MATIJA DJANJESIC/CROPIX
PRAVA MAJSTORIJA

VIDEO: ‘On je u top tri igrača u HNL-u! Pa nikad prije u životu nisam primio ovakav pogodak....‘

Utučen je završio izgubljenu utakmicu na Rujevici pa se osvrnuo na trenutak koji je obilježio utakmicu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. veljača 2022. 21:04

Sasvim solidno je branio Ivan Nevistić na Rujevici, ali što mu to sve vrijedi kad je primio pogodak iz kornera. Smjestio mu ga je bivši suigrač iz Rijeke, Robert Murić. Onako kao što je to nekad znao Baka Slišković - majstorski! Svejedno, vratar ne smije primati pogotke iz kuta, takve situacije su pod egidom - zabranjeno.

- Nikad u životu nisam primio pogodak iz kornera. Nadam se da je prvi i - zadnji. Što sad kazati? Murić je majstor, ima on te udarce iz kornera ljevicom. Međutim, kad primiš pogodak iz kornera, nema tu alibija, ja sam krivac. Sasvim je logično da ja preuzimam odgovornost za taj pogodak, nema tu laganja. Svaka njemu čast, ali nije mi smio zabiti - kaže nam Nevistić.

Previše riskiram

Nadodao je još nešto...

- Stvar je u tome da ga poznajem jer smo skupa bili u Rijeci, skupa trenirali. Znao sam da on to može, zato mi je još više žao što mi je zabio iz kornera. Previše sam riskirao. U nekim situacijama volim riskirati, nekad ispadne dobro, nekad baš i ne...

Pogledajte pogodak Murića iz kornera:

Nas je, pak, zanimalo još nešto. Prije nego je zabio iz kornera, Murić je već poslao ozbiljnu poruku Nevistiću. Prije tog kornera koji je rezultirao pogotkom Murić je također pokušao zabiti, Nevistić je jedva obranio, skinuo je loptu koja je išla ispod grede. Zar mu to nije bilo dovoljno upozorenje? Zašto je opet izašao korak izvan gol-linije?

- Vidite, to je ono što sam vam govorio... O mom riskiranju... Murić kod izvođenja kornera može pogoditi na “prvu vratnicu”. Onda je jako nezgodno ako ta lopta ide u visini glava igrača. Netko je samo malo dotakne i eto je u mreži. Zato sam riskirao, naravno da bi bilo bolje da sam ostao na crti. Nisam mislio na sebe. No, dobro, to mi je jedna velika škola.

Puno smo mu dopustili

Pa i drugi pogodak, koji mu je zabio, bio je sjajan, onako “iz koljena”, praktički iz mjesta.

- Nagledao sam se ja njegovih pogodaka, mene to nimalo ne čudi. Znam točno da si on u 99 posto situacija gura loptu na lijevu nogu i puca. Međutim, ne možeš ti kao vratar krenuti ranije jer može ti onda poslati loptu u drugi kut. Onaj njegov drugi pogodak koji je zabio iz koraka je jako, jako teško braniti. Ali, Murić je toliko dobar koliko mu dopustiš. Mi smo mu dosta toga dopustili. Ako mu podariš puno prostora on će te probiti, imat ćeš puno problema. Međutim, kad se stane usko, kad si uz njega pri primanju lopte, puno ga je lakše čuvati...

Pogledajte drugi pogodak Murića:

Da, kod tog drugog pogotka Murića ostaje nejasno zašto mu nitko od Lokomotivnih igrača nije ušao u blok. Bilo je sasvim jasno da će pucati lijevom nogom, a svi su ga gledali kao kameni svatovi. Nevistić za taj pogodak zaista nije krivac. Pitamo vratara Lokomotive što inače misli o Muriću, bi li on mogao igrati, recimo, u Dinamu? Ili nekom jakom europskom klubu?

- Mogao bi Murić igrati u Dinamu. Može i u nekom jakom europskom klubu. Po meni, kad je kvaliteta u pitanju, Murić je među top tri igrača u HNL-u! Nisam ja nogometni trener, pa neću ulaziti u druge stvari, ali kad je njegov talent u pitanju, on je vrh naše lige.

Teško objašnjivo

Nevistić je vratar Dinama na posudbi u Lokomotivi. Vraća li se na ljeto u plavi dom, kako je zadovoljan s onime što pokazuje u Lokomotivi, kako vidi svoju momčad?

- Sigurno mi je cilj doći u Dinamo, ali ovoga trenutka se s tim ne zamaram. Idem utakmicu po utakmicu. Maksimalno sam koncentriran na Lokomotivu. Dobra smo momčad, možda nam u nekim trenucima nedostaje malo iskustva. Da neke dobre igre završimo s pobjedama ili barem s remijem jer dosta često igramo dobro, a gubimo i to zbog nekih pogodaka koje primimo, a ne bismo trebali, zbog nekih pogrešaka... Žao mi je zbog toga. Do kraja prvenstva nas vidim u borbi s Goricom, a mislim da smo bolji od njih.

Zapravo, to što priča Nevistić pokazalo se i na Rujevici. Lokomotiva je bila dobra, ali - izgubila je. Recimo, baš kad je Dabro smanjio na 1:2 odmah su primili pogodak, gotovo je nevjerojatno da je strijelac Vučkić ostao sam samcat na deset metara od Nevistićevog gola.

- Istina... Ne znam kako to objasniti. To je ono o čemu pričam. Nedostaje iskustva, dosta je mladih igrača. Ali, kad se radi o kvaliteti, ova Lokomotiva će za dvije-tri godine sasvim sigurno biti na mnogo većoj razini - zaključio je Lokomotivin 23-godišnji nadareni vratar Ivan Nevistić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 08:36