DAMIR SKOMRLJ Cropix
DERBI NA RUJEVICI

VIDEO: Remek-djelo Marka Pjace, dva pogotka i potez za pamćenje! Rijeka srušila Osijek

Gosti su pet minuta prije kraja zatresli mrežu, ali nisu uspjeli iz Rijeke otići s bodom
Piše: Siniša Lončar/SNObjavljeno: 16. rujan 2023. 20:38

RIJEKA - OSIJEK 2:1 (Pjaca 47.,55./Pušić 85.)

RIJEKA: Labrović - Smolčić, Galešić, Mitrović, Goda - Selahi?(od 76. Dilaver) - Pašalić (od 90. Bogojević), Fruk (od 90. Radeljić), Janković, Pjaca⚽⚽(od 62. Banda) - Ivanović (od 76. Obregon)

OSIJEK: Malenica - Gržan (od 59. Drambajev), Manev?, Duarte, Guedes - Brlek, Nejašmić (od 60. Garmaš?) - Bukvić (od 59. Fiolić), Pušić⚽?, Lovrić?(od 70. Omerović) - Mierez (od 79. Živković?)

RIJEKA. Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 6373. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec).

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE.


Rijeka je na krilima fenomenalnog Marka Pjace stigla do zaslužene pobjede u derbiju, samo je Malenica i nepreciznost Riječana spasila goste veće rezultatske katastrofe!

Zaprijetili su Riječani već u 44. sekundi susreta, s lijeve je strane lijepo ubacio Smolčić, loptu je Malenica morao "boksati", a ona je stigla na noge usamljenom Fruku, koji s 11 metara istu iz voleja šalje preko grede vratara Osijeka.

Već u 3. minuti opet kombiniraju Riječani, Ivanović je uhvatio jednu dugu loptu s desne strane, koji ju je petom lijepo ostavio za Pašalića, čija je ubojita ljevica ovog puta pogodila vanjski dio mreže. Par sekundi kasnije ponovo prijete Sopićevi puleni, lopta je iz brze tranzicije stigla do Jankovića, ovog puta na poziciji zadnjeg veznog igrača u paru sa Selahijem, koji s lijeve strane silovito puca, no njegov je udarac na prvoj vratnici "skinuo" Malenica, koji je prilično zaposlen. Iz tog kornera, Goda je na drugoj vratnici probao glavom, Ivanović je zasmetao Malenici u intervenciji, no preživio je Osijek uvodne minute bez pogotka.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

U 14. opet prijeti Janković, nakon lijepog prodora Fruka isti mu je proslijedio loptu, no njegov prizeman udarac s ruba kaznenog prostora obranio je Malenica. Gosti su prvi put zaprijetili u 23. minuti kada je u jednoj kontri Lovrić prošao po lijevoj strani, vagao Smolčića i na kraju uputio asistirao Nejašmiću, čiji udarac Labrović brani. Lopta se odbila do Pušića, koji i poentira, ali iz očitog zaleđa, Rujevica je i dalje čekala prvi pogodak.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Pjaca je u 26. lijepo prošao po lijevoj strani, riješio se Gržana i oštro ubacio, no Malenica, najbolji igrač Osijeka u prvom dijelu, i taj je udarac "boksao" i osujetio opasnost pred svojim vratima. U 38. opet prijeti Pjaca, ušao je u šesnaesterac i namjestio se na desnu nogu, no njegov je udarac završio u bloku. Dvije minute kasnije ponovo prijeti Pjaca, Ivanović mu je nakon solo prodora proslijedio loptu, no ovog puta niti Malenica nije imao posla, za razliku od 45. kada je Ivanović još jednom pronašao sveprisutnog Jankovića, no njegov udarac i ovog puta kroti Malenica. Osijek nije pokazao gotovo ništa u prvom dijelu, Tomas može biti itekako zadovoljan što je njegova momčad "izvukla" nulu na poluvremenu.

U nastavku opet Rijeka prijeti, Janković je u 47. minuti, nakon prodora, povratnom loptom pronašao Fruka, koji silovito puca s 25 metara, no Malenica i to skida. Minutu kasnije Malenica nije imao šanse, Pjaca se na 20 ak metara odlično okrenuo, napravio nekoliko koraka i silovito potegnuo za prvijenac u bijelom dresu, kakva je to "bomba" bila za njegov prvi gol nakon prosinca 2021...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Rasplamsala se igra na Rujevici, već minutu kasnije udarac Lovrića brani Labrović. Brzo je lopta, u 55. minuti, stigla do Pjace na lijevoj strani, nanizao je dvojicu igrača ispred sebe, oslobodio se za udarac i maestralno pogodio u suprotni kut nemoćnog Malenice za 2:0. Kakva klasa, kakav pogodak, kakvo skandiranje za Pjacu u Rijeci nakon prve utakmice koju je počeo od prve minute...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Tri minute kasnije, kada je izlazio iz igre, bio je to "standing ovation" cijelog stadiona, čak su i osječke kolege morale priznati da je Rijeka "uhvatila" kapitalca ove sezone...

