DAMIR SKOMRLJ Cropix
BODOVI OSTAJU NA KVARNERU

VIDEO: Riječki heroji s Poljuda zavili Goricu u crno, Sopić & Co. sve bliži drugoj ligi, pogledajte golove

Riječani su se primakli europskim mjestima, uzeli su već 10 bodova ovog HNL-proljeća.
Piše: Siniša Lončar, Sportske novostiObjavljeno: 12. veljača 2023. 19:02

RIJEKA - GORICA 2:0 (Marin 50‘ 11.m, Liber 85‘)

Rijeka. Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 4479. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Kolarević i Starčević. Četvrti sudac: Terzić. VAR: Jović. AVAR: Radić. Delegat: Zečević.

RIJEKA: Labrović – Veiga (od 84. Smolčić), Galešić, Dilaver, Vukčević – Hodža, Selahi (od 68. Liber) – Ampem (od 80. Grgić), Janković (od 68. Banda), Marin – Frigan (od 80. D Jurić). Trener: Sergej Jakirović.

GORICA: Radošević – Tomečak, Steenvoorden, Bralić, Krizmanić (od 58. Ndockyt), – Suk (od 58. Vujnović), Mrzljak (od 82. Štiglec), Pršir – Mitrović (od 70. Kapulica), Matavž (od 82. A. M. Jurić), Petković. Trener: Željko Sopić.

Žuti kartoni: Suk 13. (preoštar start), Petković 24. (preoštar start), Vukčević 26. (preoštar start), Bralić 52. (preoštar start), Hodža 61. (preoštar start), Mrzljak 64. (preoštar start)

Nogometaši Rijeke su teško, baš onako kako je susret najavio i trener Jakirović, ali i posve zasluženo stigli do nova tri boda, treće pobjede zaredom i druge ukupno ove sezone na Rujevici!

Susret je krenuo u "oštrim" tonovima, onako kako se i očekivalo kada je s jedne strane momčad koja se bori za goli život, a s druge domaćin koji je silno želio nastaviti svoj pozitivni niz, sudac Kolarić je u uvodnih 13. minuta susreta svirao čak osam prekršaja od kojih je tek onaj posljednji, Joeya Suka, okarakterizirao kao onog vrijednog prvog žutog kartona. I osim ubačaja Rijeke iz slobodnog udarca, kada je Frigan na asistenciju Marina loptu glavom promašio za par centimetara u 11. minuti, nismo vidjeli previše toga na terenu od obje momčadi do 18. kada je jednu obećavajuću kontru Suk upropastio udarcem visoko preko grede kapetana Nediljka Labrovića.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Prvi udarac u okvir mogao je vrlo lako biti i pogodak za Bijele, dugo su Riječani u 22. minuti vrtjeli loptu oko kaznenog prostora Gorice sve dok Vukčević s lijeve strane nije "probio" Tomečaka i lijepo ubacio na glavu Friganu koji silovito tuče s 10-ak metara, ali njegov udarac je uz manje poteškoće osujetio Radošević.

Gosti su bojažljivo u kontrama pokušali ugroziti domaćina s jalovom inicijativom, jedan takav bio je i pokušaj Krizmanića u 30., kada je s lijeve strane ubacio prizemnu loptu, ali nitko od njegovih suigrača nije stigao do nje. Sedam minuta kasnije svoj je udarac isprobao i Veldin Hodža, njegov pokušaj s 25 metara otišao je pored gola, a tri minute kasnije iz slobodnog udarca s 20-ak metara probao je i Frigan, učinak je bio sličan. Pred sam kraj prvog dijela prema golu Radoševića s distance je opalio i Janković, no njegovu "bombu" koja je išla uz desnu vratnicu ponovo je, uz nešto napora, zaustavio Radošević.

Početkom nastavka ništa se nije promijenilo niti u omjeru snaga, niti u sustavu i sastavu, Rijeka je strpljivo "plela" mrežu oko gola Gorice, a nagrada upornosti domaćinu stigla je u 48. minuti. Veiga je povratnom loptom u šesnaestercu tražio suigrače koji nisu mogli do lopte, no onda je Mrzljak "pokosio" Frigana u jednom duelu, sudac Kolarić je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Loptu je preuzeo Antonio Marin i poslao Radoševića u jednu, a loptu u drugu stranu za toliko željeno vodstvo svoje momčadi i svoj prvijenac u službenoj utakmici za Rijeku – 1:0.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Vodeći pogodak probudio je publiku, ali i Rijeku na terenu, u minutama koje su uslijedile imala je domaća momčad nekoliko sjajnih akcija i prilika za pogodak, a najbolju među njima je na centaršut Vukčevića propustio Ampem, u 54.minuti je pucao s 10-ak metara glavom iz pada pored gola.

U 69. minuti mogla je Rijeka riješiti sve dvojbe oko pobjednika, nakon prizemnog udarca Frigana iz okreta lopta se Radoševiću odbila ravno na nogu natrčalog Andrije Vukčevića koji se ne snalazi najbolje u iznenadnoj prilici i loptu šalje visoko preko praznog gola Turopoljaca.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Gosti su krenuli na sve ili ništa, u tim je minutama Rijeka djelovala prilično konfuzno, Turopoljci su složili dvije uzastopne prilike, ali njihova nepreciznost i kapetan Rijeke Labrović sačuvali su vodstvo domaćina. Prvo je Matavž iz blizine stigao na jednu odbijenu loptu, no Labrović je bio siguran, a onda je i Slavko Bralić u 75. bio najviši u skoku nakon ubačaja iz kuta, no njegov je udarac glavom otišao par centimetara pored lijeve vratnice Labrovića, dok je Deni Jurić na drugoj strani u 80. propustio još jednu matnu situaciju Rijeke. Potvrda pobjede stigla je u 85. minuti, Marin je promašio prizemni ubačaj s desne, no na loptu je stigao usamljeni Liber koji lakoćom pogađa za 2:0 i veliko slavlje na Rujevici.


