RONALD GORSIC Cropix
SLAVLJE RIJEKE

VIDEO: Pogledajte prvi Halilovićev gol od povratka u HNL i prvi gol Riječana otkako je na klupi Talijan

Rijeka je na gostovanju kod Gorice u 12. kolu HNL-a upisala drugu pobjedu i pobjegla s dna ljestvice
Piše: Toni RoićObjavljeno: 09. listopad 2022. 19:22

GORICA - RIJEKA 0:2 (Ampem 56‘, Halilović 68‘ p.)

GORICA (4-2-3-1): Banić - Wague, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić (od 63. Vojtko) - Suk, Francois - Ndockyt (od 72. Cruz), Prokop (od 63. Vujnović), Fruk (od 84. Golubickas) - D. Jurić (od 84. A. M. Jurić)

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović - Grgić, Smolčić, M. Pavlović, Vukčević (od 90. Galešić) - Alvarez, Selahi - Halilović (od 76. Frigan), Hodža, Ampem - Vučkić (od 86. Obregon)

GORICA - Gradski stadion Velika Gorica. Gledatelja: 1,100. Sudac: Duje Strukan (Split).


Rijeka je osvojila Turopolje i pobjedom 2:0 nad Goricom napustila posljednje mjesto. Serse Cosmi došao je do prve pobjede na klupi Riječana, Alen Halilović je opet strijelac u HNL-u, a Gorica je sada prikovana za zadnje mjesto i čekaju je teški dani u nastavku prvenstva. Ako su se dosad mogli vaditi na nesreću i sudačke pogreške, ove nedjelje Velikogoričani su posve zakazali i nemaju pravo na alibije.

>>> SVE POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Za derbi začelja oba trenera su najavljivala aktivni i napadački pristup, ali prvo poluvrijeme dvoboja donijelo je mnogo bolji obrambeni blok, koji je s obje strane kočio razvoj igre i dolazak pred vrata Labrovića i Banića. Prostor za igru bio je skraćen i nije bilo lako doći do situacije za udarac, a najveći domet bilo je izboriti korner. Poslije kojih se ništa značajno ne bi dogodilo.

Tako je prvi u okvir uspio zapucati Alen Halilović u 31. minuti, ali premlako da bi Banića zabrinulo. U 44. minuti konačno je Gorica složila dobru akciju, kada je Prokop u prostor lijepo uposlio Ndockyta, koji se umjesto udarca iskosa zdesna, ipak odlučio za povratnu loptu Fruku. Krilni napadač domaćih bio je na nekih 14 metara od vrata, krenuo je u dribling i spetljao se i samo korner ostao je od najbolje prilike domaćina. Još je do odmora pokušao Ndockyt, ali njegov udarac završio je neprecizno preko vrata.

image
RONALD GORSIC Cropix

Domaći su tako ostali bez udarca u okvir u prvom dijelu, a gledatelji na tribinama imali su samo jedno važno pitanje, a to je tko uopće može postići gol iz redova obje momčadi? Neki su pak bez dvoumljenja zaključili da nije ni čudo što Rijeka i Gorica drže dva posljednja mjesta na tablici HNL-a.

Angelovski i Cosmi nisu ništa mijenjali na startu drugog dijela, ali ipak su se očekivali jači ritam i obostrana želja da se dođe do vodstva i u 56. minuti uspjelo je to gostima. Obrana Gorice zaboravila je na Princea Ampema, koji je ostao sam na lijevoj strani šesnaesterca i snažnim udarcem ljevicom probio je vratara Banića. S pravom se on ljutio na zadnju liniju, ali pomoći nije bilo i Riječani su stigli do prednosti, koja im je mogla dati krila za nastavak igre, a i talijanski strateg Serse Cosmi je konačno dočekao da njegov sastav pogodi suparničku mrežu.

image
RONALD GORSIC Cropix

I onda u 64. minuti domaći još jednom časte Rijeku kada Ndockyt u šesnaestercu starta na Ampema, sudac Strukan prvotno ne vidi ništa sporno, ali VAR je suprotnog mišljenja. Strukan ide gledati snimku i sudi kazneni udarac, kojeg u gol za 0:2 pretvara Alen Halilović. Za njega je to bio prvijenac otkako se vratio na hrvatske travnjake u dresu Riječana.

Zadovoljni s dva gola prednosti gosti su se povukli i prepustili loptu Turopoljcima, koji su imali nekoliko pokušaja, ali obrana i vratar gostiju Labrović bili su besprijekorni i s Armadom na kraju proslavili pobjedu i bijeg sa zadnjeg mjesta.

