - Dugo, dugo ništa, a onda je sijevnula kontra Lokosa! Sjurio se Aliyu i uz malo spoticanja uspio ugurati loptu u mrežu pored Labrovića... Srećom po Riječane, sudac Bel je na sugestiju pomoćnoga suca pokazao da je tome prethodilo zaleđe.

11' - Prvi žuti karton dobio je Ivan Miličević zbog grubog i nesmotrenog starta na Lepinjici.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

7' - Kulenović je dobio upotrebljivu loptu na oko 6-7 metara od gola, ali spremno su ga zajedničkim snagama zatvorili Smolčić i Labrović.

3' - Selahi je lijepo ubacio za Abassa, a Marić na vrijeme izbacio u korner.

2' - Počelo je s nekoliko oštrih startova Lokomotive, onako - za 'dobrodošlicu' gostima iz Rijeke.

19.10: Počela je utakmica u Kranjčevićevoj. Glavni je sudac Dario Bel iz Osijeka.


18.15 - Poznati su sastavi za okršaj Lokomotive i Rijeke u Kranjčevićevoj.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 14:38