Ivan Fiolić, Domagoj Pavičić
 

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
DERBI KOLA

VIDEO: Osijek srušio Rijeku i vratio 2. mjesto! Labrović branio čuda, ali nije mogao protiv svog suigrača

Veliki okršaj u Gradskom vrtu pripao je domaćinima koji su u završnici utakmice upisali velika 3 boda
Piše: Gradimir Đukarić/SNObjavljeno: 13. veljača 2022. 19:24

OSIJEK - RIJEKA 1:0 (Čestić 85' a.g.)

Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Radić i Pušić. Četvrti sudac: Cestarić. VAR: Strukan. AVAR: Jakšić. Delegat: Ivić.

OSIJEK: Ivušić - Miloš, Lončar, Škorić, Jurčević - Žaper - Bohar (od 71. Brlek -), Fiolić (od 90. Hiroš -), Caktaš (od 71. Mance), Kleinheisler (od 90. Čeberko) - Fućak (od 83. Topčagić ). Trener: Nenad Bjelica.

RIJEKA: Labrović - Solano (od 89. Bušnja), Čestić , Krešić, Vukčević - Selahi, Pavičić (od 89. Obregon) - Murić (od 68. Abass), Vučkić (od 68. Gnezda Čerin), Ampem - Drmić. Trener: Goran Tomić.

Žuti kartoni: Fiolić (16 - preoštar start), Čestić (28 - preoštar start), Drmić (47 - prigovor), Abass (87 - nesportsko ponašanje), Brlek (89 - preoštar start).

Crveni karton: pomoćni trener Osijeka Bule (45 - prigovor), Abass (90 - drugi žuti; prigovor).

Igrač utakmice: Laszlo Kleinheisler.


Nediljko Labrović je branio čudesno, sjajnim intervencijama do očaja dovodio protivničke napadače, ali sreća je na kraju ipak i više nego zasluženo poljubila Osijek. Minimalnim trijumfom Bijelo-plavi su zadržali korak za Dinamom i bodovnu prednost ispred Hajduka, dok je Rijeka s porazom pala stepenicu niže u odnosu na poziciju koju je zauzimala uoči dolaska u Gradski vrt.

Osijek je u utakmicu ušao sa stavom i izraženom ambicijom da zabije gol. Goropadni su bili Bijelo-plavi. Pritisnuli su Rijeku na njezinu polovinu terena, udarci su se nizali na traci, ali Labrović je imao veliki dan i sjajnim obranama držao svoju momčad na životu.

Već u 6. minuti Fiolić je sjajno izbacio Fućka, njegov udarac Labrović brani, a lopta odlazi tik uz vratnicu. Ni minutu kasnije vratar Rijeke vadi loptu iz kuta svojih vrata nakon udarca Kleinheislera. Odličnom intervencijom gostujući golman ispriječio se i šutu Bohara, potom i pokušaju Lončara... A to su bile samo najizraženije šanse. Poluvrijeme je Osijek zaključio s ukupno deset pokušaja prema vratima gostiju, naspram dva udarca Rijeke od kojih je jedan bio iz zaleđa.

U 41. minuti Osijek je tražio kazneni udarac nakon što je Krešić u svom kaznenom prostoru igrao rukom. Jedanaesterac sudac Jović nakon odgledane snimke nije dosudio i bit će zanimljivo čuti stav Sudačke komisije na tu situaciju. Takva odluka je iz takta izbacila Bjeličina pomoćnika Ninu Bulu, koji je zbog prigovora isključen. Ni minutu kasnije dogodila se nova sporna situacija zbog koje su domaćini negodovali. Čestić je napravio prekršaj zbog kojeg nije javno opomenut. Da mu je pokazan karton, bio bi mu isključujući. Kasnije će se pokazati kako je za domaćine ispalo i dobro što je ostao u igri.

Tek u 50. minuti Rijeka je napravila prvu šansu, no Ivušić nije imao problema s udarcem Pavičića. Gosti su ipak počeli i igrati, sve više težište igre prebacivali na Osijekovu polovinu terena, na što su domaćini odgovorili sjajnom kontrom i odličnim šutem Bohara. I, naravnom novom sjajnom intervencijom Labrovića. Što je sve obranio vratar Rijeke teško je nabrojati, pogotovo nakon što je u 73. je izvadio i šut Kleinheislera. Branio je sve Osijekovim igračima, ali svojima nije mogao. Jurčević je stigao loptu koja je izlazila s terena, ubacio i pogodio Čestića od kojeg se lopta odbija u mrežu.

Istočna, navijačka tribina, po običaju nije razočarala, a zadnjim minutama utakmice Bjelica je digao na noge i zapadnu stranu stadiona. Željenu reakciju je i dobio. Nije bilo boljeg dokaza kako nema nikakvih problema u odnosu momčadi i tribina.

Rijeka je napadački malo toga pružila. Najbolji napadač gostiju Josip Drmić utakmicu je završio bez šuta. Jesenas se proslavio neslanom šalom kada je trenera Bijelo-plavih nazvao lažovom nakon što su Bijelo-plavi zbog epidemije koronavirusa u svlačionici bili prisiljeni odgoditi svoje gostovanje na Rujevici. Bjelica ga tada nije udostojio komentarom, ali napadaču Rijeke navijači Osijeka nisu zaboravili. Izviždan je već u najavi momčadi, a drugačije nije bilo kada god bi primio loptu.