Igor Angelovski je nakon novog poraza rekao sljedeće:

- Nismo bili na nivou prethodnih utakmica i nismo uspjeli potvrditi bod osvojen u Šibeniku. Važnost utakmice kao da je donijela veći pritisak no inače, nismo stvarali šanse, a trebali smo realizirati onu na kraju prvog poluvremena kada je Ndockyt mogao i pucati. Kada smo trebali biti najbolji, odigrali smo najlošije i predstoji nam analiza i rad na tome da mnogo toga ispravimo do sljedeće utakmice s Hajdukom.

Radomir Đalović, pomoćni trener Rijeke, radosno je govorio:

- Dugo smo čekali ovu pobjedu i ona je konačno došla prije svega zahvaljujući dobroj igri u drugom poluvremenu. Momčad i njezina homogenost i borbenost je ta koja je iznijela ovu utakmicu, iako ju je s dva poteza riješio Ampem. Vjerujem da je ovo prekretnica i da će slijediti nove pobjede, s kojima ćemo vratiti Rijeku gdje joj je i mjesto, u vrh hrvatskog nogometa


image
RONALD GORSIC Cropix

>>> SVE POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘+3‘ - ‘Požutio‘ je i Niko Galešić zbog faula na Vujnoviću.

90‘ - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

90‘ - Žuti karton dobio je Francois zbog povlačenja s leđa za dres Obregona.

90‘ - Posljednja promjena kod Rijeke. U igru će Niko Galešić umjesto Vukčevića.

89‘ - Zicer Rijeke! Obregon je pobjegao Jovičiću i Steenvoordenu, ali onda je u situaciji ‘jedan na jedan‘ gađao pored gola!

86‘ - Mijenja sada i Cosmi - izlazi Vučkić, zadnje minute odigrat će Jorge Obregon.

84‘ - Posljednje zamjene kod Gorice. Ušli su Ante Matej Jurić i Paulius Golubickas umjesto Denija Jurića i Tonija Fruka.

77‘ - Nova šansa Riječana! Ampem šutira s ruba šesnaesterca i gađa bliži kut, a Banić krajnjim naporom brani!

76‘ - Prva zamjena u momčadi Rijeke. Izlazi strijelac Alen Halilović, mijenja ga Matija Frigan.

image
RONALD GORSIC Cropix

75‘ - Fantastičan udarac Denija Jurića! Silovito je opalio iz daljine, a Labrović se istaknuo majstorskom intervencijom...

74‘ - Što je sada promašio Cruz! Sa samo tri metra promašio je čitavu loptu! U nastavku se ponovno dokopao posjeda i pokušao zavrnuti u peterac, odbilo se to od Pavlovića u korner, ali domaći su nogometaši tražili igranje rukom. Sudac Strukan pokazao je da ništa od toga.

72‘ - Nova promjena kod Gorice. Umjesto Ndockyta u igri je Caio Cruz.

72‘ - Žuti karton dobio je i vratar Ivan Banić zbog prigovora.

71‘ - ‘Požutio‘ je Toni Fruk zbog faula na Alvarezu.

68‘ - GOOOL! Halilović je siguran realizator, poentirao je prvi put otkako se vratio u HNL (nakon 2013.), od vratnice je to ušlo u mrežu za 2:0 Rijeke!

image
RONALD GORSIC Cropix

64‘ - Skočili su svi na klupi Rijeke i tražili najstrožu kaznu! Ndockyt je doslovno ‘pomeo‘ Ampema i srušio ga u jednaestercu. Sudac Strukan pokazao je da se igra nastavlja, ali oglasila se VAR soba i sugerirala da je možda to ipak bio prekršaj za najstrožu kaznu.

Pritom su žute kartone dobili Alen Halilović i pomoćni trener Rijeke, obojica zbog prigovora.

VAR zove Strukana da sam pogleda snimku i procijeni situaciju!

TAKO JE, JEDANAESTERAC ZA RIJEKU! Usput, i žuti karton Ndockytu. Prvi je to jedanaesterac dosuđen za Riječane ove sezone... Nekoliko minuta trajala je ova provjera te je očigledno da će barem toliko potrajati i sudačka nadoknada.

63‘ - Prvi reagira Igor Angelovski. Umjesto Prokopa i Krizmanića ulaze Nikola Vujnović i Matuš Vojtko.

58‘ - Jovičić dobiva žuti karton zbog faula na Selahiju.

