Marko Pjaca

 SCREENSHOT Maxsport
MALO JE NEDOSTAJALO

VIDEO: Pjaca je mogao odvući derbi u potpuno drugom smjeru, pogledajte dva ogromna promašaja Vatrenog

Malo preciznosti nedostajalo je za veličanstveni kadar s Rujevice
Piše: SNObjavljeno: 13. studeni 2023. 10:01

Rijeka i Dinamo podijelili su bodove 2:2 remijem na Rujevici. Bila je to fantastična odjava 15. kola SuperSport HNL-a, no obje momčadi imaju za čime žaliti. Nogometaši Željka Sopića nisu iskoristili nekoliko izvrsnih šansi, a Dinamo je imao tri boda u džepu do 88. minute.

Pored Marka Pjace, Nike Jankovića, Marca Pašalića i ostalih junaka s Rujevice koji su navikli ostaviti golgeterski učinak, Danijelu Zagorcu mrežu su tresli Lindon Selahi (53.) i Matej Mitrović (88.), a svakom od tih pogodaka prethodilo je slavlje Modrih preko Darija Špikića (41.) i Dine Perića (81.).

Promašaje će posebno pamtiti Marko Pjaca, koji je u dva navrata imao izvrsnu šansu za uzdrmati svoj bivši klub, no obje su ostale neiskorištene. U 49. minuti Rijeka je gubila 0:1, a Pašalić je dodavanjem u 16-erac pronašao Tonija Fruka, koji je zavarao Maura Perkovića i uposlio Jankovića. Uslijedio je udarac i obrana Zagorca, a zatim je Pjaca imao stopostotnu šansu na odbijenu loptu, no glavom je na poluprazna vrata ipak pogodio pored vratnice. Franjo Ivanović nije se stigao ispružiti i pretvoriti Pjacin potez u asistenciju, stoga su se Riječani mogli samo uhvatiti za glavu.

Nova izgledna šansa Pjace stigla je u 61. minuti pri 1:1 rezultatu na semaforu. Janković je poslao nisku loptu između Ristovskog i Moharramija, a Pjaca se sjurio prema Zagorcu i iz pomalo ukošene pozicije uputio udarac, no vratar Modrih spremno ga je dočekao i odbio loptu u korner. Taman je i Armada započela bakljadu, da je Pjaca bio samo malo precizniji, bio bi to uistinu veličanstven prizor.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. studeni 2023 10:01