Rijeka je utakmicu završila s igračem manje nakon što je u samo tri minute Abass zaradio dva žuta kartona, oba zbog nesportskog ponašanja. Po izlasku s terena razbio je vrata svlačionice!?


Tijek susreta:

KRAJ UTAKMICE! Osijek je vratio drugo mjesto u Prvoj HNL! Dakle, Dinamo je nakon 23. kola na prvom mjestu s 49 bodova. Slijedi ga Osijek s tri manje, Hajduk ima 44, a Rijeka 43. Napomenimo i kako Zagrepčani i Splićani imaju utakmicu manje u odnosu na druga dva kluba iz velike četvorke hrvatskog nogometa.

85' GOOOL! Osijek vodi 1:0. Jurčević je uklizao i poslao povratnu loptu, a Čestić nes(p)retno reagirao i gurnu je u vlastitu mrežu.

84' Prijeti sad i Rijeka! Krešić je bio najviši u skoku nakon prekida, opalio je po golu glavom, ali Ivušić je spreman.

74' Velika prilika za Osijek! Povukao je Kleinheisler i opalio s ruba šesnaesterca, no krajnjim naporom Labrović to čupa iz samoga kuta. Bit će korner za domaćine.

image

Laszlo Kleinheisler i Lindon Selahi

VLADO KOS/CROPIX Cropix

67' Polako ponovno raste pritisak Osijeka, vidjeli smo sada nekoliko opasnijih ubačaja i ulazaka u šesnaesterac, ali nedostajala je domaćoj momčadi završnica koja bi ugrozila Riječane.

65' Posjed je na strani Rijeke 39% - 61%, ali prilike i opasni izlasci definitivno na onoj Osijeka. Domaćini imaju 15 udaraca prema golu, od toga šest u okvir, dok su gosti zaustavljeni na pet, odnosno dva u okvir. U kornerima je 5-2 za momčad Nenada Bjelice.

image

Mile Škorić u skoku

VLADO KOS/CROPIX Cropix

56' Oštar ubačaj u peterac domaćina, ali Škorić klizećim startom skreće loptu u korner. Odmah u nastavku prijeti i Osijek preko Bohara koji je lukavo pokušao zavući loptu u donji desni kut, no još jednom je spreman bio danas odlično raspoloženi vratar Labrović.

50' Mini pritisak Osijeka, ali zasad u nastavku bez konkretnije opasnosti po gol Rijeke.

46' Nastavlja se utakmica u Gradskom vrtu!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45' Ništa od jedanaesterca! Negoduje klupa Osijeka, a Nino Bule je zbog svoje reakcije zaradio isključenje! Negoduju, očekivano, i tribine Gradskoga vrta. Čuju se sada i ružni povici te uvrede na račun glavnoga suca ove utakmice.

42' AKTIVIRAO SE VAR! Ubacio je Miloš u šesnaesterac, a lopta je izgleda skliznula po ruci Krešića koji se našao u skoku. Igrači Osijeka traže najstrožu kaznu, VAR provjerava situaciju, a do ekrana će otići i sudac Fran Jović. Traje sad ovo već nekoliko minuta...

34' Umalo pogodak Rijeke! Drmić spušta za Vučkića koji u naletu izbija sam pred Ivušića, no vratar Osijeka brani najopasniju priliku gostiju. Snimka je pokazala da je Vučkić možda bio i u zaleđu, ali to sad uopće nije bitno. Igra se nastavlja...

image

Mijo Caktaš

VLADO KOS/CROPIX Cropix

29' Kleinheislerov pokušaj s više od 20 metara odlazi malo iznad grede. Rijeka teško diše u Gradskom vrtu...

27' Nova obrana Labrovića! Bio je to opasan ubačaj u šesnaesterac Rijeke, Lončar se najbolje postavio i u skoku pokušao glavom, ali na mjestu je vratar gostiju.

18' Novi nalet domaćih! Labrović brani snažan udarac Bohara, odbijanac potom dolazi do Žapera, ali on nije najbolje zahvatio loptu koju vratar rijeke s lakoćom uzima u ruke.

image

Navijači Osijeka, Kohorta

VLADO KOS/CROPIX Cropix

6' - 8' Niz velikih prilika za Osijek! Fućak je primirio jednu loptu koja je stigla s centra, ušao u šesnaesterac i opalio s lijeve strane, ali Labrović to brani. Škorić potom prijeti glavom nakon ubačaja iz kornera, ali njegov pokušaj odlazi iznad grede. Minutu kasnije Kleinheisler odlično puca sa 17-18 metara, ali ispružio se Labrović i još jednom spasio svoj gol... Kakav pritisak Osijeka!

5' Sad jedan sličan pokušaj i na drugoj strani, Pavičić je opalio, ali lopta odlazi visoko iznad gola.

2' Odmah je zaprijetio Caktaš, no nije najbolje zahvatio loptu i njegov pokušaj s 20-ak metara ipak nije ugrozio goste iz Rijeke.

image

Josip Drmić i Mile Skorić

VLADO KOS/CROPIX

1' Počela je utakmica u Gradskom vrtu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 19:59