Nije tu Rijeka stala, dapače, u 68. je mogao i Ivanović poentirati iz jedne brze polukontre, no njegov udarac odlazi preko grede istrčalog Malenice, a u 75. ponovo puca Ivanović, ponovo lopta ide preko gola. Zasluženi poraz Osijeka samo je ublažio Pušić pogotkom u 85. minuti.

KRAJ UTAKMICE

90. Igrat će se još najmanje pet minuta sudačke nadoknade.

85. ⚽ GOOOOOOL!

Smanjili su Osječani na 2:1. Pušić je ostao sam na drugoj stativi i pospremio loptu u mrežu nakon što ga je prizemnom loptom pronašao Živković.

83. Upropastio je Garmaš priliku da Osijek nakon jedne polukontre ugrozi domaći sastav. Pucao je daleko od gola. Stjepan Tomas ima razloga za brigu.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

75. Neće gol, neće gol danas Franju Ivanovića. Najprije je Janković promašio loptu, ona je došla do Ivanovića koji promašuje 'čistog zicera.'

72. ? Službeni spiker putem razglasa javlja da se na Rujevici danas skupilo 6373 gledatelja.

67. Mogla je Rijeka otići i na 3:0, ali nedostajalo je mrvicu preciznosti u udarcu Ivanovića koji je u situaciji jedan na jedan pucao preko gola.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

65. Pucao je Pašalić iz slobodnog udarca udaljenog 20ak metara od gola. Lopta je pogodila nekoga u živom zidu i došla do Smolčića čiji pokušaj od bloka odlazi u korner.

62. ⇔ Rujevica je na nogama! Uz ovacije na klupu odlazi Marko Pjaca, a nešto manje od pola sata na terenu provest će Banda.

55. ⚽GOOOOOOOL!

Nastavlja se show Marka Pjace! Sad je primio loptu na lijevom krilu, sjurio se prema kaznenom prostoru, izbacio dva čuvara i poentirao za 2:0.

47. ⚽ GOOOOOOL!

Kakva bombetina! Marko Pjaca ponovno trese mreže u HNL-u. Bivši Vatreni projektilom s 20 metara otključao je vrata Osijeka i majstorijom doveo Rijeku u vodstvo.

46. Nastavlja se dvoboj između Rijeke i Osijeka u kojemu su nakon prvih 45 minute, mreže ostale netaknute.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. Netom prije kraja prve dionice, ponovno se Malenica morao protegnuti. Janković je pucao, ali ponovno bez uspjeha...

40. Pjaca se našao u izglednoj prilici našao Janković. Primio je loptu na lijevoj strani, malo je odugovlačio s udarcem, a onda ga je na koncu uputio pored vrata.

26. Pjaca je izvozao čuvara na lijevoj strani, ubacio je, ali Malenica boksanjem otklonio opasnost izvan šesnaesterca.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

23. ⚠ Zatresli su gosti mrežu, ali je pogodak odmah poništen. Lovrić je povukao kontru, odložio za Nejašmića čiji je pokušaj Labrović obranio, a na odbijenu loptu natrčao je Pušić i spremio je u mrežu. Međutim, bio je Pušić u nedozvoljenoj poziciji te je pomoćni sudac odmah označio zaleđe.

19. Dobio je aplazu domaće publike sada i povratnik u HNL Marko Pjaca nakon što je nanizao nekoliko Osijekovih igrača, ali izostao je konačan udarac.

14. Odolio je Osijek još jednom napadu Rijeke. Ovoga se puta u izglednoj prilici našao Janković koji je primio dodavanje na vrhu šesnaesterca, a zatim naciljao donji desni kut na što je Malenica bio spreman.

10. I dalje traje buran početak na Rujevici, a morat će malo pripaziti Lovrić kojega je nakon grubog starta na Smolčiću opomenuo glavni sudac Patrik Kolarić.

4. Kakav početak! U samo četiri minute Rijeka je itekako zaprijetila, vrlo ofenzivno krenula je domaća momčad...

3. Marco Pašalić kombinirao je s Ivanovićem, a onda je gađao bliži kut, ali lopta je dirala samo vanjski dio mreži. Minutu kasnije još jedan pokušaj imala je Rijeka. Janković je pucao iz kosa, ali Malenica je obranio.

1. ⚠ Mogla je Rijeka povesti već u prvoj minuti! Fruk je dotrčao na odbijenu loptu nakon ubačaja s desne strane, ali veznjak domaće momčadi pucao je visoko preko gola.

1. Počela je utakmica na Rujevici.

19.20 Trener Željko Sopić odlučio je u vatru gurnuti povratnika u HNL Marka Pjacu. Rijeka danas ne može računati na Hodžu, Čabraju, Petroviča i Radeljića, dok su gosti bez najboljeg strijelca Caktaša (tri žuta kartona) te Fućka i Hiroša.

19.00 Mijo Caktaš trenutno je prvi strijelac lige (7 golova), slijede ga Fran Brodić (6), Bruno Petković (5) i Marko Livaja (4).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 14:41