PRIJENOS UŽIVO:

Pogodak sa susreta pogledajte OVDJE.

ZAVRŠILA JE UTAKMICA

90‘- Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

87‘- Pokušao je ponovno Pršir ugroziti Labrovića, ali ni ovaj pokušaj, kao niti oni ranije nisu završili u mreži.

85‘- GOOOOL! Rijeka vodi 2:0 i čini se da je priča ovdje gotova. Marin je promašio udarac i lopta je došla do Libera koji ju je zakucao u vrata.

80‘- U ovih pet minuta uslijedio je niz prilika. Spašavao je Labrović Rijeku, ali ne može on spasiti koliko njegovi suigrači mogu promašiti. Deni Jurić čim je ušao ispratio je udarac Grgića i onda je promašio čistog zicera s jedanaest metara.

75‘- Opet prijete gosti. Nakon ubačaja iz kuta, Bralić je bio najviši u skoku, ali je njegov udarac otišao pored vratnice.

70‘- Najveća prilika za Goricu! Matavž je došao na odbijenu loptu, a onda pucao ravno u Labrovića. Odmah je s druge strane Liber opalio iz daljine i njegov snažan udarac boksao je Radošević.

69‘- Nevjerojatan promašaj Vukčevića! Frigan je uputio udarac, Radošević je obranio, a lopta se na tri metra od gola odbila do Vukčevića koji umjesto da je spremio loptu u mrežu, poslao ju je nebom pod oblake.

67‘- Dvostruku izmjenu pripremio je i Sergej Jakirović koji će posegnuti za osvježenjem na terenu.

64‘- Ndockyt čim je ušao odmah je doveo svoje u veliku priliku, dao je loptu za Matavža koji se nije najbolje snašao pred golom.

56‘- Uslijedila je pozitivna sekvenca Gorice. Mitrović je iz daljine pucao visoko preko gola nakon dobre akcije gostiju.

54‘- Ampem je sada bio u prilici, ispratio je Vukčevićev centaršut, ali nije ga najbolje zahvatio pa je tukao pored gola.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

50‘- GOOOL! Precizan je bio s bijele točke Antonio Marin. Poslao je Radoševića u jednu, a loptu u drugu stranu.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

48‘- Penal za Rijeku! Izigrali su sada gostujuću obranu Riječani, Veiga je tražio nekoga na povratnoj lopti, ali na petercu nije bilo nikoga. U nastavku akcije sudac Kolarić dosudio je jedanaesterac nakon sudara Mrzljaka i Frigana.

46‘- Počeo je nastavak susreta na Rujevici.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1‘- Dalekometni pokušaj Jankovića išao je ravno uz vratnicu, ali i ovoga je puta bio spreman vratar Gorice.

45‘- Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade na Rujevici.

43‘- Utrčale su obje liječničke službe na travnjak. Veiga i Tomečak sudarili su se glavama i ostali ležati na travi.

40‘- U prvih 40 minuta, susret je obilježilo ukupno 16 prekršaja, 12 su ih napravili gosti.

37‘- Frigan je izašao sam pred Radoševića koji je ipak bio brži od napadača Rijeke i izbio loptu u aut.

30‘- Oštar ubačaj Krizmanića u šesnaesterac Rijeke, ali nitko nije pratio pa je lopta prohujala do desne strane. U nastavku akcije Galešić je zasmetao Labroviću kojemu je lopta ispala iz ruke, a onda je Danilo Veiga otklonio opasnost ispucavanjem.ž

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

22‘- Najveća prilika do sada! Frigan je iz blizine glavom pucao, ali ravno u vratara Radoševića.

20‘- Sada je i Rijeka upisala prvi udarac na utakmici. Marin je loptu zapucao na pomoćni teren.

18‘- Matavž se našao u kaznenom prostoru Rijeke i pucao iz okreta, ali loptu je poslao visoko na tribine.

13‘- Prvi žuti karton na Rujevici pripao je Joeyju Suku koji je zaredao već tri prekršaja prije ovoga.

11‘- Tražio je Marin iz prekida Frigana na drugoj vratnici, ali je napadač Rijeke za centimetar bio kratak na toj lopti.

10‘- Osim pokušaja Pršira nije se dogodilo ništa sadržajno na startu susreta. Valja napomenuti kako svake minute netko ostane ležati na travi nakon prekrašaja.

5‘- Pet minuta čekalo se na prvi udarac na utakmici, a uputio ga je Pršir koji se namjestio na desnu nogu i opalio pored gola Nediljka Labrovića.

1‘- Počela je utakmica na Rujevici.


>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj. Kod Rijeke će pravi prvenstveni debi imati portugalsko pojačanje Danilo Veiga, dok je u sastavu Velike Gorice danas na vratima donedavni čuvar mreže Varaždina Božidar Radošević. A na Rujevicu se u gostujućem dresu vraća i negdašnji ljubimac riječke publike, Ivan Tomečak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 08:52