58‘ - I još jednom prijeti raspoloženi Halilović! Izbio je sam pred Banića, pokušao ga je prebaciti, no uspio je to dobro zatvoriti vratar Gorice.

image
RONALD GORSIC Cropix

56‘ - GOOOL! Alen Grgić u tišini, ali strpljivo i marljivo gradio je gotovo svaku akciju Riječana... Sada je napokon okrunio svoju dobru igru - probio je desni bok i sjajno uposlio samog samcatog Princea Ampema koji silovitim udarcem probija Banića za 1:0 Rijeke i prvi gol otkako je na klupi talijanski trener Serse Cosmi!

55‘ - Šansa Rijeke! Halilović je atraktivno ‘prodao tunel‘ i potom lijepo opalio s dvadesetak metara, ipak prolazi i taj njegov pokušaj pored gola.

50‘ - Jovičić je startao na Selahija, no pokazalo se da je sve bilo čisto, pokupio je loptu a ne veznjaka Rijeke kako se u prvi mah činilo... U nastavku je Vučkić tražio nekoga u petercu, bila je to oštra i prizemna lopta koju pravovremeno izbacuju Velikogoričani.

46‘ - Vraćamo se u Turopolje. Nema promjena u sastavima.

image

Igor Angelovski

RONALD GORSIC Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Iznimno zahtjevna i prekršajima ispunjena utakmica u kojoj neznatno prevladava inicijativa Riječana. Nametnuli su gosti veći dio poluvremena svoj ritam, da bi se u završnici povukli i prepustili loptu Gorici. Nisu to uspjeli kapitalizirati domaći nogometaši, neshvatljivo je reagirao Ndockyt u matnoj situaciji. Valja odati priznanje riječkoj Armadi koja od prve minute stvara sjajnu atmosferu i neumorno daje podršku svojoj momčadi.

image
RONALD GORSIC Cropix

45‘ - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

44‘ - Što su sada izveli igrači Gorice... Ndockyt izbija potpuno sam pred Labrovića i - umjesto da slobodno poentira - odlučuje se na povratnu do Fruka kojega na desetak metara od gola s leđa ruši Alvarez, međutim procjena suca Strukana bila je da se igra nastavlja...

image
RONALD GORSIC Cropix

40‘ - Kao da su se ispuhali i jedni i drugi, drastično je pao ritam, intenzitet drži još jedino Armada koja neprekidnim navijanjem daje glasnu podršku Riječanima.

36‘ - Hodža izbija sam pred Banića, a u situaciji ‘jedan na jedan‘ vratar Gorice izlazi kao pobjednik. Pritom su se lakše ozlijedili i Hodža i branič Gorice Jovičić koji je požrtvovno uklizao i zasmetao pri udarcu Rijekina veznjaka, no bit će sve u redu s njima nakon što im je ukazana liječnička pomoć.

32‘ - Prvi udarac Rijeke u okvir gola. Halilović je šutirao s poludistance, ali ravno u Banića.

30‘ - Ozlijedio se Ndockyt i traje kraći prekid dok mu se ukazuje pomoć. Nije poznato kako se ozlijedio, no drži se za desni bedreni mišić.

image
RONALD GORSIC Cropix

25‘ - Rijeka je uspostavila inicijativu i nametnula svoj ritam, trenutno je posjed lopte blago na strani Riječana - 54 % u odnosu na 46 % Gorice.

22‘ - Hodža prekršajem zaustavlja Prokopa pa ulazi i on u sučevu bilježnicu. Ubrzo nakon toga i Alvarez zbog prigovora dobiva žuti karton.

18‘ - Vučkić je dobro promijenio stranu i pronašao Ampema na drugoj vratnici, a ganski napadač uspijeva izboriti korner.

image
RONALD GORSIC Cropix

17‘ - Prijete Riječani! Halilović je osvojio ogroman prostor, sjurio se sredinom terena prema golu i silovito opalio s dvadesetak metara - malo iznad grede!

13‘ - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Andrija Vukčević u duelu s Merveilleom Ndockytom - bilo je tu i povlačenja za dres, ali i igranja rukom riječkoga braniča.

image
RONALD GORSIC Cropix

12‘ - Ampem prijeti s lijeve strane, no uspijeva to nekako raščistiti Wague.

7‘ - Glasna je podrška velikog broja pripadnika Armade s tribina i atmosfera je fantastična, u potpunosti opravdava očekivanja derbija, pa makar to bio i onaj sa začelja...

2‘ - I odmah šansa za goste! Krizmanić griješi pod pritiskom, Halilović gura Vučkića u šansu koji odmah daje za Hodžu, a nakon udarca Rijekina veznjaka lopta od bloka završava u korneru...

17.10: Počela je utakmica u Velikoj Gorici. Glavni je sudac Duje Strukan iz Splita.

image
RONALD GORSIC Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 18:08