ANTE CIZMIC Cropix
SPORTSKO JUTRO

VIDEO: ‘Pukštas je odbio Parmu, a ovaj vikend mogao bi biti koban za čak pet HNL trenera‘

U novom izdanju emisije "Sportsko jutro" komentirali smo ispadanje Rijeke i ždrijeb Dinama u Ligi prvaka
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2024. 13:27

Sportska televizija (SPTV) i Sportske novosti već neko vrijeme zajedno rade emisiju "Sportsko jutro" koja se na SPTV uživo emitira od 10 sati, dok reprizu emisije možete pogledati na istom programu od 17 sati. "Sportsko jutro" emitira se svakim radnim danom u dva navedena termina.

U današnjem izdanju su glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola i novinar Sportskih novosti Damir Dobrinić komentirali Dinamov ždrijeb u Ligi prvaka, Rijekinu povijesnu blamažu protiv Olimpije, potencijalne transfere HNL klubova i još pregršt toga.

- Dinamo može biti zadovoljan sa ždrijebom. Četiri utakmice s velikima gdje se Dinamo može opušteno pokazati na velikoj sceni. Tu su Slovan, Celtic i Salzburg s kojima se može igrati. Sigurno će imati što za reći - komentirao je novinar Sporstkih novosti Damir Dobrinić pa dodao:

- Za prolazak će navjerojatnije biti dovoljno devet bodova. Možda i osam, ali s devet će se sigurno ići dalje. Čeka nas apsolutno ludilo. Bit će "milijun" kalkulacija. Dinamo tu naravno ulazi bez ikakvog imperativa jer su oni već napravili svoje. Sve ostalo je bonus. Ako ćemo realno, Dinamo vjerojatno neće proći dalje, ali nije bez šansi. Za prolazak će vjerojatno ključna biti utakmica s Monacom - zaključio je.

Rijeka se nažalost oprostila od Konferencijske lige. Olimpija joj je u Ljubljani utrpala čak pet golova i uvjerljivo ju izbacila iz europskih natjecanja.

- Oni u svojim redovima imaju nekolicinu igrača koji su u hrvatskoj igrali drugu ili niže lige, a nisu nikome od naših klubova bili zanimljivi. Moramo prestati podcjenjivati i suočiti se sa stvarnosti. Dotaknuli smo dno i sada se vučemo po dnu. Viceprvak Slovenije je uvjerljivo izbacio viceprvaka Hrvatske - komentirao je glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola pa zaključio.

- Damir Mišković i njegovi suradnici se nisu držali nogometnih zakonitosti te su krenuli djelovati po nenogometnim razlozima. Krenuli su se voditi nečim drugim što je pogrešno. To se dogodilo sa sva tri hrvatska kluba. Elfsborg, Ružomberok, Zira su sve klubovi koji imaju manji proračun od Rijeke. Suočili smo se sa zidom, ali sumnjam da ćemo išta naučiti. Godinama nema napretka ni pomaka. Ovo je Miškoviću veliki šamar koji si je sam opalio.

Hajduk je za 1,2 milijuna eura prodao Emira Sahitija u HSV. S druge strane, na posudbu se vraća Stipe Biuk. No, i dalje nema realizacije transfera Rokasa Pukštasa.

- Prema onome što čujem, Hajduk neće prodati Pukštasa. On je odbio ponudu talijanske Parme. Ne znam iz kojih razloga. Možda se to još promijeni, ali prijelazni rok je uskoro gotov i minimalni su izgledi za to. Hajduk je ovog ljeta planirao uprihoditi 12-13 milijuna eura, a ostao je na jednom milijunu. Na Poljudu bi moglo biti problema - rekao je Šola.

- Taj transfer Emira Sahitija sve govori. Ljudi u Hajduku se moraju pogledati ogledalo. Ti neupitnog prvotimca iz proteklih nekoliko sezona prodaješ za mizeran iznos. To je očito ta razina - zaključio je Damir Dobrinić.

U Supersport HNL-u se mnogim trenerima "trese stolica"...

- Ovaj vikend bi mogao biti iznimno vruć. Ne vjerujem da će Rijeka ostaviti Đalovića kojem bi utakmica protiv Dinama mogla biti posljednja. U Slaven Belupu se Radeljiću opasno trese klupa i smjena je bila blizu i nakon Varaždina. Ne vidim što može spasiti Coppittelija osim bodova na Poljudu. Carević radi fantastičan posao, ali u Šibeniku imaju veliki posao novca, plaće su neredovite i moguće da će biti štrajka. Da ne spomenem da bi i s Gattusom ako ne pobijedi Osijek moglo biti napeto. Tako bi ovaj vikend mogao biti kraj za čak pet HNL trenera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:49