Ivan Smolčić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
VELIKE PRILIKE

VIDEO: Ovo su dva promašaja zbog kojih je Rijeka vjerojatno izgubila naslov prvaka

Drukčija priča mogla se pisati da su Ivanović i Smolčić imali konkretniju završnicu
Piše: SNObjavljeno: 06. svibanj 2024. 05:57

Derbi Rijeke i Dinama na Rujevici pripao je modrom sastavu. Utakmica u kojoj je većinu susreta dominirala domaća momčad presudila su dva ključna trenutka s Dinamove strane. Prvo je Bruno Petković iz majstorskog slobodnog udarca u 75. minuti poravnao rezultat, da bi pred sam kraj utakmice, nakon samo dvije minute na terenu, potpuni preokret režirao Arber Hoxha. Modri su tako s dva trenutka individualne kvalitete potencijalno "zgrabili" naslov prvaka u svoju korist.

Međutim, drukčija priča mogla se pisati da su riječki igrači imali konkretniju završnicu u dvije istaknute situacije. U 72. minuti, pri rezultatu 1:0 za domaću momčad, Rijeka je imala izrazito obećavajući kontra-napad koji je završio dva na dva situacijom pred modrim golom. Loptu je povukao Franjo Ivanović i odlučio sam riješiti situaciju, ali njegov pokušaj završio je na ruci Ivana Nevistića.

Druga situacija odnosi se na priliku Riječana iz 81. minute. Pašalić je izveo korner, lopta se ponovno vratila hrvatskom reprezentativcu na desnoj strani, a ponovljeni ubačaj pogodio je Smolčića - čiji udarac završava na vratnici. Bila je u toj situaciji Rijeka jako blizu novom vodstvu, koje bi vjerojatno usmjerilo tijek utakmice na njihov mlin...

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Modri su ovom pobjedom pobjegli Riječanima na četiri boda prednosti na vrhu ljestvice. Rijeka u sljedećem kolu gostuje u Varaždinu, dok će Dinamo kod kuće dočekati Osijek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 05:58